KPSS ALAN RAMAZANA DENK GELİYOR.
-
arkadaşlar bir bitirsek mi bu tartışmayı, ne iki dakikada birinin düşüncesi değişir ne de laiklik bilecek kadar sosyal bilimler doktoralımız var. Ben ÖSYM'ye yazdım, oruç tutma işi kişiye kalmıştır. Hatta müslümanlıkta oruç tutmak da kişiye kalmıştır. Yukarıda bazı arkadaşlar dini olarak ibadet seviyesini sorgulamış gibi olmuş, aile arasında konuşulmadığı için diğerlerine biraz ayıp olmuş. Hani benim de ne ise dinim sorgulayanın ne haddine tabi. Diğerleri de rahatsız olarak biraz da kızarak cevap vermiş. Ama asıl mesele gözden kaçmakta: isteyenler lütfen yazın.
-
...........
-
@caletti savaş halinde bile namazını bırakmayan ecdadın torunları olarak sınav için kazaya bırakmak istemiyoruz ve sadece öğleden sonra ile öğleden önceki sınavların yer değişmesini talep ediyoruz durum burada seni veya başkasını rahatsız edecek bir durum yok arkadaşım lütfen fetva vermeyi bırak.
-
@caletti hocam yani din bilgini değiliz, bence de bırakılabilir de ben bırakılamaz diyen hoca da duydum. Demeyelim hocam dini konular kişi için önemlidir.
-
@impressiveunit doğru söylüyorsun kardeşim.
-
Sayın forum yöneticileri celatti kod adlı şahıs anayasamıza göre suç kabul edilen halkın kin ve nefrete sürüklemek ve alenen tahrik etmek ayrıca toplumun ağırlık bir kısmının dini duygularını rencide edici ve alay edici itham ve yazılar yazmıştır lütfen bu forumda suç işlenmesine müsade etmeyiniz ... not sevgili arkadaşlarım dini bilgime güvenerek bir açıklama yapma gereği duydum bir gün hiç başlamadan oruç tutulmaz ise sadece bir gün kaza sı gerekir 61 gün değil bilerek ve isteyerek oruçlu olduğun gün orucu bozarsan ozman 61 gündür saygılarımla
-
@siyahbeyaz 1000 gün tuttuğun oruç ramazan ayında tuttuğun 1 günlük orucun yerini de tutmuyor be kardeşim.Zor karar Allah muvaffak etsin.
-
@guyan-gelmiş hocam EZ ZARURÂT TU BI MAHZÜRÂT mecelle kaidesidir ve zarurat mahzuratı ortadan kaldırır demektir yine bir hadis-i Şerife göre kolaylaştırınız zorlaştır mayınız buyrulur. .. Bkz orucu kazaya bırakılabilecek haller ..
-
@siyahbeyaz yahu ne dedim ben?
sadece kazaya bırakabilirsin dedim. hata mı ettim? din bilginleri bırakılamaz diyorsa bilemem.
ne yaptım da halkı kin ve nefrete sürükledim?
-
bu sene paskalya yortusu da referanduma denk geliyor, referandum ertelensin o zaman.
-
Tabi ki herkes kendi kararını verecektir benim vurgu yapmak istediğim nokta her bu tarz konularda alenen islam ve Müslüman düşmanlarının aşşağılayıcı ve hakarate Ramiz yazılarıdır yoksa tutanada saygı tutmayanada saygı bizim şiarımızdır.. herkese hayırlı günler
-
@siyahbeyaz hocam burdaki zarurati biraz da insanın içindeki hassasiyet belirliyor kimi kimi otobüsle 3 saatlik yolu zarurat görürken kimi çöl sıcaklığında 10 saat sürümeyi zarurat görmüyor.Dediğim gibi biz talebimizi bulunalım olursa güzel olur olmaz ise de isteyen orucunu tutar isteyen tutmaz Allah ikisinin de niyetini salih eylesin.
-
@caletti sen tutta sana evliyalar yardım etsin diye yazını hemen silmen görmediğimiz anlamına gelmiyor yazdıklarınıza dikkat ediniz
-
@guyan-gelmiş evet hocam kolay gelsin iyi çalışmalar
-
@siyahbeyaz hocam caletti hakaret etmedi ki, öyle suç falan demeyelim. İstenen esastır, haksız itham yaparız.
-
Bu noktada benim hassasiyetimi anlayan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.Dini alay konusu yapanları Allah-u Teala ıslah ve affetsin.Oturumlarin yerlerini değiştirmesini isteyen arkadaşlar Ösymye yazsın.Diğer türlü laiklik adı altında olayı farklı noktalara çekmek isteyenler boş boş yazıp bu sayfayı meşgul etmesinler yeter.
-
-
@Fişek-MORGEN kardeşim sana çabalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim.
-
@kamil hocam tarihe bakmadım ama Hristiyan olanlara göre sorun yok, sordum rahat ediniz. Sadece Noel gecesi sorun olmakta, çocuklar dahil sabaha kadar ayakta olduklarından, Kalkınma'nın sınavı öyle olmuştu, ben olsam o tarihte yapmazdım mesela.
-
@guyan-gelmiş çok haklısınız.