2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
Arkadaşlar bişi soracağım bu sorularda dış ticaret dengesindeki tarife dışını mı yok ithalattaki tarife dışı araçlarını mı soruyordu. Eğer dış ticaret deseydi hepimiz gümrük yapardık ama ithalat dediği için sanırım sübvansiyon dedik. Tam olarak hatırlayan var mı soruyu?
-
@Obra 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
@Mmrtz @vmy önce 13 mayıs'ta yapılan müdürlük sınavı açıklanacak. bizim sınavlara daha başlanmadı bile. o yüzden bugün de beklemeyelim. muhtemelen yarın açıklanır akşama doğru.
başlanmadı mı ? peki @Priss neden o zaman üstad puanlar hakkında düşük kapatmış dedi ??
-
@davetsiz tahmin etti diye okumuştum ben. bizimkilere başlanmadı henüz.
-
Cevap bence ya birincil ya da nominal gelir dağılımı.. Sektörel gelir dağılımında hizmet sanayi ve tarım diye ayırmış özel ya da devlet diye değil.. İkincil olmaz devlet müdahalesi demiyor. Ben nominal yaptım ama sanırım birincil olacak hiçbir yerde nominal gelir dağılımı diye bir şeye rastlamadım İnternette
Son olarak arkadaşlar monaterist Philips eğrisi nin sorusu neydi hatırlayan yazabilir mi -
Azımsanmayacak kadar çok kişi sadece IMECE ye calıstı . Bende buna dahilim .
Bu yaptığımız şey mantıksız bir iş değildi . Ben son sınava girmiş biri olarak bana sorduklarında bende ımecenın çözümleriyle beraber ıkı kez bitirilmesi bu sınav için yeterli olur diyordum .
Geçen yıl sadece imece calısıp sınava giren bir çok kişi , diğer özgün sorulardan ve farklı kaynaklardan, detay bilgilerden calısan ve emek veren adayları rahatlıkla geçtiler . -
@davetsiz priss dün gece başlandı diye yazmış. ben dün akşam sorduğumda daha dokunmadık dediler. belki gece başlanmış olabilir ama bilmiyorum onu.
-
15 kesin yanlış 7 8 adet muallakta ve hatırlayamadığım cevaplar umarım yeter komisyona gene ben geldim demek istiyorum
-
@ekonomistt1 yanlis bilgilendirmek istemem ama elimde bir uluslararsi notu var ve bu konuyu tarife araçları tarife disi araclar olarak ayirmis . Tarife disi araçları da kendi icinde ayirmis miktar kisitlamasi vs diye ithalt kotasi ve ihracat subvansiyonu ayni kategoride yer aliyor .ama gumruk vergisi tarife araclarinda yani sormaya calistigi gumruk vergisi. Soru da hatirladigim haliyle dis ticarette seklindeydi.
-
@reagan yanlstir diye soruyordu. Soru. Monateristler uzun donemi dikkate alira cikan bir cevap vardi tam cumleyi hatrlamasamda sonuc buna cikiyody o yuzden yanlisti. Bu sekilde hatirliyorum.
-
Az once gib i aradim sinav sonuclari icin bilgi veremiyoruz internetten takip edin dediler
-
@Obra sinav çıkışı konusulanlar da imece den cikmadi yapamadık seklindeydi benim duydugum kadarıyla. ozgun sorularin fazla olmasi puanları dusurecek burasi kesin gibi. Mesele kaca dusurecek: ) ins dedigin gibi olur 73ler 74 ler gorur
-
Arkadaslar Çek'in zorunlu unsuru degildir sorusunun cevabi neydi?
Bi de su vardi ya hangi ulke Sangaya Komsu ulke degildir? Ben bulgaristan yaptim dogru mu acaba.
Son olarak, Bu capraz esneklik sorusu vardi ya, o Euler kuralı formuluyle bulunuyodu dimi, cevabi 4,5 felandi heralde
-
@Lionsa çek değil bonoydu vade olucak
Şangayda hindistan yok
Çapraz esneklik dediğinizi anlamadım sanırım soruyu sordunuz çapraz esnekliği hatırlıyorumda sayısal değer hatrlamıyorum yada şuradan çözülücek gbi bişi hatrlamıyorum -
@Lionsa yazdiklarinin hicbiri soru degildi haci sen hangi sinava girdin?
-
@by123 evet bnde bunu yaptım çünkü monetaristlerde philips eğrisi diktir.uzun dönemde etkilenmez diyordu onlar benim hatırladığım bu
-
@Lionsa hacim sen vizeye girdin heral
-
Arkadasa uzerinde GUY yazan bi kamyon carpmis galiba
-
@Teklif-eğrisi Kardesim, ironi yapiyorum tabi ki . Millet artik kendi kafasindan soru yazmaya basladi. sinavi aciklamalilar yoksa su an yazdigim olay cidden fazlasiyla gerceklesecek.
-
@by123 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
@reagan yanlstir diye soruyordu. Soru. Monateristler uzun donemi dikkate alira cikan bir cevap vardi tam cumleyi hatrlamasamda sonuc buna cikiyody o yuzden yanlisti. Bu sekilde hatirliyorum.
Ben o soruyu çok farklı şekilde yorumladım . Detayın detayına girdim herhalde . Hani derler ya soruyu anlamak çözumun yarısıdır . Bendeki durumda oyle oldu . Yanlış yaptım. Yada belkide dogrudur kım bilir
Ben o soruda şöyle bir yorum yaptım ,
A şıkkında keynesyenler philips eğrisini kısa dönemli halini kabul eder dogru dedım ve eledim şıkkı.
B şıkkı monetaristler uzun dönemli halini kabul eder diye okudum . Sonra ise yorum yaptım . uzun donem philips egrısı nasıldır ? diktir . Monetaristler uzun donemli halını yani dik philips egrısını kabul eder mi ? evet eder monetaristler philips egrisini uzun dönemde dik olarak kabul ederler deyip o şıkkı da eledim diğer şıklara yoneldım . Ben mi gereksiz şekilde cumleyi dallandırıp budaklandırdım . yoksa cumle gercekten benım dediğimi mi anlatıyodu bilmiyorum .
İktisatcı olup böyle bilindik bir konuyu yanlış yapmakta üzüyor adamı .
Sanırım D yapmıstım ben o soruyu .
(B gurubu kitapcıgı) -
@Lionsa aklımızı aldın başkan