2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
Şimdi bana çok güleceksiniz aptal diyeceksiniz belki ama yahu her bişey duyduğumuz da paranoyaklaştık artık sınavda o heyeceanla ad-soyad kodlama kısmı vardı ya orada önce ad-soyad mı yoksa soyad-ad mıydı unuttum ve sanırım ben ad-soyad şeklinde kodladım yahu takıldığım noktaya bak ama işte sorun olur mu acaba kafaları yemek üzereyim ne sınavmış :S
-
@guyman sikinti yok kardes ad Soyad. Doğru kodlamissin yüreğini sıkma böyle seylerle
-
@by123. Foto atmayi bende bilmiyrm. Benim aciklamam bu acikcasi dgru oldgunu dusnuyorm
-
@ParadoX yine sen yine imdadıma yetişen adam Allah razı olsun hocam seni bu sene denetmen yardımcısı yapacaz inşallah
-
@by123 bakalım Heyecanla bekliyoruz
-
@guyman dua edecen bari mufettis yardimcisi diyeydin dostum benim. O kadar çok yerden sonuç bekliyoruz ki işsiz kalırsam hiç sasirmiyacam
-
birisi bu gece açıklanacak demiş.
-
@Mmrtz bilemiyorum hocam ben iddia etmiuorm benmki dogri diye a kadro yayinlari kitabindan baakoyorm orada da yeni kilasikler kisa ve uzun donemde dik diyor sok olursa negatife doner diyor. O yuzden atayim dedim. Bakalm gib ne dice hocam hayrlisi olsun hakkimizda.
-
monetaristler "uzun dönemli philips eğrisini" benimsemişler midir ? diye bana sorsanız . Ben evet cevabını veririm .
Burda yorumu nasıl yaptıgımız önemli . Uzun dönemli hali diktir ve monetaristler dik halini yani ilişkisiz halini kabul eder deyip ben bu şıkkı dogru sayarım .
Ama siz uzun dönemde, philips egrısındeki ilişkiyi kabul etmezler, zaten bu yüzden diktir şeklinde yorum yapıyrosunuz .
sizinkide gayet mantıklı .
Umarım benım dediğim dogru cıkar -
@James-Buchanan kim demiş hocam?
-
@guyman ya siz yazınca bende bi düşündüm biliyo musunuz. Zaten ösym den alışmışız kodlamamaya ben aşşağıda cevap anahtarı var sanıyorum.beyin böyle otomatik düşünebiliyor bazen.görmeyebiliyor.bende ad soyad yazdım bi siz diince korktum ama nerde görülmüş hangi sınavda görülmüş bu zamana kadar soyadının önde olduğu ya
-
@endeks şimdi bi daha baktım yazdığınıza yani sınavda yanlışı soruyordu dimi.monetaristler diyosunuz siz dimi yanlış anlamıyorum?
-
@OFLU61 uzun dönem philips eğrisine zaten monetarist phlips eğrisi de denir. Kabul etmemeleri saçma olur çünkü kendileri geliştirdiler. Ama orijinal philips eğrisinin uzun dönemde geçersiz olduğunu düşünürler ve bu yüzden cevap bu.
-
@OFLU61 o sorunun cevabı monetaristler uzun dönemde ilişki kabul ediyor demesi. Aciklamani da ne güzel yapmışsın ışte hani uzun dönemde yatay eksene dik ya o yüzden de ilişki ortadan kalkıyor ki zaten hemen altında yeni klasiklerle ilgili soyle diyordu kısa dönemde enflasyon ve işsizlik arasında işsizlik ilişki yoktur diye çok da doğru söylüyordu çünkü kısa ve uzun dönemde philips eğrisi diktir yeni klasik lerde. Millet herhalde toplam arz toplam taleple karıştırıyor
-
Arkadaslr gini katsayisi sorusu ve arazi sukna felan vardi birde ihracay subvnsyonlari sorulatmin cevabini ne yaptniz
-
@malthusss hocam philips egrısının uzun donemli halini benimsemişlerdir diye algılayıp dogru dedım şıkka .
yeni klasik şıkkı hakkında bilgim yoktu . en yabancı o geldı onu işaretledım -
bakalım gib i arayanlar arasından tribi ilk kim yiyeçek
-
@reagan d s eçeğeniği yemi klasiklerle alakalı olanımişaretlemişti. bende monteristler dik kabul edior die yanlış dedim herkes monteristler diince biz bişeyi atladık dedim
-
@malthusss sizin dediğinize göre o zaman klasiklerde uzun dönem ve kısa dönem philips eğrisini benimsemişlerdir olmuyor mu? Dik olduğu için. O zaman soruda hangisi olucak soruyorum size.yoksa buda mı iki şıklı? o zaman monetaristler uzun dönemi kabul etmedi ama dik buldukları için benimsedi mi diyeceğiz? Bunu bana anlatırmısınız? Peki uzun dönemi monetarisler keynesyenler klasikler hepsi inceledi o zaman bunların hepsi uzun dönemi kabul etmedi ama benimsedi mi diyeceğiz? O zaman bu soruya iki şıklı diyelim. Peki klasiklere yeni keynese ve monetaristlere göre uzun dönem dik iken bunlarda uzun dönemi inceleyip benimseyen var mı?
-
@OFLU61 aynı kafadan yürümüşüz