2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@kahkullu Reeskont islemi donemsellik ama borc senetlerine uygulaniyorsa alacak senetlerine de uygulamak tutarlilik geregi. Ikisi farkli seyler
-
@kahkullu hocam alacak senetlerine ayirip borc senetlerine de reeskont ayirmak tutarlilik kavrami geregidir. Sadece reeskont ayirmak deseydi donemsellik dogru olurdu
-
"De" baglaci cevabı tutarliga götürdü diye düşünüyorum
-
Verginin kapitilizasyonu soru cevabı 80.000 arkadaşlar.nedeni ise net getiri üzerinden sermaye değeri nedir diye soruyor. 10.000 tl den 2.000 vergi düşüyoruz net getiri 8.000 kalıyor. Net getiri/faiz oranı dediğimizde sonuç 80.000 dir
-
Reeskont sorusunun cevabı da tutarlılık. Alacak senetlerinde ayırıyorsan borç senetlerindee ayırman lazım
-
@karşılıkgideri vergiyi kaldırdıktan sonra diye özellikle belirtmiş ama 2000 tl neden düşüldü orayı anlamadım?
Vergi kaldırıldıktan sonra %10 faiz oranıyla 10000 gelir elde ediyorsa 100.000 olmaz mi cevap ? bakicaz tabi kurum ne dicek
-
@wagner aynen ben de böyle yaptım
-
Vergi oranı %20 diye belirtmişti. 10.000 tl getiri var 2.000 tl vergi ödüyoruz.net getirimiz 8.000 tl
-
Sonuçlar gece açıklanır mı ?
-
@aylin senin nasıldı.
-
Vergi kaldırıldıktan sonra diye bir ifade hatırlamıyorum
-
@wagner Katiliyorum. Vergi dusuldukten sonra diye belirtilmesi beni de 100000 e sevk etti
-
@karşılıkgideri kapitalizasyondan sonra diyordu kapitalizasyonu verginin kaldırılması diye biliyorum doğru ise 100.000 olabilir cevap ancak tabi sizde haklı olabilirsiniz kurumu bekleyeceğiz artık
-
@aylin bencede 100000 olacak çünkü vergiyi kaldırdıktan sonra 10000 TL gayri menkul sermaye iradi elde ediyor vergi oranının %20 olması felan bişeyi değiştirmez vergiyi devre dışı bırakıyo zaten
-
Teminat senedi değilmiyidi cevap.İpotekli borç senedi diyenlerde varda.Gerekçe medeni kanunda düzenlemiş diyolarda.Bize soruda TTKYA GÖRE kıymetli evrakı sormuyomuydu?
-
@safiTÜRK69 10-15 arası yanlışım var emin olmamakla beraber, bursa 85 üzeri kapatmaz umarım
-
teminat senedi , gümrük vergisi , arazi ,1920 benim cevaplar gençler kesin yanlış mı bunlar
-
@aylin gumruk vergi dogru
-
Sükna hakkı olcaktı
-
@karşılıkgideri vergi kaldırıldıktan diye ibare vardı