2017 Tarım Kredi Kooperatifleri İİBF Mezunu Kooperatif Görevlisi Alım İlanı
-
@totti olmaz. Yani memur olarak girip o sehri sectiysen ve tayin istersen cok zorlarlar seni. Genel mudurle bir yakinligin varsa olabilir sadece, onun disinda cok zor
-
Tarim krediyi cok yakindan bilirim. Her bolgesine gitmisligim,her lojmaninda kalmisligim vardir. Memurluk oyle kafanizda kurdugunuz devlet isi algisi degil, yeri gelir gubreleri vs sayarsiniz. Ama tarim kredi sicak bi ortamdir. Bolgenizi ve kooperatifinizi severseniz omur boyu ekmek yersiniz. Kurumun maaslari cok iyidir. Azaltmalarina ragmen geliri her daim devlet memurunun iki kati olur. Mufettisii devlet mufettisinin ik-uc kati alir vs. Genel mudurunu hic soylemeyim
Kurumdan ne isterseniz isteyin ama es durumundan tayin istemeyin. Cok karsilar, O yuzden ikametgah sarti yeni geldi basvuru icin.
Devlet memurlugu olmadigi icin bir yanlisinizda kurumla ilisiginizin kesilmesi daha kolay denebilir, yada ust yoneticiler size taktiysa yandiniz yani. Tarim kredinin denetimi cok olmaz. Bir sirket gibi dusunun, o yuzden yonetenlerin insiyatifinde sanirim. Fakat cok uc noktalarda yasamazsaniz , isinizi de iyi yaparsaniz bir sorun yasamazsiniz .Torpil olmazsa asla giremezsine de bir cevap vereyim, evet tanidigin varsa kazanman cok daha kolay, ama bizzat eski genel mudurunun agzindan duymuslugum vardir "mulakata giren kisi ilk anda kendini belli ediyor" derdi. Yani cokta vicdansiz sadece referansa bakan kisiler degiller calisanlar. Siz kendinizi gosterirseniz kolay kolay isminiz cizilmez. Ama dedigim gibi tarim kredide mutlu olmak istiyorsaniz hayatiniz sade olacak. Bir ornek vereyim, gectigimiz yillarda bi ortamda ruslarla resmi var diye sorusturma gecirmis birisini biliyorum. Yani tabi sonunda bir sey olmadi ama mulakata girmeden once sosyal aglarinizdaki yazilara, resimlere dikkat edin derim. Kurum boyle bir kurum cunku️ Daha ne diyebilirim bilmiyorum. En zengin bolge tekirdag bolgedir. Sonra izmir antalya diye gider.. koop bolge binalari genelde merkezdedir, ilce kooperatifler genelde yol kenarinda filandir. Tenhasida vardir, cok merkeziside. Benim hep guzel anilarim var her yerle ilgili, sizlerde seversiniz calisirken insallah. basarilar herkese.
-
@kismetnasip bilgiler için teşekkürler hocam, müfettiş maaşı tam olarak ne kadar biliyor musunuz? Önceki yazılanlarda daha düşük söylendi siz yüksek diyince dikkatimi çekti
-
@margaretthatcher hocam mufettis maasi 7-8 bin civari
-
@margaretthatcher yani maas olarak 5-6binn ama ikramiyelerle vs o rakama geliyor. Kurumun maaslari yuksek, ama sartlarida zor. Mufettisler yeri gelir 12 ay teftise cikar. Heleki ust yoneticiler size giciksa ankaraya yada iliniz nereyse oraya gidemezsiniz yani. Ama yoneticilerle iyiyseniz ankarada kalirsiniz. Bu sekilde hocam
-
Haberlerde duymuştum tarım kop. Genel müdürü 50 bin tl alıyormuş doğru mu
-
Benimde tanıdık var iş zor diyor fakat zevkli gece 4 de kalkıp köye falan gidiyorsun... Hep işin içindesin uzaktan izleme yok
-
Mufettis alimi p118 ile yapiliyordu ama kpss sonrasina kalirsa hangi puanla alir bilmiyorum. Mufettislik test sinavinda dilde oluyor, dil barajini gecemezsen alanlri gecsen bile kaliyordun. Ama tabi simdi sistem nasil olur bilmiyorum. Tarim kredi mufettislerinin dil ne isine yarayacak onu bilmesemde dil istiyorlar
-
@Fişek-MORGEN hocam genel mudur ayrica baska yerlerin yani istiraklerin vs yonetim kurulu baskani oldugu icin tam net gelirini kendisinden baska kimse bilemez heralde:)
-
Müfettiş yardımcılığı puan türünü bilmeden nasıl başvuru yapılacak anlamadım
-
Arkadaşlar önce ne istediğinize karar verin.onlarca sınava,mülakata girmiş;heryere cv yollayıp 1500 verseler koşa koşa giderim demiş,o bunaltıcı işsizlik döneminde her tarafa saldırmış biri olarak inanın eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.80 puan bandında atsan atılmaz satsan satılmaz durumdaydım.buna rağmen bi yere başvururken hemen maaşına çalışam saatlerine bakıyodum.sabırsızdım.ama bu işler sabretmeyi öğretiyor.sonra özel sektörde başladım o baktığım maaşların altında,deli gibi fazla mesaili ve çok kurumsal denen bi yerde çalıştım bi süre.bunları neden anlatıyorum az sonra anlatacaklarımın zeminini oluşturuyor çünkü.
*657 değilsiniz.bu kurum devlet kurumu değildir.ama direk tarım bakanına bağlıdır.bakanlığa değil bakana.
*657 olmamanıza rağmen 657 gibi çalışırsınız.kurumda herkes işçi.bölge müdürü dahil.
*maddi olarak kurum sizi doyurur,şaşırtır,şımartır.ama bu emeklerinizin karşılığıdır.bedava yata yata değildir.memurdan da çok alırsınız başka kuruun uzmanından da
*tayin işi ok ekstrem durumlar olmadığı sürece zor.zaten onun için ailenin ikametgahı eşin ikametgahı şeklinde madde koymuşlar.
*kurumu sağlık ocakları gibi düşünün köylerde kasabalarda şubeleri var.köylüyle iç içesiniz.
*hamallık meselesine gelelimbayan arkadaşlar rahat olsun onları ilgilendiren bi durum değil.sırtınıza çuval veril 5 km tası demiyolar.bakıyosun kimse yok ya bekle abi gelsinler diyosun ya da adama yardımcı olmak için örnek iki koli malzeme alacak birini tutup atıyosun.
*tartışmalı konu mazot pompası;çiftçiye mazot verildiği için eğer hizmetli çalışmıyorsa dairenizde o pompadan mazot veriyosun.denedim elime yapışmadı.zaten çifti bazen abi üzerin kirlenmesin ben doldurim diyor.o öyle diyince ben daha cok sarılıyorum o pompaya çünkü o benim işim.para alıyorum o iş için.ama hanımlar rahat olsun yine onlara düşmez pek bu iş
*arıza adam heryerde var haliyle her çiftçi her köylü melek değil.
*banka gibi bin çeşit adamla uğraşmazsınız.işlem yapacağınız adamların isimleri belli yüzleri belli sayılı adamlar.zaten zamanla da kaynasıyosunuz bu insanlarla.
*kurum biraz family company şeklinde doğru.
*herkes her işi yapar mı?yapamaz tabi ki bu sebeple ziraat mühendisleri ağırlıklı olarak teknik işe bakar.ama muhasebe ile ilgili işle yapması gerekiyorsa da yapar.bunları da size zaten öğretirler.otomasyonla çalısıyosun.oraya tıkla buraya tıkla yazdır imzalat.tek basıan calısan mühendis var ama bu arkadaşlar birinin yanında yetişmiş.yeterli olduğu görülmüş arkadaşlar.kimse mühendise dök lan bilançoyu demiyor.
*herşeyi yavaş yavaş öğrendiğiniz gibi bu işleri de öğreniyosunuz zamanla.sizden iki haftada zehir gibi olmanızı beklemiyolar
*esnek çalışma saatleri;eve bazen yılın belli zamanları esneyebilir.ama sabahlara kadar değil 1-2 saat.özel sektörde süper kurumsal yerlerde kanımı emdirdikten sonra seve seve yapıyorum bazen fazla mesai.
*son olarak çalıştığınız yeri,insanları ve işinizi sevmezseniz hiç bi yerde mutlu olamazsınız arkadaşlar.piyasanın durumu ortada.benim süper puanım var zaten a grubundan giderim.merkezide atanırım diyosanız hiç durmayın gidin.işe ihtiyacı olan bu yüzden psikolojisi bozulan var ona engel olmayın
*size bu kurumda çalışılmaz,bok gibi kurum,iş çok kötü diyenler olacak onlara şunu söyleyin’’neden çalışıyosun’’ diyin.çünkü insanoğlu bu.ya bi iş olsun da nolursa olsun diye başlayıp daha iyi işte çalıştığı halde ya böyle iş mi olur kıvamına gelebiliyor.
*benim okuduğum yorumlarda sıçmık gibi konuşup milletin moralini bozan yapılmaz bu iş diyenler var aldırmayın.sizin şuan bi işe ihtiyacınız var.lan çağırsa 1700 bile olur dediğiniz yerler daha boktan.
olumlu yaklaştım biraz biliyorum ünkü olumlu düşünün.olumsuz yanları da var elbette her işte olduğu gibi -
@mahmutsimsek 2017 Tarım Kredi Kooperatifleri İİBF Mezunu Kooperatif Görevlisi Alım İlanı içinde söyledi:
Arkadaşlar önce ne istediğinize karar verin.onlarca sınava,mülakata girmiş;heryere cv yollayıp 1500 verseler koşa koşa giderim demiş,o bunaltıcı işsizlik döneminde her tarafa saldırmış biri olarak inanın eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.80 puan bandında atsan atılmaz satsan satılmaz durumdaydım.buna rağmen bi yere başvururken hemen maaşına çalışam saatlerine bakıyodum.sabırsızdım.ama bu işler sabretmeyi öğretiyor.sonra özel sektörde başladım o baktığım maaşların altında,deli gibi fazla mesaili ve çok kurumsal denen bi yerde çalıştım bi süre.bunları neden anlatıyorum az sonra anlatacaklarımın zeminini oluşturuyor çünkü.
*657 değilsiniz.bu kurum devlet kurumu değildir.ama direk tarım bakanına bağlıdır.bakanlığa değil bakana.
*657 olmamanıza rağmen 657 gibi çalışırsınız.kurumda herkes işçi.bölge müdürü dahil.
*maddi olarak kurum sizi doyurur,şaşırtır,şımartır.ama bu emeklerinizin karşılığıdır.bedava yata yata değildir.memurdan da çok alırsınız başka kuruun uzmanından da
*tayin işi ok ekstrem durumlar olmadığı sürece zor.zaten onun için ailenin ikametgahı eşin ikametgahı şeklinde madde koymuşlar.
*kurumu sağlık ocakları gibi düşünün köylerde kasabalarda şubeleri var.köylüyle iç içesiniz.
*hamallık meselesine gelelimbayan arkadaşlar rahat olsun onları ilgilendiren bi durum değil.sırtınıza çuval veril 5 km tası demiyolar.bakıyosun kimse yok ya bekle abi gelsinler diyosun ya da adama yardımcı olmak için örnek iki koli malzeme alacak birini tutup atıyosun.
*tartışmalı konu mazot pompası;çiftçiye mazot verildiği için eğer hizmetli çalışmıyorsa dairenizde o pompadan mazot veriyosun.denedim elime yapışmadı.zaten çifti bazen abi üzerin kirlenmesin ben doldurim diyor.o öyle diyince ben daha cok sarılıyorum o pompaya çünkü o benim işim.para alıyorum o iş için.ama hanımlar rahat olsun yine onlara düşmez pek bu iş
*arıza adam heryerde var haliyle her çiftçi her köylü melek değil.
*banka gibi bin çeşit adamla uğraşmazsınız.işlem yapacağınız adamların isimleri belli yüzleri belli sayılı adamlar.zaten zamanla da kaynasıyosunuz bu insanlarla.
*kurum biraz family company şeklinde doğru.
*herkes her işi yapar mı?yapamaz tabi ki bu sebeple ziraat mühendisleri ağırlıklı olarak teknik işe bakar.ama muhasebe ile ilgili işle yapması gerekiyorsa da yapar.bunları da size zaten öğretirler.otomasyonla çalısıyosun.oraya tıkla buraya tıkla yazdır imzalat.tek basıan calısan mühendis var ama bu arkadaşlar birinin yanında yetişmiş.yeterli olduğu görülmüş arkadaşlar.kimse mühendise dök lan bilançoyu demiyor.
*herşeyi yavaş yavaş öğrendiğiniz gibi bu işleri de öğreniyosunuz zamanla.sizden iki haftada zehir gibi olmanızı beklemiyolar
*esnek çalışma saatleri;eve bazen yılın belli zamanları esneyebilir.ama sabahlara kadar değil 1-2 saat.özel sektörde süper kurumsal yerlerde kanımı emdirdikten sonra seve seve yapıyorum bazen fazla mesai.
*son olarak çalıştığınız yeri,insanları ve işinizi sevmezseniz hiç bi yerde mutlu olamazsınız arkadaşlar.piyasanın durumu ortada.benim süper puanım var zaten a grubundan giderim.merkezide atanırım diyosanız hiç durmayın gidin.işe ihtiyacı olan bu yüzden psikolojisi bozulan var ona engel olmayın
*size bu kurumda çalışılmaz,bok gibi kurum,iş çok kötü diyenler olacak onlara şunu söyleyin’’neden çalışıyosun’’ diyin.çünkü insanoğlu bu.ya bi iş olsun da nolursa olsun diye başlayıp daha iyi işte çalıştığı halde ya böyle iş mi olur kıvamına gelebiliyor.
*benim okuduğum yorumlarda sıçmık gibi konuşup milletin moralini bozan yapılmaz bu iş diyenler var aldırmayın.sizin şuan bi işe ihtiyacınız var.lan çağırsa 1700 bile olur dediğiniz yerler daha boktan.
olumlu yaklaştım biraz biliyorum ünkü olumlu düşünün.olumsuz yanları da var elbette her işte olduğu gibiptt'ye göre nasıl bir kurum dostum? bir de yükselme imkanı nasıl?
-
pttye göre daha prestijli bi pozisyon bana göre.ptt gişede sorumluluk almazsın,standart bi iş yaparsın.bu kurumda sorumluluk alırsın maddi olarakta kariyer olarakta2 ye katlarsın
-
bugün kütahya bölge müdürlüğü'nde başvurumu yaptım, her kooperatif çalışanı çok iyi, çok iyi niyetli insanlar. ziraat mühendisine oranla daha çok kooperatif görevlisi başvurusu yapan vardı ve gördüğüm kadarıyla puan aralığı 66-72 arasında şu ana kadar.
-
@Antimülakat hocam başvuru yaparken evrak teslimi için ikametgahımızın olduğu ilin bölge birliğine mi teslim etmek zorundayız, yoksa istediğimiz herhangi bir bölge birliği olur mu?
-
@büşraa ilan metninde açıklama vardı sanki bu konuda. Tekrar bakayım büşra hanım.
-
@Antimülakat hocam gözden kaçmış. Maalesef bölge birliği illeri olmalıymış
-
Mülakatlar konusunda bilgi sahibi olan var mı acaba? Genel sohbet havasında mı oluyor yoksa zarf seçip soru cevap şeklinde mi?
-
bitki koruma bayi belgesi ile başvuranların durumu hakkında bilgilendirebilecek biri varmı ?
-
@bs777 tek bildiğim ve duyduğum belgesi olan ziraatçi 3-5 adım önde. kpss puanı 60'larda olsa bile. - ki şöyle de bişey var; eğer göreve başlarsanız, 2 yıl içinde belgeyi almak zorundaymışsınız