Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
"İsmimin baş harfleri acz tutuyor. Bağışlamanı dilerim." Zarifoğlu
"Nefsimle güreşte gücüm tükendi
Ben beni yenmezsem bağışla beni." KarakoçIkisine de rahmet olsun.
-
Tel cambazı istiyordu ki dünya istediği gibi olsun. Bile bile aldanmaya vardırıyordu işi. Ama olmuyordu kendisi vardı... Turgut Uyar
-
"Benim hayatımı yargılamadan önce,
benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç.
Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.
Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl.
Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi.
Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.Geçer dediklerimi geçirdim, biter dediklerimi bitirdim.
Nefret ettiklerimi sildim, Artık yeter dedim.
Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana.
Farkında olduğum için var oldunuz, Vazgeçtiğim için bugün yoksunuz."-HZ.MEVLANA-
-
Az şeye sahip olanın köleliği de az olur.
Yaşasın asil yoksullugum.
"F.Nietzsche" -
Cihanın nimetinden kendi âbu dânemiz yeğdir.
Elin kâşânesinden kûşe-i viranemiz yeğdir.(Dünya dolusu maldan, kendimize ait bir tas su ile bir lokma ekmeğimiz yeğdir.
Başkasına ait saraylardansa, köşesinde oturduğumuz viranemiz hoştur bize.)-Bâki
-
http://forum.tercihiniyap.net/topic/1508/geceye-bir-şarkı-bırak Bu da olsun dedim dostlar uğrayın arada.
-
Hayalimin ayağı yere değmiyor henüz. Onun gerçekleşmesine dayanacak, onun yükünü kaldıracak topraklarım yok.
ACZ -
-
...
"Bir mermi, iyi yön alsın rüzgarda savrulmasın diye kurşundan elde edilir. Kurşunlar atık depolarında başta aküler olmak üzere kullanıldığı başka mamûllerden geri dönüştürülür. Mermi olur. Bir bedeni delen mermi çekirdeği kurşundandır. Ancak geri dönüştürülmez bir bedene girdikten sonra. Ya o bedende ölür, ya o bedenle yaşar. Bir mermi bir tek kişiyi vurur yani. Kişi başına düşen kurşun miktarı o kadar çok ki, herkes öldüğünde ya da herkes vurulduğunda kurşunun tükenmesini dileriz. Tükenmez. İnsan insanı vuracak bir başka araç bulacaktır muhakkak. Sonsuz bir spiraldir.
İnsan, insanı vurur. Dönüşü yoktur bunun. Dünya kısıtlı hanesine sığabilmenin bir yoludur bu. Üst akılların icadı mıdır yoksa mukadderat mı bilinmez. Ama birileri birilerinin öyküsünü, tam ortasındaki sayfada kapatıverir ansızın. Ama önceki sayfalar yazılmıştır yazılacaktır.
Biz önceki sayfayı her gün neyle doldurduğuyla uğraşanlar için korkunç bir koşturmaca vardır. Sen de bizdensin. Sen de bizim gibisin. Doğum tarihinden yaşadığın günlere kadar bir misyon sahibisin. Doğa sana konuşuyor. Bak göğe, kimsenin göremediklerini sezebilensin. O yüzen vazgeçmemelisin. Birisi öykünü kapatsa bile, bir anı olarak dokunacağın başka yapraklar vardır. Bakarsın, çürümüş ahşap bir döşemenin altında saklanırsın, yıllar sonra açılır o çağı aydınlatırsın. O yüzden duramazsın, durduğun kadar haramsın, yaşadığın kadar helal." dedi. -
Yesevinin çeşmesinden akmışım
Mevlana'nın gözleriyle bakmışım
Yunusların tezgahından çıkmışım
Senlik benlik dosta giden yolmu kiKılçtayım kabzadayım yivdeyim
Onaltı yıldızlı mutlu evdeyim
Yirmidört kol yetiştiren gövdeyim
Tek kökteki ayrı ayrı dalmı ki.. -
Ne sen
Ne ben
Ne de hüsnünde toplanan bu mesa
Ne de alem-i fikre bir mersa
Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değilizAhmet Haşim
-
Ayrılık korkusu kilitlere havale..
-
Geçmiş geri geldikçe beni mutsuz ediyor ise geçmemiş midir? Hâlâ burada benimle mi yaşamaktadır? Zaman yolculuğu dedikleri bu mudur? Yolcu, zaman'ın kendisi de, yolculuk mekânı ben miyim? O esnada kalbim neden yanıyor? Arz ederim.
-
"Namus" sadece kadınlara özgü birşeyse
Hz. Yusuf'un sakındığı neydi? -
Güller dikenli,
Bilirim.
Ama yaşamak, yaralanmaktan korkmamaktır.-Cemil Meriç
-
Yanar yürek yanar sönmez su ile
Derdime deva bulayım hu ile
Yakılmamın gerekçesi şu ile;Yüreği Türk, lisanı, görüşü Türk
Mızrabını sazına vuruşu Türk
Saçı Türk, sakalı, duruşu Türk... -
Yoruldum ben, kendime sana yalan söylemekten yoruldum. Ahu ben sana.. dokunamayacağım
öpemeyeceğim seni, koklayamayacağım hiç. senin suçun değil, kaderimmiş benim.
kaç ay kaç yıl geçerse geçsin bir kere sesini duysam, bikerecik yüzünü, ahu gözlerini görsem
ben sana yine en başından aşık olacağım. hiç diyemeyeceğim onun gibi yüreğimden
söker gibi, içimden doya doya bağıramayacağım; Ahu'm ben sana aşığım diyemeyeceğim
asla olamayacağım seninle. ama ben sana aşığım Ahu.Suskunlar
-
Anladım ki hasret, yeni bir aşka kadar sürüyormuş.
-
Biz kuşlara emanet ettik yüreğimizi
Kendi vicdanında özgür ,
Kendi gökyüzünde göçebe ,
Kendi vatanında sürgün ..
#Nazım -
Ölüm var arkadaş, ölüm. Şu köşkün sahibi de ölecek. Şu horoz da.
Sait Faik Abasıyanık