işletme bölümü atamaları
-
Re: 2017/1 Ataması bekleme başlığı
hocam 84 puan işletme, son atamaya doğru şansımı nasıl görüyorsunuz, A grubu ilanlarının da sınavdan önceye yetişebılmesı bizi de etkılıcektır ve çift diplomalı mühendis alımları da iibf yi etkılıyor tabi, bunların ışığında nasıl olur ? @Antimülakat -
@karmin yüksek görüyorum hocam. Kpss merkezi atama ile atanırsınız büyük ihtimalle, tabi il tercihi ve meslek ayrımı gözetmezseniz.
-
Ya meslek gözetmem tabi de, güneydoğu ve doğu daki kültür farklılığı, uyum sağlamam zor diye yazamam ki oraları, diğer bölgelerden yazarım ama. B grubu atamaları çok düştü inşallah 2014 gibi olmaz, bi duyumunuz var mı 2016 alımları nasıl olacak @Antimülakat
-
@karmin hocam 2016/2 atamaları kadar az alımın olacağını düşünmüyorum. Doğu dışında da düşük kapatan yerler oluyor. 2014 sınavının 4. ataması olan 2016/1 merkezi yerleştirmelerinde Çalışma Ekonomisi bölümü için İstanbul Sgk memur alımında 82 puanları görmüştü. Olaya böyle bakınca, İstanbul vs. olduğunda yüksek sayıda atamalarda atanma ihtimalin yüksek diyebiliriz.
-
510 Mühendise karayolları çıktı diye seviniyor, iibf liler
mutlaka çift diplomalı kişiler azalması sebebıyle, iibf nin işine yarayacak bir durumdur değil mi.
çünkü A grubu ilanları, mühendis ilanları da iibf yi doğrudan etkiliyor gibi @Antimülakat -
@karmin kesinlikle hocam, bir mühendis eğer bir kadro sayesinde mühendis olması söz konusu ise, b kadro memurluklara veya ptt, kyk gibi sözleşmeli kadrolara başvuru yapmaz. Neden yapsın ki? Kendi ilgi ve bilgi alanını en iyi göstereceği alan mühendislik kadrosu, bu nedenle puanı yüksek olan mühendislerin önden bu gibi kadrolara geçmesi her anlamda avantajdır. Bu kadrolar iibf'ye kalır. Aynı durum hem p3 puanı yüksek hem de a kadro puanları yüksek olanların a kadroya atanması içinde geçerlidir.
-
merhaba, sözleşmeli alımlar arttı, ptt, kyk,tarım kredi, gümrük, nüfus müdürlüğü gelmesi gerekenler geldi gibi ama merkezi atama düşüyor sayı işte.
haziran atamasında da, sgk devreye girmezse, üniversite alımları olacaktır sadece bu da ciddi az alım olacaktır iibf için.
sen nasıl görüyorsun, bu mülakatlı alımlar, merkezi deki sayıyı düşürüyor mudur?
84 lerin temizlenme ihtimali merkezi atamada ne durumda olur @Antimülakat -
hocam merkezi alımlarda ön plana çıkan iibf adına kurumlar sırası ile: Maliye, SGK, Teiaş, Eüaş, DHMİ vs. Bunlarla ilgli B grubu gelişmeleri yukarıda bahsedilen kurumlarla ilgili olmadığı için ben bu sefer iyi rakamlarda alım geleceğini bekliyorum. En azından 2.000 gibi komik rakamlar olmayacaktır. Bir diğer durumda yukarıda belirtilen kurumların merkezi yerleştirmeye kadar açıklanıp açıklanmayacağı. Açıklanmaz ise, çoğu kişi tercih yapacaktır, açıklanır ise puanlarda ciddi bir düşmeye sebep olacaktır. Çoğu kişi maaşlarının iyi olması sebebiyle, yerleştiği ilde sözleşmelide olsa kalma yönünde davranacaktır. Başka sebeplerle de kazandığı yerde kalıp, merkezi yerleştirme tercihlerinde bulunmayacaktır.
-
Başbakanlik makamina genel bütce kapsaminda (1.sayili cetvel) kamu kurum ve kuruluşlarina 5000 kadro verilmistir. Şimdi bu 1.ci sayili cetveli bilmeyenler kadro az gelecek hüsrana uğrayacagiz gibi yorumlar yapiliyor yanlis. Yani özetle 5000 atama izni 1.sayili cetveldeki kurumlari kapsar. (2.ci sayili cetvel kitler bu 5000nin içinde değil) bu durumu kastettiniz dimi hocam. Merkezi atama çünkü 5000 civari ve 2 atamaya bölünecek bu sayı.
Memleketle ilgili dediğine katılıyorum: memleketine atananlar, maaşları da çok iyi olmayan memurluklar için, kendi şehrini bırakıp orda asgari ücret şartlarında kalacağı için bence bırakmazlar şehirlerini, tercih yapmazlar gibi eğer kendi şehrini bırakacak olanlar da ciddi iyi puanı olanlardır, kit olabilecek puanlılar bırakabilir, onlar da çok fazla değildir. Sonuçlarının açıklanması gerekiyor tabi ki
Belediyelerin de alım yapabilmesi için, 2 hafta personel alım süresi uzatılmış.
İnşallah bunlar merkezi alımı en az 500+ iibf gibi etkiler, çünkü 500 e bile razı millet, ama puanı düşürmez ki o kadar gelirse. -
belediyeler, il özel idareleri, döner sermayeli kuruluşlar hangi bütçeye dahil, içişlerine verilen bütçeye dahil olup, merkezi bütçe mi acaba ? anlamadım karma bütçe gibi bi şey mi ki @Antimülakat
-
hocam merhaba, bu dediğiniz tam olarak ne oluyo ya ben b grubuyla hiç ilgilenmediğim için anlayamadım. Benimde p23 işletme puanım 83, ne ataması yapılıyo bununla bana biraz bilgi verebilir misin?
-
@karmin hocam merhaba, bu dediğiniz tam olarak ne oluyo ya ben b grubuyla hiç ilgilenmediğim için anlayamadım. Benimde p23 işletme puanım 83, ne ataması yapılıyo bununla bana biraz bilgi verebilir misin?
-
@matador 2016 p3 puanınız kaç ?
-
@burcuburcu 70 :)) onunla mı alım yapılıyor? b grubu ,atamalar vs hakkında hiç fikrim yok
-
@matador çift yıllarda alınan p3 puanlarıyla merkezi atama veya b grubu atama yapılıyor.