İçişleri Bakanlığı 1545 Sözleşmeli Büro Personel Alacak
-
Bence de lisans mezunu birisine sözleşmeli de olsa kamuda iş verip, asgari ücrete yakın bir maaşla çalıştıramazlar. Maaş yüzünden vazgeçmeyin, muhakkak bir ek gelirle, net maaş 2.200-2.300 leri görecektir.
-
O değilde talep az gibi buraya, yazan pek yok. Bence içişleri mensubu olmak, kyk ve ptt'ye çok daha iyidir. Ben birde kpss sürecine devam etmek için çok yorucu bir meslek olmayacağını düşünüyorum.
-
@Antimülakat evet içişleri daha iyi bence de ama tarihler yine çakışacak kyk olursa riske edemeyiz ..Keşke ilan sırası şu şekilde olsaydı: içişleri-kyk-ptt :)))
-
Bunların içinde en rahatı kyk yurtlarda kalanlar bilir
-
@uzmanyrdd hocam sadece iş açısından da bakmamak lazım, kariyer noktasında içişleri daha cazip görünüyor.
-
@Antimülakat Kpss sürecine devam edecek arkadaşlar açısından söyledim üstat.
-
@Antimülakat hocam taban puanlar için gecen yıllar puan tablonuz var mı?
-
@büşraa maalesef bu ilana çok yabancıyız. Belki uzun zaman sonra içişleri böyle bir kadroya sözleşmeli personel alıyor.
-
Arkadaşlar, kamuda bazı durumlarda bazı mesleklerin maaşları 2 bin tl'nin altındadır. Örnek olarak, gümrükte taşra memurlarının (Muayene, Muhafaza, Memur ve Vhki) tamamının sadece net maaşları 1.500-1.700 tl civarındadır. Bunun nedeni: Gümrük personelinin diğer yan odemelerinin bu rakamı gelmesidir. Mesai, yolluk, ek 5000 gibi yan ödemeler vardır. Ben içişlerinde bu kadar yan ödeme olmayacağını bilsem de, bu alım için kesin bir yan ödeme olacağını düşünüyorum.
-
@Antimülakat Gümrükteki bu durum nedeniyle emekli maaşları düşük olur dimi kardeşim?
-
@uzmanyrdd hocam öyle diyorlardı sonra onu da araştırdım. Araştırmadan meselelere dalan insan konuyu anlamadan buraların köşebaşını tutanların söylediklerine aldanıp, hee doğru söylüyor bu nedenle burada çalışılmaz noktasına geliyor. Bu tip işlerde size buraya niye geldiniz? Bu işte çalışılır mı? Net maaş çok düşük, emekli maaşı çok düşük. Diyenlerin yüzlerine karşı haklısın deyip geçin ama şunu da ilave ederek: Ben mesleğimi seviyorum, bu nedenle bu durumlara çok takılmıyorum. Dediğim gibi, köşebaşını tutmak senden sonra gelenin daha iyi olabileceğinden endişe ederek onu göndermek için elinden geleni yapmak anlayışına dönüşmüş.
Bu tip olaylara inanmayın aldanmayın, gerçekten adam gibi adamlar meseleye nasıl yaklaşılıyor? Bunların fikrini sorun. Ulan, adam memur statüsü ile 40 yıl kamuda çalışan uzman ve müfettiş kadar maaş alıyor. Sonra emekliliğimizde maaşlarımız düşüyor diye isyan ediyor? Bu tek kelime ile kuruma yapılan nankörlüktür. Bence kurumun iki net sıkıntısı var: Birincisi yapılan işin risk teşkil etmesi nedeniyle biraz fazla dikkat gerektiriyor olması. İkincisi de rotasyon olması durumu.
Geriye kalanlar: Emeklilik maaşlarının düşük olması, her an geçici görev çıkabilmesi, fazla mesai yapılması gibi durumların hepsi bu maaşla çalışan insanların yapacağı işler. Yeri gelir, izmirden 3 ay gürbulak için geçici göreve gidilir. Mecbur olduğu için gidersin, gocunacak bir şey yok. Yol paran, harcırah vs. hepsi ekstradan veriliyor. Lojmanda da kalıyorsun, normal yerinden daha fazla birikim yapıyorsun. Mesai olur, olsun da kamuda personel az. Mesai ücreti alıyorsun arada bir cumartesi yarım gün çalışacaksın veya bazı yerlerde 12-24 çalışacaksın. Bu arada senin soruna gelince emekli olan bir memur abimiz 2.500 TL emekli maaşı alıyor. Söylendiği gibi çok düşük değil emekli maaşları, şu dönemde giren birisinin de yine 2.000 TL altında olacağını düşünmüyorum.
-
@Antimülakat haklısınız anladım tşkler
-
iş tanımı ve kariyer imkanları hakkında bilgisi olan var mı ?
ptt ya da gümrük için kaç senede kurum için yükselmeye hak kazanılacağını biliyorduk ama iç işleri bk bağlı çalışıp nasıl yükselme olduğunu bulamadım açıkcası
-
@Antimülakat Aslında durum biraz psikolojik sanırım Gümrükte çalışan arkadaşlar ek ödemelerle çoğu 657 den daha fazla maaş alıyor(yaptıkları iş zor orası ayrı) emekli olunca da ister istemez bir memnun olmama durumu olması normal.Aslında net maaş düşük olunca emekli maaşı da normalde 2000 se 1500-1600 gibi olur diye düşünüyor insan. Anlaşılmıştır ki diğer memurlarla fark yok teşekkürler. Gümrük düşünmüyorum sadece maaş durumunu merak etmiştim bilirsin aynı sıkıntı hava trafik kontrolorluğunde de var onlar da isyan ediyordu emekli maaşı düşük diye
-
@Antimülakat
On numara yazi olmus tskler.Keske bende girebilsem Gumruğe amma nerdeeeee -
Arkadaşlar içişleri büro personeli maaşı için: https://www.tercihiniyap.net/haber/icisleri-buro-personeli-maaslari-ve-ek-gelirleri-2017
-
@Antimülakat hocam şu olayı nasıl yorumlarsınız? iibf ye burdan bir ekmek çıksa ne de güzel olur
MAHALLİ İDARELERİN PERSONEL TEMİNİNE İLİŞKİN DUYURU
12 Mayıs 2017Bilindiği üzere Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin, mahalli idarelere personel alımını düzenleyen Beşinci Bölümünün iptaline ilişkin 24/3/2010 tarihli, E: 2007/256, K.: 2010/1679 sayılı karar; Başbakanlığın temyiz talebi üzerine 06/02/2014 tarihli ve E:2010/2803 ve K:2014/271 sayılı karar ile bozulmuş ve mahalli idarelerde kurumsal yerleştirme öngören Beşinci Bölüm hükümleri yeniden geçerli hale gelmiştir. Diğer taraftan, mezkur Yönetmeliğin Beşinci Bölüm hükümlerinin işletilerek belediyelere personel temin edilebilmesi için, yine Yönetmeliğin 27/C maddesinin ikinci fıkrası uyarınca İçişleri Bakanlığınca yönetmelik çıkarılması gerekmekte olup, yönetmelik hazırlanma süreci devam ettiğinden, mahalli idareler halen sınav yoluyla B Grubu memur kadrolarına açıktan atama yapamamaktadır. Bu çerçevede, il özel idareleri, belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşların artan personel ihtiyacı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin talebi üzerine, Yönetmelik çalışmaları tamamlanıncaya kadar, isteyen mahalli idarelerin merkezi yerleştirme yöntemiyle (ikinci bir sınav ya da mülakat yapılmaksızın doğrudan KPSS sonuçlarına göre) personel temin edebilmesi uygun görülmüştür. Bu itibarla KPSS sonuçlarının kullanıldığı merkezi yerleştirme usulü ile personel temin etmek isteyen il özel idareleri, belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşların 26 Mayıs 2017 Cuma gününe kadar DPB e-Uygulama sistemi üzerinden taleplerini bildirmeleri ve onaylanan taleplerini raporlayarak resmi yazı ile Başkanlığımıza intikal ettirmeleri gerekmektedir. İlgili kurum ve kuruluşlara duyurulur.
-
-
2017/1 MERKEZİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE KURUMLARIN PERSONEL ATAMA TALEPLERİ İÇİN GİRİŞ SÜRESİ UZATILDI
-
@kamucukız top biraz mahalli idarelere atılmış gibi duruyor. Onlarda ellerinin altında olan bu gücü merkezi atama yoluyla kullanacaklarını pek düşünmüyorum. Kullanılan kadro sayısının çok olacağını sanmıyorum.