2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
Gib'in bu sisteminin bir mantigi var mi arkdaslar merak ediyorum bilen biri varsa anlatabilir mi ?81.7 puan almis arkadasim istanbul yazicakti ancak bursayi cok istiyordu siralamalar aciklanmadan once burda sorsa puanim 81.7 bursa gelir mi diye herkes gelecegini dusunur belki birkac kisi "yaz rahat ol burda insanlarin moralini de bozma " diye sitem ederdi . Ben de destekledim bursayi ve kararini degistirip bursa yazdi listeye girdigime sabahtan beri sevinemiyorum bile.
-
@huseyinay malesef mantik yok sistem var
-
@huseyinay 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
Gib'in bu sisteminin bir mantigi var mi arkdaslar merak ediyorum bilen biri varsa anlatabilir mi ?81.7 puan almis arkadasim istanbul yazicakti ancak bursayi cok istiyordu siralamalar aciklanmadan once burda sorsa puanim 81.7 bursa gelir mi diye herkes gelecegini dusunur belki birkac kisi "yaz rahat ol burda insanlarin moralini de bozma " diye sitem ederdi . Ben de destekledim bursayi ve kararini degistirip bursa yazdi listeye girdigime sabahtan beri sevinemiyorum bile.
Mantık düşük puanlilarinda atanmasına vesile oluyor. Adalet desen hiç yok.
-
Arkadaşlar sabah sabah size saçma bir haber vereyim.Maliye Bakanlığı görevde yükselme sınavında kurum içi sınavda 70 alan her memuru defterdarlık uzmanı yapacaklarmış.bize gelince 50-100 tane defterdar uzman yardımcısı alan zihniyet kurum içinden binlerce kişiyi defterdarlık uzmanı yapacaklar.
-
Arkadaşlar elinde sınava yönelik güzel inkılap tarihi notu olan var mı
-
Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun... kazanan da açıkta kalan da bir şekilde önüne bakacaktir. Ancak burada söylenmesi gereken bir şey var. Elbette kaybeden arkadaşlarım adına üzgünüm lakin Antalya yi yazıpta 78-79 ile açıkta kalan ya da Bursa aynı şekilde, bir kaç şey söylemek isterim mübarekler Istanbulu yazan zor da olsa o şartlar da yaşamayı göze alan arkadaşlara bakarsak aslında büyük haksızlıkların olduğunu söyleyemeyiz bir kaç il dışında. SİSTEM açık açık diyorki puanın yüksekse gözünü kapa ancak düşükse dikkat et. Şimdi 78 ile Şırnak'a yerleşen kardeşime haksızlık yok 80 ile Antalya ya yerlesemeyen kardeşime yapılan haksızlık. Ben önce kendimizi sorgulayalim diyorum. Kpss de 2 net fazla yapsak 3 puan fazla alırdık mesela. Üzgünüm evet bir haksizlik olabilir ancak külli haksızlık var demeyin asıl bu haksızlık olur. Saygilarimla
-
@guyan-gelmiş üstat artık umrumda değil. Yani taban puan değil 70, sınavsız atama bile yapsalar umrumda değil. İlk defa 2016'da hazırlandım ve inanalmaz derecede abukluklar yaşandı bu süreçte. Hepimiz şahidiz buna. Yoruldum açıkçası, yorulduk. Sürekli bi değişiklik yapilmasi, her değişiklikte mağdur olmamiz...isteğim sadece şu GUY olsun. Bırakacağım zaten sınavı. Benimle aynı fikirde olan arkadaşlarımın olduğuna inanıyorum.
-
@wagner 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun... kazanan da açıkta kalan da bir şekilde önüne bakacaktir. Ancak burada söylenmesi gereken bir şey var. Elbette kaybeden arkadaşlarım adına üzgünüm lakin Antalya yi yazıpta 78-79 ile açıkta kalan ya da Bursa aynı şekilde, bir kaç şey söylemek isterim mübarekler Istanbulu yazan zor da olsa o şartlar da yaşamayı göze alan arkadaşlara bakarsak aslında büyük haksızlıkların olduğunu söyleyemeyiz bir kaç il dışında. SİSTEM açık açık diyorki puanın yüksekse gözünü kapa ancak düşükse dikkat et. Şimdi 78 ile Şırnak'a yerleşen kardeşime haksızlık yok 80 ile Antalya ya yerlesemeyen kardeşime yapılan haksızlık. Ben önce kendimizi sorgulayalim diyorum. Kpss de 2 net fazla yapsak 3 puan fazla alırdık mesela. Üzgünüm evet bir haksizlik olabilir ancak külli haksızlık var demeyin asıl bu haksızlık olur. Saygilarimla
Evet bu da bir bakış açısı ama katılmıyorum insanlar istanbulu yasam zor diye degil riskli diye yazmadi bana sorarsaniz ben kurum sınavına toptan karşıyım 2bin kisi mi alincak madem mulakati kaldirmiyorsun 4 bin kisiyi dogrudan cagir mulakata kazananlardan da kpss puanlarina gore yaptir tercihini bitti gitti
-
@wagner Kardeşim düşüncene saygı duyarım ama bana göre yanlış düşünüyorsun. Aydında yaşıyoruz şehir seçimi süreci içerisinde sürüyle ili düşündük antepten urfadan döndük geldik 81.843 ile bursaya. Hangi ili düşünsek yüksek kapatacak korkusuyla uzaklaştık. Bu sistem öyle kötü bir şey ki hiç bir strateji hiç bir hamle düşünemiyorsun bildiğin kumar şansın varsa sende varsın.
-
herkese merhaba!
arkadaşlar sınav giriş belgesinde çanta, cep telefonu vs vs ile sınava alınmayacağı yazıyor. geçen sene de aynı şekilde yazmasına rağmen çanta ile sınava girildi. bu sene sizce farklı bir uygulama olur mu? bilgisi olan? -
@wagner fikrine saygı duymakla beraber şunu belirtmek isterim; haksızlığın kısmi olduğundan bahsetmişsin ama mesele inan 80 ve üzeri almak ya da şehir meselesi falan değil sen buna istinaden kısmi olduğunu söylüyorsun galiba ama 78 ile Şırnak'ı kazanana da haksızlık var 80 ve üzeri puanla kazanamayana da yani ortada külli bir haksızlık var "sistem açık açık puanın yüksekse gözünü kapa düşükse dikkat et" demesin, bunu hangi şehri seçerse seçsin ve hangi puanda olursa olsun kimse için demesin,sistem desin ki"gir sıralamaya,al yazılı sınav puanını,al sözlü puanını sonra gel seç şehri"desin.Evet kendimizi sorgulayalım ama sorgulama yaparken bir sıra gözetmeyelim hem kendimizi hem yapılan haksızlığı,sistemi sorgulayalım.
-
@huseyinay aslında kendi içinde bir mantığı var ama günümüz şartlarına uymuyor. Düz memurluk değil bi kariyer meslektir Gelir Uzmanlığı. Örneğin senin özel sektörde 5-6 bin gibi bir maaşın olsa ve İstanbul'da yaşıyor olsan Şırnak'a GUY olmak için gider misin? Büyük ihtimalle hayır. Yani diyorlarki bulunduğun şehirde kariyer meslek mensubu olmak istiyorsan ona göre puanını al o şehir için sıralamaya gir. Ya bi kapağı atayımda neresi olursa olsun diye düşünme diyorlar.
Ama gel gelelim İİBF mezunu olarak işsiziz ve bu konjonktürde inanılmaz derecede dezavantajliyiz. Başka alternatifimiz yok. Özel sektörde çok iş az maaş şartlarında ezilmemek heran acaba işten çıkarılır mıyım, korkusu yaşamak için mecburuz. Zaten yeterli donanıma sahip biri KPSS ile uğraşmaz emin olun (idealist arkadaşları tenzih ederim). Üç aşağı beş yukarı aynıyız aynı şartlarda yaşıyoruz. Bu nedenle bulunduğumuz duruma göre uyarlanmali sınav sistemi. Mağduriyetlerin önüne geçilmeli.
-
İl seçimi bu sorunun dalı budağı arkadaşlar asıl sorun kpss A sınavına giriyorsak neden üstüne bir de kurum sınavına giriyoruz? Kurum sınavı varsa neden kpss A sınavı var? Sorunun kökü bu ya
-
Arkadaslar sınav giriş belgesini görüntüleyebilen var mı
-
@bunebicimhikaye bu sene bunun örneklerini görebiliriz diye düşünüyorum belki de yapılan bu köklü değişikle bunun önünü açacaklardır yani sadece sözlü sınava dökebilirler işi tabi bazı kurumlar bunun dışında bırakılır.
-
@Mustapha insallah hocam.Kpss'ye gir sonucu bekle sonuçlansın kurum sınavı açılması bekle kurum sınavı açılsın sıralamaya girebilcek miyim? diye bekle sınava gir sınav sonucunu bekle bunca beklemenin sonunda kazandıysan mülakatı bekle mülakata gir yine bekle sonra elen (elim kazanmaya gitmedi)
-
@magun ben dun gece goruntuledim
-
@hobbes nerden alıyoruz çıktıyı
-
@brkmrv gib.online sinav sistemine girip,tamamlanmis basvurulara giriyorsun sinav giris belgesi yazdir gibi bir sey cikiyor karsina basvurunda
-
Bende oturuma giriş yapıyorum sınav giriş belgesi yazdır deyince gecersiz oturım diyor