Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
@muhtar Sadece yeterlilik sınavı çok stresli hocam yeterliliği verdikten sonra vm olursan eğer yok böyle rahatlık
-
- Soru diğer kavram orta gelir tuzağı.
-
İşe bak ya bn katılamdım ya sınavına adamlar resmen kolay sormuşlar.Ortalama bi tempoyla azcık klasik mantıkla çalışan bu sınavı geçecektir.Geçen yıldan sorular çok kolay gelmiş.Maliyede böyle olursa artık vmy klasik sınavdan korkmamak lazım
-
Arkadaşlar üstadlar söyledi sınava 950 civarı kişi girmiş yazıktır ya
-
Sinava katilimin az olmasinda ben bu kez adaylardan cok kurumlara kabahat buluyorum. Malesef cok zamansiz verildi ilan ve zamansiz gerceklestiriliyor sinav. Eger o 500 kisi sinava basvurmasa yerine baskalari basvursaydi yine ciddi fire olacakti diye dusunuyorum.
Sinav ramazan ayinda yapiliyor. Bu birinci unsur.
Ikinci unsur ustuste guy sinavina ve kpss yr girdi adaylarin cogu. Ve buyuk bir kismi disardan bu sinava gelecekler ve diger iki sinavda da kisilercok masraf ettiler. Beli buken masraflar bunlar. Sinavlar ayni zamanda bu sinava hazirlanmayi da engelledi ve asagidaki sebebe zemin olusturdu.
Giris hakki kisiti. Hakkini yakmak istemeyen hazir olamayan adaylar girmemeyi tercih etti. Yukaridaki sebeplerle berabrler bu unsur da birlesince fire cok normal.O yuzden kabahatin cogu malesef sistemin. Gidilebilir miydi evet. Basvurulmayadabilirdi. Ama objektif bakinca bu sonuc gayet normal geliyor bana.
-
@zenginmemur okuyunca kolay geliyor sıkıntı yok. Ama komisyon okuduğunda o kadarda kolay olmadığını anlıyorsun.
-
Mikrodan soru çıkmaması şaşırtıcı.Oysaki yanımda sadece iktisat için mikroyu getirmiştim
-
Piyasa başarısızlığı
-
@paretowilfredo hocam vmy sınavına kaç kere girilebiliyor en fazla
-
Maliye sorularini bilen yazan yok mu
-
Tamam ilanda gördüm en fazla 2 kez girmiş olmak diyor
-
Varlık fonu
Tarımsal destekleme programları
Işsizlik sigortası
Piqou vergisiDış borçlanma nedir,Neden başvurulur?
Kamu giderlerinin reel artış nedenleri nelerdir,Kamu gelirleri nelerdir kısaca açıklayınız
Modern vergileme ilkeleri nelerdir?
Kurumlar vergisi %20 den %15 e düşürülür,lüks mallardan alınan kdv de %30 dan %35 e yükselmesinin mali ve ekonomik etkileri nelerdir? -
@Mrs.Marshall maliyede geçen yıla göre daha kolay gelmiş
-
Kamu giderlerinin reel artış sebeplerinden kasıt kamu harcamalarının gerçekte artış nedenini mi kastediyor ahali
-
@paretowilfredo hocam muhasebese esnek davranılıyor demiştiniz. bu nasıl bir esneklik? monografide 1 kayıt yanlış olursa basarlar mı sıfırı?
-
@jungss Hayır kardeşim. Sonuç çoğu kişide aynı çıkmayacaktır zaten ufak tefek hatalardan dolayı. Hesapların kullanımında ve borç alacak kayıtlarının bariz hatalı olmaması durumunda genel tablonuz doğru ise, sonuçlardaki ufak tefek farklara aldırılmıyor fazla. genelde 40 dolaylarında dolaşanlar bu durumda iseler 50'ye eriştirilmeye uğraşılıyor. Geçen sene tam 50 alarak muhasebeyi geçen çok kişi oldu.
-
Son soruda ülkeyi deflasyona soktum ve bıraktım teoriler, analizler ağam paşam. Cümleten geçmiş olsun. SGK teftiş bekleyen arkadaşlara da selam olsun. Dinlenmeksizin çalışacağız mecburen.
-
Sorular önceki senelere kıyasla zor değildi sanki, komisyon nasıl bir puan dağılımı yapıyor acaba önceki seneler muhasebe yapan öne geçerdi bu sene böyle bir ayrım da yok
-
@paretowilfredo hocam sen de girdin mi sinava
-
@Mimar Hayır kardeşim ben geçen sene savdım sıramı