ANALİZ: ÖSYM Yeni Sınav Sistemi'nde Kim Hangi Oturumlara Girmeli, Hangi oturumlar İhmal Edilebilir?
-
Çalışma Ekonomisi,Kamu Yönetimi... derslerinin olduğu 3. oturuma girmesek ÇSGB,Sgk gibi kurumların sınavlarına girilemeyeceği doğru mu? bu sınavlara da girmeli miyiz?
-
@acctuerrx Bunu şimdiden bilmek biraz zor ama sgk çsgb; içinde çeko kamu olan puan türü büyük ihtimalle isteyecektir.. Girmen yararına olur.
-
@cann yapar hocam. Aynı bölüm ve dersleri görerek mezun olmuyor musunuz? Kpss a kadro kurum ilanları genel olarak bölüm bazlı oluyor. Bölüm koşulunuz tutuyorsa puanlarınızı almalısınız.
-
@Antimülakat teşekkürler cevabın icin ben maliye bakanlıgının açtığı pozısyonları dusunuyorum hocam ve ilanlarında bölüm yerine genelde Fakülte isimlerini ve buna denk olanlar demiş şimdi iyi bir puan alıp maliye bakanlığı sen ticari bilimlersin giremezsin derse emeğime üzülürüm. Bugun bakanlıga mail attım cvp alınca burayı da bilgilendiririm
-
Arkadaşlar maliyede ve ttk"da bi takım değişiklikler olmuş bu değişiklikleri paylaşabilirmisiniz?
-
arkadaşlar elinize sağlık ama bişeyi hala anlamadım. Ben işletme mezunuyum, kpss'de kamu yön.-uluslarası ilişkiler-çeko olan oturuma katılmazsam, hangi kurumlara giremiyorum ? Girmem gerekiyor mu girmesem ne olur ? boşyere de 40 lira vermek istemiyorum anlayamadım ya
-
Aslında ayrıntılıca bölüm testi bazında açıkladım kardeşim. Kamu'nun ÇEKO'nun, Uluslararası'nın olduğu puan türü isteyen her bölüme hitap eden kurumlar var öncelikle. Mesela ÇSGB meslekleri ÇEKO olan puanlar isteyebilir. GÖÇ idaresi Kamu ve/veya Uluslararası İlişkiler olan puanlardan isteyebilir.
Bir de Bölüm bazlı alımlar var. İşletme bazlı olanlarda etkilemez sizi bu oturum. Ama yukarıdaki genele hitap eden alımlarda saf dışı kalabilirsiniz.
-
@paretowilfredo o zaman hiç riske atmayıp gireyim hepsine. Bi de eskiden giriyoduk bu oturumlara öylesine ama eksi net bile olsa puan hesaplamaya yetiyordu, şimdi doğru soru yapmak gerekiyormuş mutlaka, onu halledicez :)) rastgele işaretliyoduk eskiden ama şimdi net eksiye düşerse snava girmiş olmanın da bi anlamı kalmıyo gene sanırım ?
-
@matador Aynen kardeşim. Risk almak için erken bi kurumların puanları netleşsin de o zaman feragatlar daha makul olur. ve evet net şartı var.
-
@paretowilfredo ne diyim umarım çeko ve kamu yönetiminde doğruluğundan emin olduğumuz 1 soru bulabiliriz , iyice saçmalamışlar. Teşekkür ediyorum
-
@matador kamu ve çekoda yapılır dikkatle aslında. Kamuda idare soruları çekoda da ekonomi temelli sorular var ve 40 soru içinde sayıca artacaktır. İnşallah dikkatli olup sallama işine girmeden az riskle hallolur bence
-
Bu sınav merkezi tercihinde yakın ili seçmek zorunlu tutulmuş. Başka bir yerde girilmek istendiğinden adres bilgisi değiştirildiğinde problem olur mu ?
Örneğin, Balıkesir'de ikamet ediliyor, Gy Gk burada girilecek. Alan sınav merkezi tercihinde İzmir seçilmek istendiğinde hata veriyor, Bursa seçmek zorunlu tutulmuş. Fakat İzmir'de akrabalar, üniversite arkadaşlarında konaklama vs. imkanları daha iyi olduğu için adres bilgisi değiştirilerek İzmir'de tanıdık birinin adresi verilse problem olur mu ?
Çok karışık oldu galiba, ama arkadaşlar da soruyor cevaplarsanız sevinirim.
-
@wesley10 Dostum onu soran arkadaşlarımız oldu aldıkları yanıt, 'sorumluluk size aittir' Böyle bir kuruma güvenerek risk alınır mı emin değilim.
-
@paretowilfredo Riske gerek yok doğru diyorsun hocam, el mahkum ne yapacakları belli olmaz cevap için teşekkürler
-
@paretowilfredo @Antimülakat @aliveli
Kafama takılan bir soru var osym nin kpss a grubu sistemle ilgili son duyurusunda kitapçık uygulamasından vazgeçilerek... diyor 16 Martta güncellenen başvuru kpss kılavuzuna bakın diyor. Burada da eski bilgi kitapçık kitapçık olacağı yazıyor. Son durum nedir her test için ayrı kitapçık yani süre sınırlaması olacak mıdır? Kesin bir bilgi var mı? Osym den birisi bir dersane yetkilisine oturum halinde her oturuma bir kitapçık demiş ama adam çok yetkili birisi değil? Son durum nedir kesin olan nedir? -
@Econumist hocam son durumda oturumlar birleştirildi. Kitapçıkların biri verilecek bitince diğeri verilecek ama 2 veya 3 sınavın oturumu ardı ardına yapılacak.
-
@Antimülakat hocam bende kilavuzu okuyunca soyle anladim : mesela cumartesi ogleden sonra hukuk iktisat maliye var ya. Orada bize tek kitapcik verilecek ve sure 150 dakika. Aksi durumda hukuk bitince o kitapcigi toplayip yerine iktisati verinceye kadar - ki o kitapcigin ustunde de doldurulmasi istenen bi dunya yer vardir muhakkak - arada baya zaman gecer. Ayni durum maliye icinde gecerli. Eger tek tek dagitacak olsalardi basvuru belgesinde her oturumun suresini ayri ayri belirlerlerdi. Kilavuzda toplam oturum suresinin yazmasi tek kitapciga isaret gibi..
-
@Antimülakat Hocam tam anlamadım desem;) oturumlar birleştiyse tek kitapçık olması gerekmez mi;))
-
@magduriibfli o da olabilir ama benim dediğim şekilde yapılan lisans yerleştirme sınav örneği var. Matematik bitiyor hemen peşine geometri veriliyor. Adaylara da 2 dk ek süre sınav sonuna ilave ediliyor. Ben tek kitapçık ve o oturumdaki tüm dersler uygulamasının değişeceği düşünüyorum ama netlik kazanması adına tekrar bir bakalım bu konuya
-
@Antimülakat bu kurum her yil bir skandala imza atmasa rahat edemiyo galiba arkadas cok mu zor su isi adam gibi sistematik hale getirmek. Ya da çık anlat. Tek kitapcik verilecek 3 kitapcik verilecek de. Hep muglak ifadelerle kendilerini de bizi de yoruyo adamlar