Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Uyuyamıyorum!
-
Aldığım sen kokusu ta içime kadar işlemiş.
kalbimin en derin en koyu yerine sinmiş.
nefes aldıkça hissediyorum.
nefes aldıkça kalbime dokunuyorsun.
uzanıyorum yıldızlara karşı.
üzerine yattığım çimenlerde göz yaşlarım var.
kafamı koyduğum yerde en sevdiğim hırkan.
gözlerim kapalı.
dudaklarımda küçük bir tebessüm.
aldığım koku sadece sana ait.
göğüs kafesim sıkışıyor.
parmak uçlarım terli,
dokunduğun her yerim üşümüş
nefesini hissettiğim dudaklarım sessizliğe yüz tutmuş.
hayır ağlamıyorum üstümden yağmur bulutu geçti.
hayır ağlamıyorum gözüme biraz sen kaçtı.
sadece tedirginim.
ruhum ıslanıyor... -
"Bir kelebek kozasında,uçmaya başlamadan önce çırpınır ve dışarı çıkmak ister. Ancak belli bir süre sonra kabuğunu kırabilir ve uçmaya başlar. Eğer yardım etmek için kozasına bir çizik atar ya da kozasını çatlatmasına yardımcı olursanız,dışarı daha çabuk çıkar,bir süre için havalanır ama hemen sonrasında ölür. Çünkü kelebek olmaya hazır hale gelmemiştir. Yardım etmek isterken, aslında ona zarar vermiş olursunuz. Çünkü kelebek,o kabuğun içerisindeki mücadele sayesinde kanatlarının uçmasını sağlayacak gücü geliştirir. Siz de fırtınalardan korunarak büyürseniz, yeterince güçlü olamazsınız.
Hayal kırıklıklarına ihtiyacımız var. Olumsuzluklara ihtiyacımız var. Çünkü tüm bunlardan güçlenerek çıkarız.."
-
Susmak yetiyor, gerisi çıldırmak.
-
Lafımın dostusunuz, çilemin yabancısı.
Yok mudur sizin köyde, çeken fikir sancısı?-Necip Fazıl Kısakürek
-
...
Düz bir çizgide akmaz hiçbir nehir. O imrendiğin mükemmellik bir hülya çocuk, gör artık. Aslolan nehrin kendi yolunu açmasıdır. Kusurlarıyla güzeldir dağlar ve mükemmel olması gereken tek şeydir ölümün. Tüm yaptıklarınla, ardında bıraktıklarınla, dimdik ve onurlu.
-
İbn Ataullah İskenderi'den kulağa küpelik nasihat:
Varlıklarıyla sevindiğin şeyler az olsun ki, yokluklarında üzüldüğün şeyler de az olsun. -
" Neşet Ertaş " diye yazılır; "Neşe", "Dert", " Aşk " diye okunur.
..yazmislar.Rastlayınca seni andım.Ah Bozkırın tezenesi, ah boynu bükük garibim, köy kokulum..
Türkülerin boğazımı düğüm düğüm eder de lal olur dilim konuşamam.
Anlasınlar gözyaşlarımdan, yaktığın türkülerin ciğerlerimi kızıl alevler içinde bıraktığını.
Huzur içinde uyu halk ozanim. -
Geleydin bir çay içimi, hem çay dökerdim hem içimi:white_sun_rain_cloud:
-
...
bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif
hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız
ey benim alfabemdeki kadîm Elif
ne güzellik, ne de tat var baharsız
güzellikleri yaşamak için geleceğim sana
geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana
-ıhlamurlar çiçek açtığı zaman.~Bahattin Karakoç
-
...
Bir gün Allah peygamberleri çağırıp sormuş,saadet nedir? demiş.Her biri kendilerine göre cevap vermişler. Musa: Arzı Mev'uda gitmektir; İsa: Bir yanağına vurana ötekini uzatmaktır; Buda: Hayatta hiçbir arzusu olmamaktır, yollu şeyler söylemiş. Sıra bizim Muhammed'e gelince: " Saadet,hayatı olduğu gibi kabul etmektir..." demiş. Ne doğru söz! Hayatı olduğu gibi kabul etmeli ve ona ne bir şey ilave etmeli, ne de ondan bir şey eksiltmeli... -
@hü.sbky metin gayet güzel hocam ama şunları söylemeden geçemeyeceğim. Birincisi; Buda bir peygamber değildir. Daha doğrusu "peygamberlik" herkese verilecek bir sıfat değildir. İkincisi ise peygamberlerden bahsedilirken onlara sıradan insanlardan bahseder gibi hitaplar kullanılmamalı. Affınıza sığınarak bunları beyan etmek istedim.
-
@bombiksmori Estafurullah hocam.Okuduğum romandan alıntı yaptım sadece ve aktarımı bozmak istemedim.
-
Bir bardak çay ve bir simit yeter bana;
Büyük lokmalar sizin olsun. -
Beni yarı yolda bıraktın
Düşündümde haklıymışsın
Benden adam olmaz
Baksana gel demeni bekliyorum
Seni hala seviyorum -
@hü.sbky hocam kitabın ismini öğrenebilir miyim acaba?
-
@bombiksmori Kuyucaklı Yusuf olmalı öyle anımsıyorum @hü-sbky dostum?
-
@paretowilfredo evet hocam kuyucaklı yusuf.
-
@hü.sbky Sabahattin Ali'nin 3 romandan fazlasını yazacak kadar yaşamasını dilerdim. Ömrü vefa etmedi ama bıraktıkları bile harikulade.
-
@paretowilfredo sadece bir kitabını okumuş olmak benim ayıbım sanırım. Hemen bu ayıbı ortadan kaldırıyorum.