@Nolmuyor Açıkçası sınav puanını nasıl hesapladın bilemiyorum ama internette ALES puanı hesaplayan modüllerin neredeyse hepsi hatalı sonuçlar veriyor.
Deneme farklı sınav atmosferi biraz farklı oluyor.Denemelerde 100 netin üzerine çıkmanı tavsiye ederim. Mat 1 ve Söz1'de 38 neti yakalarsan 85'i geçersin.
Puanı yükseltmenin özel bir formülü yok. Matematik'te altyapı önemli ( altyapı güçlü değilse 6 aylık bir süreçte çok soru çözüp bu yeteneği kazanabilirsin)
Türkçe'de ise kitap dostu isen şansın fazla.Fakat dediğim gibi "kesin yargı" sorularına ve sözel mantıkla ilgili sorulara mutlaka sınavdan önce göz atmalısın.
Eğer hızlı okumada probleminiz varsa şunu önerebilirim.2007'de üniversiteyi bitirdiğimde "Nasıl Hızlı Okunur" isimli bir kitap almıştım.(Adı tam bu olmayabilir) Türkçe sorularını çok hızlı bir şekilde okumanızı ve cevaplamanızı sağlayabilir.Hızlı okumanın da bir tekniği olduğunu öğreniyorsunuz.
Bu arada Araştırma Görevliliği için 85+ puan şart. ALES %60 YDS %40 oranında değerlendirmeye katılıyor ve bu ortalama 78'in üstünde değilse sınavların %99'una giremezsiniz.
Öğretim Görevliliği için ise "iş tecrübesi" de istendiğinden 80+ puan yeterli oluyor. ALES %70 GANO %30