Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
'' Sâkiyâ mey sun ki bir gün lâlezâr elden gider
İrüşür fasl-ı hazan bâg ü bahâr elden gider ''AVNİ( FATİH SULTAN MEHMET )
-
Arkadan çalar sesi kısık bir şarkı, her sözü alırdı geri getirmez ıraklardan. Yazda kışı, baharda yağmuru özletir her ruhu zayıf faniye. Çöker içine uçsuz bucaksız bir kasvet. Ne beklenen çıkar köşeden, ne sen kalkarsın oturduğun yerden. Gözlerin bağıra çağıra seslenir çık gel diye. Bilmez ki rüyalarda ses duyulmaz..!
-
“Kötülük yapan unutulmaz”, “Kötüler sevilir” diyorlar. Ben bana yapılan iyiliği hatırlıyorum hep, o iyiliği özlüyorum. Kötülük can acıtıyor ama iyilik özleniyor. Sonunda sevgi özleniyor seni güzel sevenler özleniyor , hem de hep.
-
. . . . . . . .
-
...
Şimdi burada açılsaydın
Adımın baş harfi gibi
Belki Ağustos kokardı Ağustos
Sen;
FIkrini ipotek etmiş kiralık sevdalara
Senine boyuna sevilmiş sen
Yalanı sevdasından büyük sen
bir bil-sen.Y.Erdoğan.
-
Ya tam açacaksın yüreğini, ya da hiç yeltenmeyeceksin! Grisi yoktur aşkın, ya siyahı, ya beyazı seçeceksin. / Şems-i Tebrizi
-
@cinnamon Hoşgeldin kadim dostum.
"Hüzün ki en çok yakışandır Âşıklara. Yandık, yakıldık; ama hüzünden yana asla yakınmadık. Ne de olsa biz mahzun bir Peygamberin ümmeti değil miyiz? Hüzün taze tutar aşk yarasını. Yaramdan da hoşum, yarimden de."
Şems-i Tebrizi.
Bu da benden olsun.
-
@paretowilfredo Hoşbuldum güzel insan. Birikti bazı şeyler...
Büyük aşklar yolculuklarla başlar
ve serüvenciler düşer bu yollara ancak
Onlar ki dünyanın son umudu
soyları tükenen birer çılgındırlarA.Telli
-
@cinnamon Özledik muhabbeti. Geçtiğimiz gün Ahmet Telli ile taze muhabbet etmişken hoş tevafuk.
...
Dağları anlatırdın ve dostluğu
bir ceylan gibi sekerdi kelimeler
Sesini duymasam çölleşirdi dünya
dağlar yarılır ırmaklar kururdu
bulutlar çökerdi yüreğime
Hâlâ koynumda resminAhmet Telli.
Bu da çok naif Onur Akın bestesi.
-
@paretowilfredo İyi o halde geldiğinde mutlaka görelim üstadı.
Boşuna yağıyor yağmur, birlikte ıslanmayacağız ki...
Aziz Nesin
-
@cinnamon Muhakkak aklımda cancağzım muhabbeti yakalamışken. Bu da benim kapanış hareketimdir madem ki hava durumuyla geldin.
...
Yağmur şehre bir yağdı
Ben ağladım.
Ben en çok seni götürdüm giderken
Aklımın nakliyesiydi asıl yoran taşıyıcıları
Yardan düşmüştüm yaralarım yardan armağandı
Kutsal kitabımdı ziyan edilmiş sevgililer atlası
Ben sevmeyi beceremedim belki de sevilmeyi
Benim sevmeye engel evcil acılarım vardı.Yılmaz Erdoğan.
-
Kiraz ağacı bahsi açmış bu kez.
Bir dalında sol ayağı yaralı kuş bir dalında sağ ayağı yaralı kuş. Ben size birer isim vereyim, bu hikaye devam edecek gibi. Birinizin adını biliyorum da diğerine ne desem, biraz düşüneyim.
Dalıma gelip ötüp durursunuz ama bana anlatırsınız, neden birbirinize değil. Birbirinize ise ben kimim? Aklıma sebepler geliyor, onu da anladım diyelim. İyi de ettiniz belki. Ya peki böyle anlaşabilecek misiniz? Anlıyorsanız ne ala. Benden sorması.
Sağ ayağı yaralı kuş araya girmiş. Aslında ben bir kez konuşmak istedim ama sol ayağı yaralı kuş bana sırtını dönmüş. Bir kez gülse birlikte aydınlanırız.
Kiraz ağacı devam etmiş.
Siz neden farklıydınız hatırladınız mı? Herkes acı çeker, canı yanar ama siz ona içinizde maharetle şekil verip diğer kuşlara bir besin gibi sunardınız. Belki farklı yerlerde, farklı zamanlarda. Hani fedakardınız ya siz. Şimdi birbirinize küstünüz belki darıldınız, nerden bileyim ben. Ama acı sözlerinizi bir diğerinin yüreğine ok gibi fırlatmayın. Yaralar kolay kabuk bağlamaz. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Acı sözlerin telafisi zor. Belki olmaz. Kötü hatıraların tek ilacı yerini dolduracak güzelliklerdir. Ancak bu şekilde daha az hatırlanır kötü günler. Dilinizden dökülen her acı söz bilin ki diğerinin yüreğine düşer. Hem bu sözler onu gün geçtikçe boğar, susturur. Şimdi siz söyleşin biz dinleyelim.
Sağ ayağı yaralı kuş başlamış anlatmaya, ben bir çiçek olsam güneş benden yüz çevirirse solarım. Ama yine de küsemem, solgun da olsam, yaşıyor olduğum sürece, nefes alıp verdikçe olan ümide inanırım. Öyle inanırım ki sol ayağı yaralı kuşun dilinden dökülen tüm acı sözleri duymazdan gelirim – canı acıyor derim- duyarsam solarım. Güzel sözleri ise içime alır, bir tohum gibi ekerim derinlere. Hem ben sabretmeyi ondan öğrendim.
Kiraz ağacı sağ ayağı yaralı kuşa sormuş: Sen niye sürekli eskileri anlatırsın?
Şimdi belki sol ayağı yaralı kuş ben onu duymuyorum sanıyor, öyle çok duyuyorum ki –söylemedikleri dahil - başka şeyleri duyamaz oldum. Ama ben bir enkazı kaldırmaya çabalıyorum arkamıza bakarsak güzellikler görelim, ardımızdan gelenlerin ayağı takılmasın, yeniden yapacak isek temeli sağlam olsun diye.
Bir gönül kırıldıysa - belki ikidir – önce onu onarmalı değil mi elden geldiğince. Sonra zaten istemek yeter. Bizim ellerimiz istersek tarumar olmuş bahçelerden dünyada bir cennet köşesi yapamaz mı? Mesela diyorum sol ayağı yaralı kuş hakim olsa ben de suçlu. Verse hükmünü, belki bazı şeyleri unutur, sorgulamadan yargılar, savunma almazlar belki. Başka bir sürü ihtimal. Bilmediğimiz çok şey var. Bu sebeple ben bu hükme karşı çıkmalıyım. Zorluklarla mücadele ederim sadece umudumu yitirirsem yenilirim.
Sol ayağı yaralı kuşa diyorum ki:
“her şeyi düzeltmeye kalkışmanın yok ettiği” yere doğru gidiyorum izin verme. Samimi hislerimle başladığım bu yolculuğun bir vicdani yükümlülüğe dönüşmesine müsaade etme.
Biri için söylüyor olmak boşuna bir gayret değildir. Dilinden düşmüyorsa yüreğinden de düşmemiş değil midir?
-
yüksek lisansta bir kıza aşık oldum napalım gençler
-
@jamiryoo Olur da karşılık bulamazsan doğru yerdesin dostum.
-
@jamiryoo bence çok istemiyormuş, çok sevmiyormuş gibi yapın. Çünkü ne kadar çok sever ve isterse insan, o zaman kaybediyor:(
-
https://www.youtube.com/watch?v=DdyimPUYIEg sizlere gelsin gençler
-
bu kızlarda acayip bi yeşil ışık yakıyo sonra kırmızı kartı çıkarıyor
-
@1umut kardeş üzül diye demedik takma kafayaaa
-
. . . . . . . .
-
Gök bizim,
Yer bizim.
İşte bundandır