Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
İstediğim şeyler gün geçtikçe istemeye eğitilmiş olduğum şeylermiş gibi görünmeye başladı.
-
Taşıdığım en ağır yüktü şu hayatta seni sevmek.
-
Söz: İlke sahibi olacaksın?
Düşünce: Hangi toplumda!
Söz: İnsanlığa yardım edeceksin?
Düşünce: Onlar kim!
Söz: Çalışkan olacaksın memleket için?
Düşünce: Talan edenler var!
Söz: Savaşacaksın aksi emredilene kadar!
Düşünce: O asil komutanlar nerede!Toplumun nasıl yaşadığını unutan fil kulesi sahipleri, insanlığa yardımı dahi görsel şölene dönüştürmüşken, memleketini talan edenlerin baştacı edildiği ve savaş alanlarında sadece gariban erlerin yer aldığı bir zamanda; düşüncelerin, sözlerindeki yalanları ortaya çıkarsada sen yüreğinin sesini dinle.
-
...
"Bu ülkede duyduğumuz tek şey sahip olduğumuz farklar. Bütün medyanın ve tüm politikacıların sürekli bahsettikleri şey bu. Bizi birbirimizden ayıran, birbirimizden farklı kılan şeylerden bahsediyorlar."
"Egemen sınıf işlerini her toplumda bu şekilde yürütür. Kendi sınıflarından olmayan insanları bölerler. Orta ve alt gelir grubunun sürekli birbirleriyle kavga etmesini sağlarlar ki onlar, yani zengin sınıf, ülkedeki tüm parayı yönetebilsin. Çok basit bir mantığı olmakla birlikte, çok etkili bir yöntem."
"Görüyorsunuz, farklı olan ne varsa, ondan bahsediyorlar: ırk, din, etnik ve milli köken, meslekler, gelir, eğitim, sosyal statü, cinsel tercihler, bizim üzerinde ihtilafa düşüp kavgaya tutuşacağımız her ne varsa ondan konuşuyorlar ki onlar o arada bankaya gitmeyi sürdürebilsin."
"Ben bu ülkedeki ekonomik ve sosyal sınıfları nasıl tanımlıyorum biliyor musunuz? Üst sınıf tüm parayı kendine saklar, hiç vergi ödemez. Orta sınıf tüm vergiyi öder, tüm işi yapar. Fakirlerse sadece orta sınıfı korkutmak için vardır. orta sınıfın işe devamını sağlamak için."
...
George Carlin
-
Hayatını "vazgeçtiklerin" belirler.
Bu yüzden bir karar alırken neyi "seçtiğinden" ziyade , nelerden "vazgeçtiğini" çok iyi sorgula.. -
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
Muhammet Ali
-
Elim sanata düşer usta
Dilim küfre, yüreğim acıya
Ölüm hep bana
Bana mı düşer usta?Sevda ne yana düşer usta
Hicran ne yana
Yalnızlık hep bana
Bana mı düşer usta?Gurbet ne yana düşer usta
Sıla ne yana
Hasret hep bana
Bana mı düşer usta?#refikdurbaş
Bugün hayata gözlerini yumdu. Nur içinde yatsın...
-
gözlerim,
gözlerim nerde?
şeytan aldı, götürdü;
satamadan getirdi.
gözlerim,
gözlerim nerde?
–Orhan Veli Kanık -
Vicdanen rahat olmamız yetmiyor.
Başkalarının hakkımızda yanlış kanaatler edindiğini görmek üzüyor bizi..Cahit Zarifoğlu
-
Sabah kahvaltıda, çay kaşıklarının sesi birbirine karışıyorsa, bu mutluluğun sesidir.
Ve Anneniz karşınızda oturuyorsa,
oturduğunuz yer tam olarak cennettir.
Gülerek karşılayın, gülle karşılayın eşlerinizi. Çocukları sevin. Dünya ölümlü dünyadır..Câhit Zarifoğlu
-
Sevgili kalbim,
Neden hala apartman boşluğunun gün ışığı görmeyen penceresinde kuş sesleri beklersin. -
...
Bir hırsız ne kadar güzel şeyleri çalıyorsa, o kadar çirkindir. Heybesindeki ışıklar başkalarından çaldığı. Rahatı her bozulduğunda başka dünyalara konuk, umman ne kadar derinse o kadar korkak. Korkarak çaldıklarını götürürken evine, yeniden tutsak. Rahata ermiş kendi yerleşik yataklarda, oysa dallarda ve kayalarda uyuyanlara kabus. Bir vakit yeniden çıktığında kovuğundan, kim bilir hangi döşeklere yeniden sinecek o koku? Hangi hanelerden gülüşleri götürmek üzere yanında, boşaltacak ceplerinden elemi.
Biz mi?
tetikteyiz,
kızgınız,
uykusuzuz ve
üşüyoruz esen yelden
içeri dolan ayazdan
gözümüz kapılarda daim
daim nöbetteyiz çünkü
kapımız çalmadı
kapımızı çaldılar.
yüreğimize muhafız
aklımıza mukayyet
düşlerimize yuva
göğe açılan o
mavi kapımızı.
ondandır ki namlumuz
bir daha gelecek hırsıza dönük.
bir daha gelirse bulamasın diye bizi
odamız zifiri, lambamız sönük....
-
...
“Sevmek sahiplenmenin en güzel biçimidir herhalde; sahiplenmek ise, sevmenin en kötü biçimi.”
Jose Saramago
-
"Sana kitap hediye edeni unutma, sana kitap okuyanı hiç unutma."
- Cahit Zarifoğlu
-
Dedim ya işte bocalıyorum.
Yeniden yaşamaya başlamak kolay mı?Cahit Zarifoğlu
-
Önünüze çıkan her zorluğun üstesinden gelmek zorunda değilsiniz. Bazen geri çekilip buna ihtiyacınız olup olmadığını sorgulamanız gerekir.
Sachin Tendulkar -
''Fakat, Allah kahretsin, insan anlatmak istiyor albayım; böyle budalaca bir özleme kapılıyor. Bir yandan da hiç konuşmak istemiyor. Tıpkı oyunlardaki gibi çelişik duyguların altında eziliyor. Fakat benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? Yok!
Peki albayım. Ben de susarım o zaman. Gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. Fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar?
Sorarım size: Nasıl? Kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? Ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. Bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. Tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor.
Küçük oyunlar istemiyorum albayım.''Oğuz ATAY / Tehlikeli Oyunlar
-
Yürüyorum dediği, durmanın ta kendisiymiş. Düş gibi bir şey yani... Koşarsın koşarsın da varamazsın hani; içindeki umut, varamadığın kadar büyür. İleriye uzanırsın, uzanmak istiyorsun yalnızca , uzadıkça kolların uzar da uzar. Sen boşluğu avuçlarsın hep; düşünü düş yapan boşluğu.
-
İnsanı sessiz kalmaya zorlayan acı, onu bağırmaya zorlayan acısından çok daha ağırdır.
- Furuğ Ferruhzad
-
gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim?
sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim..