Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Uykusuzluğumun sebebi sanırım sensin.
Mars uzun zaman sonra yeniden bu denli yakın bize. Kendisini görmek isteyenler an itibariyle gün batımının tam zıt yönünde arayabilir. Kızıl bir yıldız gibi kendisini belli ediyor hemen.
-
Ha bu arada,
O gün gömleğimin yakasına konan minik uğur böceği seni de unutmadım teşekkür ederim -
Bizler özgür kuşlarız, hadi davran
O beyaz dağa doğru, daha öteye bulutlardan
Denizin gökyüzü ile buluştuğu maviliklere
Sadece rüzgarın ve benim gidebildiğimiz o yerlereA. Puşkin
-
Allahım bana yardım et beş parasız evde oturmak ne kadar zormuş.İnsanı ne çabuk değersiz hale getiriyorlar.Artık söylenenler konuşulanlar çok ağrıma gidiyor.Allahım sen gönlümdeki mesleği hayırlısıyla tez zamanda ver.
-
@hukuksever Dostum kimse kimsenin halinden bilmez ve kendisinin basaramadigi onca sey varken sizin elinizde olmadan uzak kaldiginiz hedeften sizi vurmaya kalkar. Bu tip davranislar sizi yildirmasin. Kimin ne dedigiyle degil yureginizin ne dedigiyle ilgilenin. Hayal, hedef sizin, yol sizin. Siz sectiniz zorlugu da sizi ilgilendirir. Bu sartlari siz belirlemediniz ve zorluklarin musebbibi siz degilsiniz. O nedenle hic kendinizi bir noktada sorumlu ve belki suclu ve maglup hissetmeyin. Yikilmayin. Umudunuzu diri tutun. Emeginizin karsiligi muhakkak sizi bulacak. Yeter ki vazgecmeyin. Onlar her olumsuzlugu yansittiginda size siz kendi umudunuzu hatirlatin kendinize. Dualarim siz ve diger emekci tum dostlarimla. Allah yardimcisi olsun hepinizin.
-
@hukuksever
Üzülme. İnsanlar konuşur. Bilen de konuşur bilmeyen de konuşur. Kırar, incitir. Hatta çoğu zaman bunların bilincindedir. Hepsine kulaklarını tıka. Seni olumsuz etkileyen, aşağıya çeken insanları hayatından çıkar. Şu süreçte neler neler duydum. Kendimi ezik, işe yaramaz bi asalak gibi hissettim. Hissettirdiler. Bi uçurumun kıyısındaydım sanki. Her sey ustume ustume gelip beni itecekti ki Rabbim imdadıma yetişti, tuttu elimden. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Bu senin hayatin ve senin secimin. Senin yolun. Kendini kimseye anlatmaya, kanitlamaya calisma. Enerjini bosa harcama. Kendine inan, guven ve en onemlisi de Allah'in adaletine guven. Inan şaşmıyo. Tam bittim derken yeniden basliyosun daha guclu daha umutlu. Bolca dua ve sabir dualarim sizlerle. O gun gelecek ve yuzun gulecekGuzel haberlerinizi almayi diliyorum tez vakitte -
@hukuksever Allah yardımcınız olsun,durumum çok farklı değil, sabırdan başka da bir yol bilmiyorum. Allah sabrımızı artırsın.
-
@paretowilfredo @1903bjk @kussesi Allah razı olsun iyi dilekleriniz için sabrın sonu selamet olsun inşallah
-
@hukuksever "Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ."
Rabbin seni terketmedi ve darılmadı.
Duha/3
Bu ayetin bu denli derin ve anlamlı olmasının bir sebebi var. Rab bunu derken önceki iki kelamında zifiri karanlığa ve kuşluk vaktine and eder. En karanlık an geldiği vakit hatırlatır, bizi unutmadığını ve bize darılmadığını. Düşünün ki peygamber bu izah ve hatırlatmaya ihtiyaç duymuş ve Hak ona seslenmiş. Elbet sarsilacagiz biz de. Ama Hak peygambere seslenirken bize de söylüyor bu ayeti.
Dilinizdeki duaya karşılık misli ile gönlünüze inşirah ferahlığı versin Allah.
Güzel günler göreceğiz, inanın.
-
@paretowilfredo inşallah kardeşim
-
"Yaşamak debelenir içimde kıvrak ve küheylan
Beni artık ne sıkıntı ne rahatlık haylamaz
Çünkü ben ayaklanmanın domurmuş haliyim
Yürüsem rahmet boşanacak.
Ve sana bir karşılık vereceğim
Sana bir karşılık vereceğim
Toprağı deşen boğuk sesimle
Amansız kum fırtınası altında
Birbiri üstüne yığılırken günler
Ey taşan suların imkanı
Ey taşan suların bekareti sana
Bir karşılık vereceğim." -
@kussesi "Ruhumda kaynar adımlarla gezinen dünya
Bana hain sevgilimdi" -
@paretowilfredo
güzel diyorsun dostum lakin nüzul sebebini biliyorsun..
@Hukuksever sen de çok üzme kendini dostum.hemen hemen hepimiz aynı durumdayız..sabret dostum sabret..arkadaşlar uzun uzun yazmışlar zaten..ne denilebilir ki başka...sabır,azim ve dua ile devam... -
“Hayat beni neden yoruyosun?”
Serdar Ortac
-
@1umut :))
-
Kendi omzuna tırman; başka türlü nasıl yükselebilirsin ki ?
-
@otuzyılsavaşı E dostum asıl bu yüzden daha da umut etmemiz lazım ya. Tam müşriklerin boşluğu fırsat bildiği bir ortamda sabrın son raddesinde en karanlık anda nüzul etmiştir ki bu umudu kesmemek için çok güzel bir tecellidir.
-
belki
sararmış
eski resimlerde kalırımbelki esmer bir çocuğun dilinde.
bütün derinlikler sığ
sözcüklerin hepsi iğretideğişen bir şey yok hiç
ölüm hariç.aynı gökyüzü aynı keder...
Behçet Aysan
-
@Hukuksever Hepimiz aynı veya benzeri yollardan geçiyoruz. Kimimizin imtihanı biraz daha ağır kimimizin daha hafif. Gücümüze göre veriyor bizi bizden daha iyi bilen Rabbim. Bak önce yazdığını okuyup kendimi buldum yaşadıklarımı düşündüm üzüldüm, sonra @paretowilfredo üstadın yazdığı geldi aklıma "Rabbin seni terketmedi ve sana darilmadi" Sonra gözyaşlarımı silip bismillah diyip hiçbirşey olmamış gibi tekrar oturdum kadim dostlarım kitaplarımın başına:) Emegimizin ekmeğini yiyebilmek temennisiyle. Duamda olacaksin bu gece dostum sağlıcakla kal.
-