Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
...
Hayatın boyunca kendin gibi olman konusunda telkinler dinlersin, olacağın bir yer ararsın; en kendin olduğun haldeyse değişmen istenir.
Tezer Özlü
-
-Gözden ırak , gönülden de ırak olur mu efendimiz ?
-Hayır Olric. Yüreğinde bir yer açıp oraya oturttuğun her kimse , seninle birlikte gider her yere.Oğuz Atay
( Tutunamayanlar) -
Geçip gitmiş günler gelin
Rakı için sarhoş olun
Islıkla bir şeyler çalın
Geberiyorum kederden.İlerdeki güzel günler
Beni görmeyecek onlar
Bari selam yollasınlar
Geberiyorum kederden.Başladığım bugünkü gün
Yarıda kalabilirsin,
Geceye varmadan yahut
Çok büyük olabilirsinNâzım Hikmet
-
...
Herkes gidebilir,
Sevmeyebilir,
Özlemeyebilir
Unutabilir ya da yeniden
başlayabilir.
Eskiye dönebilir hem
eskiyebilir de.
Ama insansa eğer
Tek bir an,
yalan olmayan tek bir an
geride kalana
bırakmalı insan....
-
"Siz insanlar," diye haykırdım, "bir şeyden söz ederken, 'bu yanlıştır, bu doğrudur, bu iyidir, bu kötüdür' diye kestirip atmadan yapamazsınız. Bu ne demektir? Herhangi bir olayın asıl nedenlerini araştırdınız mı? Bu olayı doğuran, önüne geçilmez hale koyan sebepleri arayıp buldunuz mu? Eğer bunu yapsaydınız, hükümlerinizde bu kadar aceleci olmazdınız."
Genç Werther'in Acıları - Goethe
-
“Başkalarını çok kolay yargılayabilen insan karakteri belirli bir psikolojiye aittir. Muhtemelen kendine dair çok temel bir meselesi vardır ve ona kördür. Kendinize kör olduğunuz zamansa, başkaları hakkında ekstra ilgi geliştirirsiniz.”
Dirilt Kalbini, Nouman Ali Khan
-
...
ve bekliyoruz biz,
baykuş avı sezonunu. -
İnsanın başkalarına söyledikleri,
kendi duymak istedikleridir.
Yazdıkları, okumak istedikleridir.
Sevmesi, sevilmeyi istediği biçimdedir.Tezer Özlü
-
...
Avın ahmak ve zaaf sahibi olanı
Kendisi kurar kendi tuzağını. -
ölüm gibi bişey oldu ; ama kimse ölmedi .
-
-
-Nedir bugün?
-11 Eylül Dayı.
-11 Eylül 2001... -
Asıl marifet buluttaydı ama herkes yağmura şiir yazdı...
Cahit Zarifoglu
-
...
"Baykuşlar başlarını iki yüz yetmiş derece çevirebilirler ve bu tip hareketleri en çok birileri görsün istediklerinde veya görüldüklerini düşündüklerinde, yani kendi zaafları dahilinde avlandıklarında yaparlar."
-
@paretowilfredo
Sendedir mahzen-i esrar-ı muhabbet sende
Sendedir ma'den-i envar-ı fütuvvet sende
Gizli gizli dahi vardır nice halet sende
Marifet sende hüner sende hakikat sende
Nazar etsen yer ü gök düzah u cennet sende
Arş u kürsi ü melek sendedir elbet sendeHoşça bak zatına kim zübde-i alemsin sen
Merdüm-i dide-i ekvan olan ademsin senŞeyh Galib
-
@yekibudyekinébud Hoşgeldiniz güzel insan. Bu güzel dizelerin şu an benim için ne ifade ettiğini söylemeden evvel şunları paylaşayım sizinle.
Hafız Divanı'mı çıkardım sizin için, çünkü daha aşağı bir yanıtla mukabele edemezdim sizin bu güzel paylaşımınıza.
Muhakkak ki tesadüf yoktur hayatımızda. Tevafuk üzere yaşıyoruz bu nedenle. Yaşadığımız her şey sebeplere dayalı ve her dehr bu sebeplerin birbirine bağlanarak oluşturduğu tevafuklar zinciri. Bu hoş sadanızın bu anda gelişi bilirim ki hem içimi bilmenizdendir hem de sizi buna iten hissin benim bu hatırlatmaya en ihtiyaç duyduğum vakitte bu hatırlatmayı bana yapmanız gerekliliğini doğuran tevafuktandır. Var olasınız. Zihnimin gücüne esir olmuşken, insanı ve dâhi yüreği hatırlatan dost.
Ahvâlim Hafız'da saklıdır, çıkış yolum Galib'te sanıyorum. -
Hiçbir yere ait olmayanları iyi tanırım.
Her yere aitmiş gibi davranırlar.Hakan Günday
-
Aldanma
orada
yağmur bekliyor seni:
şimşek, yıldırım, fırtına
soğuk.
Burada
ılık güneş, dingin deniz, serin rüzgar
aldatmasın seni:
Tufan
bekliyor orada seni.Aldatma kendini:
olmayacak Nuh’un gemisi
kurtaracak seni
uçacak güvercini
getirecek yaprağı
olmayacak.Sular akacak
çağlayacak, kabaracak
dolduracak her yerini
sürükleyip
götürecek
seniAldanma
orada
yıkım bekliyor seni
gürültü, çöküntü, göçük
deprem.
Burada
sakin ses, sıcak taş, sağlam duvar
aldatmasın seni:
Ölüm
bekliyor orada seni.Aldatma kendini:
olmayacak İbrahim’in koçu
kurtaracak seni
indirtecek bıçağını
sağaltacak yüreğini
olmayacak.Acılar akacak
çağlayacak, kabaracak
dolduracak her yerini
sürükleyip
götürecek
seniAldanma
aldatma kendini
aldatmasın seni
burada
boşluk
yokluk
bekliyor orada seni.Oruç ARUOBA
-
Yine sabah, her günden farklı olmayan sabah... Dünkü sabahtan, geçen ay yaşanan sabahtan hatta geçen yılda olandan farkı olmayan sabah... Köşeden alınan taze simit, demini almış bir kupa çayın kokusu. Ya sonra... Sonrası aynı işte. Maskeli balo oynuna en önden tek bilet... Günaydın dostlar.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
Yine sabah, her günden farklı olmayan sabah... Dünkü sabahtan, geçen ay yaşanan sabahtan hatta geçen yılda olandan farkı olmayan sabah... Köşeden alınan taze simit, demini almış bir kupa çayın kokusu. Ya sonra... Sonrası aynı işte. Maskeli balo oynuna en önden tek bilet... Günaydın dostlar.