Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
Dostlar Muhasebe çok iyi yapamadım, İktisat ve Maliye orta seviye, Hukuk genel olarak iyi diyebilirim. Sizce esnetirler mi sınırlarda kalırsam? 60'ı 65 yapma gibi?
-
@Hacettepe-Üniv. hocam ben de aynı. muhasebe en kolayıydı halbuki. ne kalın kafalı adamım ben.
-
sorular çok kolay diyen arkadaşlar bu sınavın klasik sınav olduğunun farkında değil sanırım, herkesin aklına bir cümle ya da iki cümle geliyor ancak bunun devamı o sınavlarda çıkmıyor ve kurulun istediği de 1-2 cümlelik cevaplar değil oyüzden bu goygoyu başka mecralarda yapsalar sınava giren , belki de sınavı kötü geçen arkadaşların emeklerini küçümsemeseler daha iyi olacak
-
Dünde yazdım 2014 msb uzman yardımcılığı alımında 5 kişilik alımda 100 kişi sözlü sınava hak kazanmıştı.Sonuncu adayın puanı p47 puan türünde 85 olarak açıklanmış.Ancak liste yok 5 kişinin durumunu belirten hiç bir emare yok.Benim aklıma direk adamı olan msbde merkez uzman yardımcısı olduğu geldi.Çünkü şeffaf değil sadece ilan var ve sonuçta 85 puan varda o 5 kişiyi 100 kişiden nasıl seçtiler?Vmy yazılı sınavında bn torpil olacağını zannetmiyorum.Yoksa yazılı sınavda da mı bir şeyler dönüyor
-
Düşünsenize adamın p47 türünde puanı 70 bile değil belkide msb uzman yardımcısı oldu.Ha bunu bn gmrdümde o zamanki adaylar niye itiraz etmemiş derseniz soncu kimse bilemezki.Liste olsa en azından kontrol edersin ama yok bn görmedim.Bu çok ilgşmi çekmişti o zaman.Fetö ile mücadele kapsamında belkide bu bile araştırılıyodur
-
@2525 monografi mantığına göre şirketin vergisinin hesaplanıp kayıtlarının yapılması gerekir. Şahsi fikrim şu ki; envanter kayıtlarını yaptıktan sonra 7 li hesaplar yansıtma hesaplarıyla 6 lı hesaplara aktarılacak, daha sonra gelir ve gider hesapları kapatılıp vergi öncesi kardan dönem net karına ulaşılacaktı. zaten bu kayıt ve işlemleri yapmadan gelir tablosu da hazırlanamaz. soruda gelir tablosunu istemesi, vergiyi hesaplamamız gerektiğini gösteriyor.
-
@06_Üstad dediğiniz işlemleri aynen yaptım zaten dönem net karını vergi gigesaplamadan yaptım. İlhan kılıç çıkmış soru çözümlerine bakarsanız eğer soruda belirtmedikten sonra vergi kesintisi yapılmamış. Neyse hocam bakalım kurul nasıl okur kağıtlarımızı.
-
@2525 tamam o zaman diğer işlemleri yapıp sadece vergiyi hesaplamadıysanız puanlamayı etkileyeceğini düşünmüyorum. Ama saydığım diğer işlemler monografinin bel kemiği, onları muhakkak isterler. Sonuçları bekleyip göreceğiz.Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
-
@06_Üstad aynen görelim bakalım.
-
@06_Üstad ben gelir tablosunu cizmedim tahmini kac puan kirarlar?
-
@forumders bende çok eksik çizdim şahsi fikrim gelir tablosu 25-30 puandı
-
@forumders Bilemiyorum ama 25-30 puan olmaz diye tahmin ediyorum zaten soru 70 puandı.
-
geçen seneki sınavda şirket kurumlar vergisi hesaplamıştır oranı da 20 dir diye belirtmişlerdi bu sene öyle bi not olmadığı için hesaplamadım. çok fazla fark etmez hesaplamak ama yansıtma hesapları kesinlikle olmalıydı bence ki gelir tablosuna yazabilesin hesapları
-
@ultras aynı mantıkla çözmüşüz, hesaplar tam
-
muhasebede esnek davranıyolar zaten geçen sene maliyeden çok kalan olmuştu bu sene de bence maliye belirleyici olacak. millet kolay diyip geçiyo ama yorum soruları tehlikelidir okuyan kişinin insiyatifine kalırsın. maliyede 1 saat önceden çıkıp gidenlerin kağıtlarını merak ettim hemen yorumlarıp çatır çatır kağıda döktüler zaar.
-
@ultras Sana katılıyorum kardeşim yorum sorusu soruluyor birkaç cümle yazılıyor ve sınav hakkındaki yorumlar çok kolaydı oluyor. Gerçekten anlamak güç. Bu kişiler sınavdan kalınca da her şeyi yazdım daha ne olacak diye sitem ediyorlar.
Muhasebeye gelince kurumlar vergisi hesaplamadım ben çözdüğüm monografi örneklerinde de kurumlar vergisi özellikle belirtiliyordu aksi halde yapmıyordun. Yansıtma hesapları orada asıl önemli olandı bence. -
kurumlar vergisi oranı şu, vergi beyannemesi maliyeye verildi vs deseydi bence o zaman vergiyi hesaplamak gerekirdi. ben de hesaplamadım vergiyi.
-
-
Komisyon puan konusunda nasıl arkadaşlar kıt mı davranıyorlar
-
@forumders hocam sorunun hepsi 70 puandı işte yarısından az