Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Sene 2019, hala faşizmden beslenen bir zihniyet görmek ne acı.
Ben Nogay'ım. Türk oğlu Türküm. Ana dilim, bugün Arapça, Farsça ve son dönemde batı dillerinden de kelimelerle yoğrulmuş Anadolu Türkçesi değil, Orta Asya'da binlerce yıldır konuşulagelen Öz-Türkçedir. Ama bugün tutup benim anadilimi bile anlayamayacak birisi kalkıp da Kürtçeye, Lazcaya, Zazacaya, Hemşinceye, Gürcüceye, Nogaycaya, Tatarcaya vs. karşı kökünden kopmuş Anadolu Türkçesi ile klavyesinden, içinde bulunduğu faşist duyguları tatmine kalkarsa; orda durdururum.
Sizin bu kafanızdan beslenen dünyada kan dinmiyor. Mussolini öldü. Hitler öldü. Nasyonal Sosyalist kafayı da, Faşist kafayı da biz onlarla beraber geride bıraktık. İnsana insan olduğu için, doğru, dürüst, düzgün insan olduğu için değer vermeyi öğreneceksiniz.
-
lüzumsuz tiplerin barbarca ifadelerini cok da ciddiye almamak gerekir. kimbilir içinde ne tür bir eziklik barındıryordur. ne acınası bir durum ama..
-
"Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep aynı cevherin damarlarıdır. Bu damarlar, birbirini tanısın.
Türk milletinin toplumsal düzenini bozmaya yönelik çabalar boğulmaya mahkûmdur. Türk milleti kendinin ve memleketinin yüksek menfaatleri aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, alçak, vatansız ve milliyetsiz beyinsizlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve onlara hoşgörü gösterecek bir topluluk değildir."
M.K.ATATÜRK -
/ Sökmedi ama hoyrat kuralları faşizmin
Çünkü kalbim
Aşktan çatlayıp yarılırdı / -
...
Cümlesinin sonunu "nokta" diyerek bitiren cühelanın kuşatması altındayız. Bunu dedikten sonra asla iletişim kuramayacağınız sıra sıra despotlar çoğaldıkça, suskunluğumuz en iyi sığınak oldu bize.
-
Din
Aşk
Şiir
Boşlukta yuvarlanan insanın bir yıldıza attığı merdivenler.
En yüce, en güzel, en ölümsüz taraflarını benliğinden koparıp bir mücerrede armağan eden insan neden fakirleşsin?
Boş kubbeleri sonsuzluğumuzla doldurmak sonsuzlaşmaktır.
Tanrı beşerin en büyük keşfi. -
Gözlerimizin değil, acılarımızın uykuya ihtiyacı var.
-
Tanrının bana baş edemeyeceğim birşey vermeyeceğini biliyorum .Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum .
Suç ve Ceza -
@aroma
-
Ne bekler unutulmuşlar, unutmuşlardan?
-
Ey soluk benizli gün ışığı,
Durdurma geceden ruhuma akan bilinmezligin kendinde yok ettiğin gerçekliğini
Bırak en keskin kalem yıldızları da yanına alarak taşısın geceye yönünü kaybetmiş düşünceyi
Korkmadan bağlamından kopmuş cümlenin yersiz ve yurtsuzluğundan. -
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık .
İsra 13 -
Herkesin dünyası kapı aralığı kadar genişti ve kimsenin sesinde mavilik yoktu.
Şükrü Erbaş -
@aroma "Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.” Ra’d 28
-
...
"Ne dünya aynı kaldı bu-günden sonra, ne de biz."
-
@paretowilfredo Lost?
-
@Agor West coast
Çözene kahve benden
-
@paretowilfredo bahsedilen günden sonra ki gelen günlerin sayısı değil mi o sayı?
Bazı günler asra bedeldir üstad, bunu da ayrıca belirtmek isterim.
-
-
Birşey istersen,insandan isteme verirse nimettir vermezse zillet;Hak'tan iste ne istersen,verirse nimettir vermezse hikmet.