kızılay 10 müfettiş yardımcısı ilanı
-
@barter 22.04.1987 ve sonrasinda dogmus olmak gerekiyor ilan bu sekilde verilmis dediginiz gibi yilbasi kriter alinirdi sinavlarda ancak bu sinavda boyle bir kriter belirlenmis basvurularda bu tarih baz alinarak degerlendirilecek gibi duruyor.
-
@crazy ben de bu kurumu 2 kere mülakatta tecrübe etmiş biri olarak bir yorum yapmak istiyorum. tabiki her teftiş kurulu gibi resmiyette hiçbir cinsiyet ayrımı olmasa da teammül olarak uygulanan kadın-erkek ayrımı söz konusu bu kadroda.2014 sınavında 8 kişilik kadroya sadece 1 bayan arkadaşımız alınmıştı o da yazılı sınavın birincisiydi. birinciyi elemek istememişlerdi.
-
puan konusuna gelince sadece tecrübeye dayalı şahsi fikrimi beyan edicem şu anda. 85 leri gören bir taban puan olacağını düşünmüyorum. erkek adayların askerlik durumu ve ingilizce kriterleri nedeniyle 2014 kadar düşük olmasa da 80 i geçmeyeceği kanaatindeyim. keza 2014 yılında müfettiş yardımcılığı ve kontrolör yardımcılığı şeklinde iki sınavını tecrübe ettim bu kurumun ikisi de diğer a grubu kadroların altında kapatmıştı.
-
son bir dipnot zaten çoğu arkadaş biliyordur ama bu kadroya yerleşen arkadaşlar 657 ye tabi devlet memuru olmuyorlar işçi statüsünde çalışıyorlar. ben bu konuda ufak bir yanılgı yaşamıştım sizlerle paylaşayım istedim
-
@sdf Mufettisler 657 ye tabi degildir maaslari bu nedenle 657 nazaran yuksektir sgk primleri tavandan yatar emeklilikte memur emeklisine nazaran yuksek alir.
-
@R.E.O evet hocam aynen öyle oluyor
-
@sdf sedef hanimin dedigi gibi bayanlar konusunda 2014 yilinda yapilan sinavda sinav 1. Si haricinde alim olmadi. Sinav birincisi mulakati gecti ancak sonra bu haktan feragat etti. Mufettislerin turne olayi bayanlar icin bir handikap olusturdugundan bayanlar bu meslegi tercih etmiyorlar. Ancak bu sinavda kazanan bayanlarin alinacagi kanaatindeyim. Ama alinan bayanlar feragat ederler mi bilemem. Feragat edenlerin yerine goreve baslamadan yedek kazananlar cagriliyor. Mulakata 40 kisi kalacak 10 kisi asil 10 kisi yedek kazanan olacak bu noktada meslege girmeyi isteyen arkadaslar icin sans yukselmis oluyor bu noktada.
-
İngilizce sınavı YDS formatında mı peki?
-
@R.E.O işte maalesef şartları bilmeden ya da bildiği halde bencillik yaparak sınava giren başarılı olup kazanan ve sonrasında feragat eden arkadaşların olması çok acı. çünkü bu mesleği icra etmek isteyen diğer bir arkadaşın hakkı yenmiş oluyor. siz de belli ki kurum hakkında bilgilisiniz. maaş ve özlük hakları bakımından dediğiniz gibi oldukça iyi bir kadro lakin şartlar da bir okadar zor. malum kızılay derneği insani yardım kuruluşu ve ihtiyaç olan her yerde konuşlanıyor. müfettişlerin görevi de bu konuşlanan yapıları denetlemek. yurt dışı yurt içi afet ve savaş bölgeleri önemli turne merkezleri. bu şekilde mesleği bilerek başvuran arkadaşlar olursa 2014 de yaşanan durum bir daha yaşanmaz inşallah. o sene çok istediğim bir kadroyu malesef mülakkatta elenerek kaçırdım. bir bayan hakkı vardı birinciye verildi ve o da bu hakkı kullanmadı. bunlar üzücü olaylar. umarım bu sene herkes hakkaniyetli vicdanlı başvurular yapar ve hakeden kazanır.
-
@merkantilist sınav yds kadar ağır bir sınav değil. yds den 50 alan birinin rahat yapabileceği bir sınav bence. şayet yds den 52 almış bir arkadaşım o sene ingilizceden yüzde 50 barajını geçti.
-
@merkantilist 2014 sinavinda ingilizce sinavi kolay sorulardan olusuyordu. YDS Temeli olan birinin cok rahat yapabilecegi turdendi. Bu sinavda nasil sorarlar bilmiyorum.
-
@R.E.O hocam siz de 2014 sınavına girdiniz anladığım kadarıyla?
-
@sdf yurtdisi gorevleri yok suan icin yurtici gorevleri yogunlukta buda yilda 3 ay falan tekabul ediyor. 2014 yilindan beri yurtdisi goreve giden olmamis. Turnede oldugunuz hergun harcirah alirsiniz maasiniza ek olarak. Ozluk haklari cok iyidir. Kurumdaki en ust kadro mufettislerdir ve Genel Baskana bagli olarak gorev yaparlar gittikleri heryerde amir mufettislerdir.
-
@sdf evet 2014 sinavina bende girmistim.
-
@R.E.O mülakatta başarılı olan 8 kişiden biri olma şansına nail oldunuz mu peki?
-
Sıralamam gelir mı bilmiyorum ama inşallah deneyim etme şansım olur teşekkürler Emrah Bey, Sedef hanim
-
@sdf malesef sedef hanim o 8 kisi arasinda ben yoktum.
-
@merkantilist inşallah umduğunuz olur. kadro gerçekten zor ama güzel. kurum da öyle. hayatımda ilk defa gittiğim bir mülakatta mülakata girecek adaylara bir insan kaynakları yetkilisi atamışlardı kızılay sodası ikram edilmişti o insan kaynakları yetkilisi bütün gün bizlerle ilgilenip kurum hakkında merak ettiğimiz tüm sorulara cevap vermişti insan böyle ilgiye pek alışık değil bu süreçte malum. iyi gelmişti
-
@sdf Bu kurumda mufettislik meslegi gercekten onemli denetim disinda kuruma yonetici yetistirme amaci da var. O nedenle mufettisler kurumda buyuk olcude saygi gorururler. Bunuda mulakattan itibaren hissedersiniz.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim benim aslında çok istediğim bir kurum pek kişi bilmiyor ve 657 olmaması sebebiyle biraz soğuk bakılıyor ancak özlük hakları çok iyi imis çok araştırdım ve hiç bilgi edinememistim çok sağolun @sdf