KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti
-
Buna da ses çıkarmazsak neye ses çıkaralım arkadaşlar? Doğru düzgün alım olmadı puanlarımızın geçerliliği 1 yıl oldu sınav ücreti rekor kırdı artık sesimizi duyuralım.
-
@margaretthatcher aynen öyle sus sus yut yut nereye kadar hocam vallahi ankarada yaşasam ösym binasının önünde giderdim prostestoya geçen yıl aldığım puanı hiç ettiler, sınavı bu hale soktular bu ÖSYM"nin yaptığı nasıl bi HAİNLİK tir, bunlar bu memleketin gençlerine düşman mı? Sayın Cumhurbaşkanımız kurumlarda fetocu arıyor, abd israil uşağı arıyor bnce direk ösym"yi laav etsinler memleket kurtulur, bizim gbi vatanını devletini sonsuz seven saygı duyan gençliği devlet düşmanı ediyorlar resmen. Bi düşünün arkadaşlar akşam babanıza ananıza 420 tl diye nasıl diyeceksiniz.
-
Bu ücretlerin tek amacı gelir elde etmek değil bizleri caydırmak olduğunu da düşünüyorum artık başka açıklaması olamaz. Doğrudan alım yapmıcaz demek yerine böyle bir yöntem seçmişler. 2016da zaten almadık 2017ye boşuna girmeyin diyorlar sınavı da kesin kazık yapcaklar göstermelik alımlar olur 90 üstü alanlar yerleşir sadece. Hangi yüzle ailesinden bu kadar para isteyebilcek bunca işsiz haram olsun kazandığınız para.
-
Soru başı 1 lira veriyoz. isaretlemeden mi geçelim. Her soru atladığımda, 1 lira daha gitti diyecem sınavda
-
@iyimser16 bunlara Allah akıl fikir versin ne diyelim 2012 den beri ben bu sürecin içindeyim yaş 30a dayandı.Ya yeniler bu süreçte ya da akıl sağlıklarını kaybetmişler başka açıklaması yok bu yorumların.
-
Amaç az kişi girsin caysın değil. ÖSYM'de iktisat sorularını çaycı mı hazırlıyor bilmiyorum ama en azından talebin fiyat esnekliği sıfır diye bir şey var. 2 bin lira da olsa sırf fiyat yüksek diye ben vazgeçiyorum diyen insan olmayacaktır. Vazgeçenler Zaten keyfe keder giren insanlar ya da başka kadroya girmek isteyenler olur. Bizim gibi muhtaçlar borç alıp, kitabını satıp yine de sınava girecektir. Yani giren sayısını azaltmak diye bir şey Yok. Amaç artık para. Gözleri dönmüş. Şaşırmışlar. Allah gözlerini doyursun. Mezara parayı değil aldığınız bedduaları götüreceksiniz.
-
anlamak zor. fırsat eşitliği nerede! kamuya girmek anayasal hak o da artık yok. yani neokapitalist sistem her yerde! resmen "parası olmayan hiçbir şey yapamasın, işsiz kalsın" olmuş. özeti;
işçisin sen, işçi kal!
-
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum ielts sınav ücreti 450 lira. Sınavlar lüks otellerde haftalık yapılıyor. Yani canın ne zaman isterse ne zaman kendini hazır hissedersen o pazar eğer kontenjan varsa başvuru yapıp gidiyorsun. Yılda bir güne endeksli değil. Otele Arabayla gelseniz vale arabanızı garaja çekiyor. Otelde telefonunuzu, eşyanızı poşetleyip emanete alıyorlar. Sınavın da tüm dünyada 2 yıl geçerliliği var. Bir de şu sınava bak. Kendi ülkende bile sınavın 1 yıl geçerliliği Yok. Para para para ama hizmet sıfır. Otobüs kartı Bile yasak. Aralık ayında hakimlik sınavında kalörifer bile yanmıyordu. Montlarla oturduk. Aldığın sonuç da çöp.
Biraz gözünüzü açın artık ne diyim? Benim için artık bu bardağı taşıran son damlaydı. Yıllardır yüksek puanlar aldım ama hep kadrosuzluktan boşta kaldım. Biraz özel bakacağım belki yurtdışına giderim. Kalanlara Allah sabır versin.
-
Arkadaşlar change.org sayfasında Kübra Balkan isimli bi arkadaş fiyatların dusurulmesi konusunda kampanya başlatmış, belki katılmak isteyen arkadaşlar olur linkini de buraya birakayim..
-
Yaptıkları DY'lığın tarifi yok.
-
HERkes bimet ve cimeri arasın!!!
-
@totti p48 e göre sayıştay sınavına girilecek denmiş.ama belli bir puan ya da başvuranların 20 katı gibi bir ibare yok.sayıştay sınav ücretlerini düşürmezlerse amaçları gelirlerini artırmaktır.
-
sınav ücretleri hep tırmanışta soru kalitesi sürekli çakılıyor. Sınavı kpss ye hazırlanan bir grup öğrenci hazırlasa daha estetik, zeka gerektiren sorular sorarlar.
-
@SH5826 sayıştay kalkmadı.p48 e göre çağıracaklar.yine aynı ücreti alacak soyguncular.
-
ilk günlerde başvuru yapmayın.bu kadar tepkiden sonra indirim yapsınlar artık.
-
Nerede sosyal devlet anlayışı. Nerede gençlere sahip çıkan devlet.
-
@piko tus 300tl diye sağlıkcılar ayaklandı zannetmiyorum ki geri adım atsınlar.
-
Dostlar selamin aleyküm. Oncelikle siteminizde haklisiniz. Fiyatlar gercekten cok siskin.
Ama burda gudulen bir amaci da gormezden gelmemek lazim. Osym ana dersler disinda ek olarak sadece sizi ilgilendiren alana girmeye tesvik etmeyi amaclamis durumda. Serseri mayin gibi her sinava girmek ve cogunda boa oturmak yerine sadece hazirlikli oldugunuz veya calismak istediginiz kuruma.yonelik alana girmeniz icin fiyat ile bir nevi rest cekiyor.
Sorun burda degil bence.
Asil sorun realite ile bu utopyanin uyusmamasi. Bunca issin varken, alimlar bu kadar kitken kimsenin ben sgk da caliscam sadece ceko calisayim ya da ben sadece kamu yonetimi ile ilgili islere basvururum gibi bir secme sansi yok. Sorun sistemin hem gerekli alt yapiyi saglamamasi hem de paternalistlik yapmasi. Bence asil elestirilmesi gereken konu bu.
-
Adamlar Tekel. 1000 dese o para yatacak arkadaş diyor.
-
@paretowilfredo hocam önceki sistemde örneğin, p:127 puan türü maliye %20 iktisat %30 hukuk %20 gkgy%20 çeko %10 (oranları ve puan türünü tamamen attım) ben çeko"da işaretleme yapmadıysam sistem bnm p:127 puanımı hiç bi şekilde hesaplamıyordu, şimdi aynı şekilde bi puan türünde çeko"dan hiç işaretleme yapmasamda sistem bana puan hesaplıyorsa eski sistemden farklı olarak sıkıntı yok bn 5 dersden başvuru yaparım, diğerlerine başvurmam daha az para yatırmış olurum, ama bn yine çeko, istatistik, kamu yön."den işaretleme yapmadım diye bu derslern olduğu puan türlerm hesaplamazsa, ben puanlarımın hepsi hesaplansın diye mecburen sınava girip 1"er şık işaretleyip sonra 80 dk bekleyecem ve boşada para ödemiş olacam.