Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
O gemi birgün gelecek.
-
"Yoksulun sırtından doyan doyana, bunu gören yürek nasıl dayana? "
MAHZUNİ
-
Bir akşamüstü oturup
turuncu bir yangının eteklerine
Yüreği,avuçlarımda atan bir can yoldaşıyla
dünyayı ve kendimi tüketmek isterdim...Ş.Erbaş
-
"Dostları özlemle kucaklamayı unutma
Çocuk sevmeyi çiçek koklamayı unutma
En zorlu anındayken bile kavganın
Gökyüzüne bakmayı unutma"Ataol Behramoğlu
...
-
Nasıl kısa kesmeli bilmiyorum?
Herkesin derdinden pay isterken.
Uzak kaderlerin suları çağlar şimdi
Yıldızlar dökülür sonsuza içimizden.
Turgut Uyar -
”bedava yaşıyoruz, bedava;
hava bedava, bulut bedava;
dere tepe bedava;
yağmur çamur bedava;
otomobillerin dışı,
sinemaların kapısı,
camekânlar bedava;
peynir ekmek değil ama
acı su bedava;
kelle fiyatına hürriyet,
esirlik bedava;
bedava yaşıyoruz, bedava.” -
Neden bu kadar çok özlüyorum ölüyorum ölüyorum ama anlatamıyorum...
-
Ne zaman bitecek bu eziyet külfet belirsizlik yoksunluk...
-
@aroma
Bu soruları ve daha fazlasini kendime o kadar çok sordum ki zamaninda, hepsi cevapsiz kaldi. Bazen yaptigimin delilik oldugunu dusundum. Belirsiz bi surecte, sonunu goremedigim karanlik bi yolda yurumek delilik olabilirdi cunku. Yer bitirir insani bu dusunceler. Bizzat yasadim bunu. İp o kadar cok incelmisti ki az daha kopacakti. Ama en dipteyken oluverdi her sey bi anda. Olmaz derken oldu. Caresizlikten bir adim oteye gidemezken oldu. Nasipte varsa oluyo inan. Cok istersen, pes etmezsen oluyo. Vakti gelince kimse engel olamiyo. Bu dusunceler, sorular zaman kaybindan baska bisey degil emin ol. Derin bi nefes, ve kaldigin yerden devam:) -
@1903bjk yıllardır bi odada ders çalışmaya çalışmak ve çok zor bi durumda bu sürece girmek herşeym dedigim birini kaybettiğim anda girmek.Şehir değiştirdin bu yola girerken herkesten kaçtın. Bazen diyorum sağlıklı bir kararla girmedin bu yola şimdi de daha kötü ve sonunu göremiyorsun .Yaptığmin aptallık olduğunu dusnuyorm ama emeğime kayıtsız kalamıyorum. Ama bu süreci artık yürütecek gücüm yok. İte ite nereye gidecek bilmiyorm. Allahım bi kapı açsın bi artık iyi yada kötü bitsin diyorum
-
@aroma
Başın sağolsun:(
Kisa bi zaman önce ben de ayni seyleri yasiyodum ve bu yillar surdu, hic kolay olmadi. O yuzden cok iyi anliyorum seni, sizi, hepinizi. Hic gecmicek gibi geliyodu. Sanki kaderimmis ve o 4 duvarin arasinda geccekmis gibiydi ömrüm. Bu yolu biz seçtik, belki de mecbur kaldik ve imtihanimiz oldu ama sonsuza kadar sürmez, hep dipte olmaz insan. Beklemedigin anda mutluluktan ağlicaksin bu kez, inaniyorum sen de inan:)
Bolca sabir ve umut diliyorum -
@1903bjk allah razı olsun ins arkadaşım karanlığın ardındaki ferahlığı bende yaşarım.
-
" Anlamayanlar için dilimi ; değersizler için kalbimi yormadığım günden beri mutluyum . "
Kurt Vonnegut
-
...
"Tüm hırsızlar birbirine benzer, çünkü hepsi maske ile yüzünü gizler."
-
Ey gönül ses etme !
Bekle !
Ya nasip de
Rabbine bırak...Hz. Mevlana
-
İnsanlar kendini bilebilseydi
Dünyada haksızlık kavga olmazdı
İnsan doğan yine insan ölseydi
Belki de dünyada hayvan kalmazdı...Neşet ERTAŞ
-
...
yoksul görsen besle kaymak bal ile
garipleri giydir ipek şal ile
öksüz görsen sar kanadın kolunu
kimse göçmez bu dünyadan mal ile...
-
https://youtu.be/pWFe86y6pf4
...Ne yerdeyim ne gökte, ne mürdeyim ne zinde
Her yerde her zamânda çağırıram dost dostGeldim o dost ilinden koka koka gülünden
Niyazî’nin dilinden çağırıram dost dostNiyâzî-i Mısrî
-
Tiyatronun kulisinde bir gün yangın çıkmış. Palyaço haber vermek için sahneye gelmiş. Herkes bunun bir şaka olduğunu sanıp alkışlamaya başlamış. Palyaço uyarmaya devam ettikçe alkışlar daha da hızlanmış.. Sanırım dünyanın sonu her şeyin bir şaka olduğunu sananların yükselen alkışları arasında gelecek.
Søren Aabye Kierkegaard , Meseller
-
"Kalbini camdan yaparsan, kıran çok olur. Demirden yaparsan, sonu pas olur. Denizden yap ki, giren kaybolsun, yüzmeyi bilen kurtulsun bilmeyen boğulsun."
Julia Roberts