Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Akıyordu su
gösterip aynasında söğüt ağaçlarını.
Salkımsöğütler yıkıyordu suda saçlarını!
Yanan yalın kılıçları çarparak söğütlere
koşuyordu kızıl atlılar güneşin battığı yere!
Birden
bire kuş gibi
vurulmuş gibi
kanadından
yaralı bir atlı yuvarlandı atından!
Bağırmadı,
gidenleri geri çağırmadı,
baktı yalnız dolu gözlerle
uzaklaşan atlıların parıldayan nallarına!Ah ne yazık!
Ne yazık ki ona
dörtnal giden atların köpüklü boynuna bir daha yatmayacak,
beyaz orduların ardında kılıç oynatmayacak!Nal sesleri sönüyor perde perde,
atlılar kayboluyor güneşin battığı yerde!Atlılar atlılar kızıl atlılar,
atları rüzgâr kanatlılar!
Atları rüzgâr kanat...
Atları rüzgâr...
Atları...
At...Rüzgâr kanatlı atlılar gibi geçti hayat!
Akar suyun sesi dindi.
Gölgeler gölgelendi
renkler silindi.
Siyah örtüler indi
mavi gözlerine,
sarktı salkımsöğütler
sarı saçlarının
üzerine!Ağlama salkımsöğüt,
ağlama,
Kara suyun aynasında el bağlama!
el bağlama!
ağlama!Nazım Hikmet RAN
-
En büyük hata , hata yapmaktan korkmaktır
-
...
Sustuk ama göz yummadık.
-
Her ikisi de aynı değil midir?
Ayrı yollardan aynı kapıya varmaz mı susmak ve göz yummak? -
@buseneatanıyorum Tam olarak değil. Sussak da görüyoruz çünkü, gözümüzü kapamadık yapılanlara. Maskeleri yüze vurmadık diye görmüyor değiliz örneğin. Susmak bağışlamaktır ama affetmek değildir kesinlikle. Sustuk ama yapılan her kötülüğün farkındayız. Maskelerini toplayıp da hala gitmemiş olanların, gitse de kötülüğü bitmemiş olanların farkındayız güzel dostum.
-
Edebiyat tarihinde yeri bilinmeyen(yani en azından benim için) ama okudukça bir insan bu kadar mı sert yazar bu kadar mı gerçekçi olur dedirten adam Tevfik Fikret.
En anlamlı şiirinden, sanki bugün için yazılmış ya da şöyle diyelim: eski olan hala yaşıyor yeni daha doğmadı.."Sarmış yine âfâkını bir dûd-ı munannid,
Bir zulmet-i beyzâ ki peyâpey mütezâyid.
Tazyîkının altında silinmiş gibi eşbâh,
Bir tozlu kesâfetten ibâret bütün elvâh;
Bir tozlu ve heybetli kesâfet ki nazarlar
Dikkatle nüfûz eyleyemez gavrine, korkar!
Lâkin sana lâyık bu derin sürte-i muzlim,
Lâyık bu tesettür sana, ey sahn-ı mezâlim!
Ey sahn-ı mezâlim…Evet, ey sahne-i garrâ,
....
Şiir devam eder ama en sevdiğim yeri burası;) -
@paretowilfredo
Sanırım ayrıldık burda.
İki göz görür. Birinin gördüğü kalbe iner, diğeri akla gider. İnsan aklıyla bakar, kalbiyle dinler sonra her şey bir kül halinde dile düşer. O zaman susmaz. Ne göz yumar ne de susar. Ne affedin ne de bağışlayın. Hem görün hem söyleyin. -
@buseneatanıyorum Bazı şeyler vardır dostum, söylendiği vakit dili yakar, söylendiği vakit kalbi kirletir. Bunu söyletmek için sizi teşvik eden kötü tam olarak kendine benzetmek için yapar bunu. Söyletir, onlar gibi olun ister. Ondandır ki susmak bazen paklıktır.
Bağışlamaya dair şunu söylemiştim bir vakit bilmem anımsar mısınız?@paretowilfredo, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
-Bağlan ama bağımlı olma.
İnsan sevdiği, kıymet verdiği her şey ile bir bağ kurar. Bu bağlar ne kadar genişlerse o kadar güzellikler doğurur güzel olanlarla. Lakin asla bunlar olmadan yaşayamayacak, kendi başına yolunu bulamayacak noktaya gelme. Her bağımlılık zaaftır, zaafiyet gösterme.-Saygı göster ama şişirme.
Herkes değeri ölçüsünde bir saygı görmelidir. Hakettiğini düşündüklerine saygı duy, bunu hissettir ama bunu taşıyamayacak kişilere bunu sürekli belli etme. Çok şiştiği noktada muhakkak bir gün sana patlayacaktır. İnsan bir günde değişir mi? Değişir. Dün elinden tuttukların, elini kırıp gidecek, gidişin bahanesi olarak da seni gösterecektir.-Herkesi oku, kimseyi yazma.
Kitap gibi oku onları. Her hâl ve hareketlerini tanı. Kim alnına konan kelebek, kim arkanda dolaşan yılan hepsini bil. Ama hiçbirisine onu tanıdığını söyleme. Bırak iyi gizlendiğini sansın, kendini güçlü bilsin, zehrini biriktirsin. Bir gün gelir o zehrini tüküremeden, yutmak zorunda kalır elbet.-Kalabalıkta ol ama yalnız kal.
Çok insanla, çok iş yapmaya devam et. Geleceği bu kalabalık ile inşa et. Çok kişiden fikir al, zeki dostlarından alabileceğin çok şey var. Güzel düşünceli olanlarından da öyle. Düşün ve hisset tüm bunları. Ama tüm kararlarını yalnız başına ver.-Güçlü ol ama güçlü görünme.
Güçlü olduğun takdirde bilemezsin kim sana düşmandır. Belli etmez, edemez. Zayıf görün ki onlara vurulacak bir hedef göster; seni o zayıf gördüğü yerden vuranları tek tek tanı ve vuranları unutma.-Bağışla ama affetme.
Bağışlamak, azad etmektir, gitmesine izin vermektir. Bırak gitsin.
Affetmek, yapılanı unutmaktır. Sana yapılanı asla unutma. Bunu yaptığın an yeniden vurulacaksın. Bir kez sana bile isteye vuran, bir daha vurur.En son kısımda söylediğim şey aslında tam olarak kastettiğim hâl.
-
Peki öyle olsun.
Ben gideyim... -
"Bugünün yalnızları, siz aykırı düşenler, günün birinde bir halk olacaksınız.Sizden, kendi kendini seçenlerden seçilmiş bir halk doğacak ve bu halktan da Üstinsan."
Böyle Buyurdu Zerdüşt
-
"Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi,
taşınacak suyu göster, kırılacak odunu.
kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde...
bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin,
tütmesi gereken ocak nerde?"İsmet Özel, münacaat
-
@paretowilfredo Affettik ama unutmadık.
-
Ben böyle adam değildim
Boynum büküldü doğrusu
Hayatımı düşündüm deniz kenarında.Oktay Rifat
-
Bugün pazar.
Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar.
Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün
Bu kadar benden uzak
Bu kadar mavi
Bu kadar geniş olduğuna şaşarak
Kımıldamadan durdum.
Sonra saygıyla toprağa oturdum,
Dayadım sırtımı duvara.
Bu anda ne düşmek dalgalara,
Bu anda ne kavga, ne hürriyet, ne karım.
Toprak, güneş ve ben...
Bahtiyarım...Nazım Hikmet
-
Elinde değildir akşam serinliğinde üşürsün
Eylül’den itibaren geceler hazindir uzundur.Attila İlhan
-
Çok düşünüyoruz. Her gün bir başka telaş her gece bir başka mesele. İrfan Kurudirek bir şiirinde, "Teşekkürler Tanrı'm; dünya dönüyor. İnan daha iyi bir beşik bulamazdım." der. Elbet bir gün uyanacağız sevgili okur. Öyleyse lüzum yok dünya derdine.
-
Ülkece bir gün kalkıp Ahmet Erhan okursak bence bazı şeyleri değiştirebiliriz.
"Yakılan kitapların dumanları tüterdi bacalardan
Ben yanan her sözcüğe tek tek gözyaşı döktüm."
Ahmet Erhan -
Gerçekten sevdiğim pek az insan var; hele saygı duyduğum daha da az insan var. Dünyayı tanıdıkça hoşnutsuzluğum daha da artıyor; her geçen gün insan karakterinin tutarsızlığına ve akıllı, duygulu görünenlere bile güvenilmeyeceğine olan inancım güçleniyor...
Jane Austen
-
....
Insanların değerini ölcmekten aciz olan kişiler, onları sınıflandırmak için modanın belirlediği ilkeleri benimserler.
Bir nesildeki değerli insanları tüketmek şöyle dursun, yanlarına yaklaşamamışken, hepsini toptan silerler....Marcel Proust
-
Biliyoruz ki, bazı sesler, bazı sahneler, bazı renkler ya da bazı cümleler insanın aklına mıh gibi çakılıp kalıyor.
Hasan Ali Toptaş