Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
...
Önce yaşanmaz hale getirip sonra suçunu başkalarına atmak, geri kalmış toplumların en tipik özelliklerindendir.
Zûl varsa, haksızlık ediliyorsa, sokaklar yürünmez, mekanlar barınılmaz halde ise buna doğrudan eylemle ya da zımnen dün işine geldiği için susarak, görmezden gelerek, yok sayarak üç maymunu oynamakla sebep olanların bugün şikayet etmeye yarın isyan etmeye hakkı yoktur. Sizin cehaletinizle ve haramiliğiniz ile yarattığınız eseri size rağmen biz güzelleştireceğiz. O yüzden bugün artık susun ve duyarlı gibi, umursar gibi, dert edinmiş gibi davranmayın. Biz sizi tanıyoruz, bir gün diktiğimiz fidanlardan, büyüttüğümüz çiçeklerden, mavi gökten ve türkülerimizden siz de bizi tanıyacaksınız. Hoş kokudan, güzel sadadan kaçacak ama saklanamayacaksınız. -
" Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine , akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak bir ceza vermek istiyorsan ; bütün samimiyetinle affet.
Hissedilen her şeyi arşivleyen kader , kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir. "Hz.Şems-i Tebrizi
-
Neden masallarda hep biri kayboluyor ve diğeri hep onu aramak zorunda kalır ?
Allah'ım ben bu masalın neresindeyim ?
Başında mı ? Ortasında mı ? Sonunda mı ?
Heiran -
" Beni korkutan kötülerin baskısı değil , iyilerin kayıtsızlığı .."
Martin Luther King
-
Yok gibi yaşamak..
Boğuk bir bakışın oluyor senin
Bir girdap derinliğinde kayboluyor gibiyim
Yok gibi yaşamak bu kalkıp kurtulmak gibi kalabalıktan
Durma bana türkü söyle Anadolu olsun
Susuz dudak gibi çatlak olsun
Karanfil gibi olsun kara çiçek gibi solgun yüzün
Durmadan akıyor kalbim ayaklarına bana karanlık bakma
Ağıyorum bir karanlık karayel saçlarına
Çekme ülkemden nar yangını gözlerini
Beni bu kentten kurtar beni yalnız ko git beni
Arıyorum arıyorum o ilk çağ ırmaklarında sedef elleriniSusmam seni ürkütmesin içimde çağlar var bilmelisin
Katı bir yalnızlık bu bilmelisin
Kaçmam kendimi bulmam ben senden yoksunum iyi bilmelisin.
Şu yalnızlık çıkmazında önümde niye sen varsın
Niye her şey bir anda kayıyor sen kayıyorsun
Kalbim niçin bu kadar yabancı sen niye yoksun
Bir sam yüklü geceleri içimden atamıyorum
Niye bunları bir anda unutamıyorum
Hadi tut elimden gök gibi ölü kadar yalnızım..
Erdem Bayazıt -
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
Onlardan kalbime sevda geçmiyor
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor
Çünkü bence şimdi herkes gibisinYolunu beklerken daha dün gece
Kaçıyorum bugün senden gizlice
Kalbime baktım da işte iyice
Anladım ki sen de herkes gibisinBüsbütün unuttum seni eminim
Maziye karıştı şimdi yeminim
Kalbimde senin için yok bile kinim
Bence sen de şimdi herkes gibisin. -
Keşke sabrım kadar şansım da olsaydı
.
.
. -
...
"Pırlantadan alınmayan vergi kitaptan alınıyordu. Çünkü pırlanta alandan değil, kitap okuyandan korkuluyordu."
Emile Zola
-
https://forum.tercihiniyap.net/topic/895/guydaş-goy-goy-sayfası/4792
Gözümde canlanır koskoca mazi.. -
Öyle büyük umutlarım olmadı benim, büyük düşlerim, özlemlerim, büyük beklentilerim olmadı. Koşullarım beni oluşturdu ben acılarımı buldum. Herkes gibi yaşasaydım eğer, yaşamı onlar gibi görebilseydim çarşılar yeterdi avutmaya beni. Bir gömlek, bir ayakkabı, bir elbise; bir yemek lokantalarda; televizyon, halı, masa ve daha nice eşya yeterdi yalnızlığı örtmeye, kendimi göstermeye, varolmaya, 'dar çevre yitikleri'nde önem kazanmaya...
Oysa ben bir akşamüstü oturup turuncu bir yangının eteklerine, yüreği avuçlarımda atan bir can yoldaşıyla dünyayı ve kendimi tüketmek isterdim. Öyle bir tüketmek ki, sonucu yepyeni bir "ben"e ulaştırırdı beni, kederli dalgınlığımdan her döndüğümde...Bir ben ki tüm ilişkilerin perde arkasını görür de gülerdim sessizce yapay yakınlıklarına insanların. Kim kimi ne kadar anlayabilir? -
başlıkla alakasız ileti kaldırılmıştır
-
...
Odun kesmekten hep nefret etmişimdir. Ayrıca burada biçilmesi gereken çimler vardı ve o işten de hep nefret ettim. Kabul etmek gerek: Gündelik işler yapmayı sevmeyen bir çocuktum. Kendimle iş arasında olabildiğince çok mesafe koymaya çalışıyordum. Tembel olduğumu sanmıyorum, çünkü başka bir sürü şey yapıyordum ama onlar hep yapmak istediğim şeylerdi ve değerlerimden ödün vermemeye çalışıyordum. Bir örümcek ağını izleyerek bir saat harcayabilir ve bundan çok da mutlu olurdum, ama bana bahçede yolunması gereken biraz ot gösterin, umutsuzluğun ilan levhası misali uzun ve kocaman bir iç çekme duyardınız.
Richard Brautigan
-
Çalınan her kapı hemen açılsaydı ,
Ümidin , sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdıHz.Mevlânâ
-
ÇUKUR
Bilerek mi yanına
almadın giderken
başının yastıkta
bıraktığı
çukuru
Güveniyordum
oysa ben sevgimize
vapur iskelesi
ya da tren istasyonundaki
saatin doğruluğu kadar
Beni senin gibi
bir de annem terketmişti
ki göbeğimde durur
onun yokluğundan
bana kalan
çukurSunay AKIN
-
Güzel konuşmak,
İnce düşünmek,
Halden anlamak,
Sevmek,
Düşeni kaldırmak,
Ağlayanı güldürmek,
Sarılmak,
Hep bedava biliyor musunuz?Farid Farjad
-
" Herkes ne diyecek ? "
Fakat bu ana kadar herkesten ne gördüm ki..
Bana en yakın olanlar dahil olmak üzere , bu herkes dedikleri şey beni üzmekten , hayatımı manasız hale sokmaktan başka ne yaptı ? "Sabahattin Ali , İçimizdeki Şeytan
-
Satrançta piyon yola çıkar da, sonunda yüce vezir olur.
Mevlana Celaleddin Rumi
-
Basit kişiler hep ilgi görür ,
Kaliteli kişiler ise yalnız kalır
Çünkü ucuz malın alıcısı daha çoktur..Necip Fazıl K.
-
Herkes bir gün gider ...
-
"Ham softaların sırf kokuşmuş öznel kanılarıyla uyuşmuyor diye İlahiyatçı Prof. Mustafa Öztürk aleyhinde yürüttükleri baskı kampanyalarını şiddetle kınıyor, bu ülkenin siyasal ve toplumsal vicdanının, inancı düşünceden yoksun bırakan bu yobazlara geçit vermeyeceğini umuyorum."
Dücane Cündioğlu