Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
@ultras hocam aralikli envantermiydi surekli envanter mi hatirliyomusun
-
@forumders sürekli
-
Araliksiz diyordu yani surekli diye hatirliyorum ki bir maddede maliyetli bir malin satisindan bahsediyordu
-
@ultras hocam TVS Kurumlar vergisi oranı %20dir. Anonim şirket ibaresini boşa koyduğunu düşünmüyorum. Daha önce çözdüğüm sorularda da istemeden çözdüğü için ben ayırdım. Doğrudur demiyorum ayırmassanız bişey kaybedeceğinizi de düşünmüyorum
-
......................
-
@WilliamNiskanen ayırıp sonucu yanlış bulmanıza vesile olabilir. Şirket şerhi düşülmesi vergi kesmeniz anlamına gelmez hocam. Olsa ayrıca oran belirtmesi Laz'ım. KDV yi %10 verdiği gibi. Kurumlar vergisine %10 da diyebilirdi.
-
@2525 dediğim gibi yapıp yapmamak bizim elimizde. Siz yapmadınız diye yanlış yaptınız demiyorum. Ben yaptım diye de yanlış olacak yok. Bunun kararını komisyon verecek.
-
@WilliamNiskanen Komisyonun soruda ölçmek istediği bilgilerden biriydi anonim şirket icin kurumlar vergisi ayrılması hocam
-
Ben yansıtma hesaplarını yapmadım çok puan kirarlarmi acaba ?
-
@bambam hocam dönem sonu hesaplarını istemiyorlardı. Belirterek yazmışlardı ztn. Bende yapmadım. Sanmıyorum puan kırmazlar
-
Aynen istenilenler kisminda 16 yevmiye maddesi ve gelir tablosu vardi kapanis kayitlarini istemiyorlardi ki yansitmayi zaten maliyet hesaplarini kapamak icin kullaniyoruz die dusunup bende yapmadim
-
@bambam yansıtma hesaplarını yapmadan gelir tablosunu doğru olarak nasıl düzenleyebiliriz ki? neyse sınavınız yarısı duruyor.
-
Kapanis kaydi ile donem sonu kayitlari farkli seyler arkadaslar
-
Hocam biraz meslek hakkinda konussak cok fazla olumsuz yargilar var isin asli nedir tamam mufettis yrd. Oluyorsunda olupda bikanlari biktiean sebebler nelerdir arastiran eden varsa sahneye alalim
-
@beetle yansıtma hesaplarını yapmadan da 770 ile 760 ın borç kalanlarını atarsınız gelir tablosuna, sınav hiç beklediğim gibi değildi, 1 adet belirleyici kayıt koyar insan muhasebeden baraj altı kalacağını düşünmüyorum hiç.
-
@muhtar kardeşim hiç takılma maaşına bak devam et.Maaş çoksa statü iyi.Hakimlik 6000 tl maaş süper sayıştayda aynı.Guy 3300 kaçış planları bilmem anlatabildim mi?
-
@muhtar Dostum meslek aslinda kotu degil. Ancak Maliye Burokratligi sivil askeriye gibidir. Bi nevi kisla sartlarinda hazirlarlar sizi gelecege. Egitimler agirdir. Sinavlar agirdir. Is konusunda ustadlar cok katidirlar. Cekilecek cilesi 3 senedir ve hakikaten ciledir. Hele ki ben kpss den sonra ise girince artik calismak istemiyorum dersen inanilmaz zor gelecektir. Cunku 3 sene mutemadiyen ders calisman gerek. Kpss gunlerini aratir.
Avantajlarina gelince. Muhru alip mufettis olduktan sonra yetkinligin cok fazladir. Is konusunda guclu bir unvandir vergi mufettisligi. Burokraside onu aciktir. Cunku ister istemez bilgi konusunda da devlet terbiyesi konusunda da tornadan geciyorsun. Ozel sektore kaymak biraz insanin kendi elinde. Eger mesleki anlamda ve yan konularda kendini yetistirirsen ozel sektor kapisi da acilabilir. Cunku turkiye de iki mevzuati bilen her yerde ekmek yer.
Biri vergi biri sigorta mevzuatidir. Koskoca iki copluk. Kanunlar genelgeler tamimler genel yazilar hukuk musavirlik gorus yazilari vs vs. Zor bir hakimiyet alanidir.
Meslekte en buyuk eziyeti 5 6 7. Promosyonler cekti. Olumsuz algi bundan kaynaklaniyor. Bu alimlar istemsiz gerceklesti ilk sebep bu. Bu nedenle de mobbing had safhaya ulasti bu donemde. Ikinci olarak da aksi olan arkadaslari tenzih ederim ama 80 puan al 60 soruluk kolay bir test sinavina girip olmadi ikincisine girip bu meslege adim atanlar calisamadilar meslegin bu temposu bir coguna agir geldi. Bunu bilerek girmediler meslege cunku.
Durum boyle dostum.
-
Tesekkur ederim dusunmek ve arastirmak icin zaman var daha
-
03.06.2017 Vmy
"1.Asagidaki kavramlari tanimlayiniz
Donemsellik
Direkt ilk madde ve malzeme /endirekt madde ve malzeme
Harcama maliyet gider
Sermaye yedekleri
Stok bagimlilik orani2.5 ortakli vyz isletmesi 5.000.000 sermayeli as kurmus
Kurulusta gider yapilmis bunu ortaklardan b odemis ve tahhut ettigi sermayeden dusulecektir yaziyodu
Ortaklarin taahhutu yerine getrdigi kalemleri yazmis kurulus kayitlarini istiyordu- Soru da monogra 10 madde donem ici islem vardi
Mal satisi
Mal alisi
Kdv tahakkuku
Borc senedini odeyemediginden daha fazla tutarli bi senetle degistirmis
Borc senedini iskonto ettitrms banka hem komisyon gideri almis hemde faiz (finansman ) insallah ikisinide finansman giderinde izlemeyecektiriz cok kararsz kaldim ama acikca 20.000 komisyon kesmis 80.000 faiz almis yaziyodu
Iscisi icin gider odemesi yapmis ve × tutarinda vergi stopoji kesilmis bunun kaydi vardi
Sorular klasigin disinda olmadigindan aklimda kalmamis.
Surekli envanter kdv %10
5 maddelik donem sonu islemi vardi
Alacak ve borc senetleri icin reeskont
Ticari mal da sayim tesellum fazlasi
Bankadaki hesaba faiz tahakkuk etmis ve banka 75.000 gelir vergisi kesintisi yapmis banka gelir kesintisi yaptigina gore tahakkuk eden faiz hesaba yatirilmstr diye dusunerek gelir tahakkuku degilde bankalar hesabina borclu kayit yaptim
???Gelir tablosunu istiyordu."
- Soru da monogra 10 madde donem ici islem vardi
-
İktisat
Soru1) a. Para carpani
B.lorenz egrisi
C.reel doviz kuru
E.tek para kanunu
Soru2) piyasa başarısızligi nedir.nedenleri ve çözüm yolları
Soru3) gsyih nesir.hesaplama yontemleri
Soru4) dis ticaret politikasi amaclari
Soru5) monetaristlere ve keyneslere gore para talebi teorilerini karsilastirin ve aciklayin