Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
buralar ölmüş canlandıralım
İnsanların seni en çok sevdiği zaman, onların işine en çok yaradığın zamandır. - Charles Bukowski -
@pokuhantes ben de sizin gibi farkli fikrlere saygi duymakla beraber bu adamin karsi fikir ortaya koymasindan öte herhangi bir fikir ortaya koyduğunu düşünmüyorum.
-
@elisa hocam kişi hakkında pek bilgim yok ama yorumunuzu dikkate alacağım
-
@pokuhantes hocam yazdığımı tekrar okuyunca epey sert bir yorum yazdığımın farkına vardım. bu sınav süreci sanırım beni cok gergin ve tahammülsüz biri yaptı.
ve bunu size yansıttım. kalbinizi kırdıysam özür dilerim. bi süre buralardan uzak kalmak en doğrusu:) -
Ahh ruhum..
Biliyorum.
Cok yoruldun, yaralandin, kanadin.
Dinlenmek istedin ama yapamadin, hep kendini suçladin.
Annenin gösyasindan kendini sorumlu tuttun,
Babanin nasirli elleri senin yuzundendi.
Kactin; kactikca kayboldun.
Kayboldugun yerdi aslinda suan bulundugun,
Zırhındı icine saklandigin kabugun.
Bencilce bir kaçış ve kırık bir zırh,
Kalabaliklardan kactigini sandiginda kendi icine döndün .
Dinlenirim sandin, bi nefes alirim, soluklanirim.
Belki biraz gözyasi dokerim, kurumus yapraklarimi sular sonra yeniden yeşeririm
Olmadi.
Zırhının kırıkları ruhunu delik desik ederken, akittigin gözyaslari yarani derinlestirdi.
Ve o gun anladin ki,
En kalabalik yer kendi iciymis insanin.
Herkesten kaçar, uzaklasir da kendinden kacamazmis.
Yalniz kaldim zannederken kulaklarinı sağır eden ic sesiyle boğuşurmuş.
Tüm bu seslerin icinde,
Mutluluk tablosunda maskeli bir yüz,
Sahte bir tebessüm.
Şimdi,
Hayaller yarim, hatta tukenmis.
Ve ne yazık ki,
Yasamak sadece nefes almak haline gelmis................
Yazmışım zamanında..
Hayallerim yıkık, umutlarım paramparçaydı. Gelecek karanlık ve belirsizdi. Işık çok derinlerdeydi. Çaresizlikten çırpınıp dururken her şey bi anda değişti.Sabredin. Allah sabredenlerle beraber. Günlerinizin hep aydınlık olacagı, 4 duvar arasından çıkacağınız, başardım diyip gururlanarak gezeceğiniz günler gelecek elbet. Sadece sabir..
Dualarım her daim sizlerle..
...............
-
@1903bjk hoşgeldiniz hocam sizi ve güzel şiirlerinizi burda görmek ne güzel:)
-
@elisa
Hoşbuldum:) buralardayım ben sizlerden gelecek güzel haberleri bekliyorum -
@1903bjk durum pek parlak değil ancak umarim güzel haberlerimiz olur:)
-
@elisa özre gerek yok hocam kırılacak bi durum yok haklısınız hepimiz oldukça stresli, meşakkatli bir süreç içerisindeyiz. Rabbim yardımcımız olsun. Umduğumuza nail olmak duası ve dileğiyle...
-
Güldün, güller açıldı penceremin demirlerinde. İyi ki geçtin dünyadan; sahi, ya doğmasaydın?Nazım Hikmet.
-
Bana hissettirdiklerini seviyorum,
Sanki her şey mümkünmüş gibi,
Sanki, yaşamaya değermiş gibi.Cahit Zarifoğlu
-
Hacet yok hatirlatmasina seni hatiralarin
Bir dakika bile çikmiyorsun aklimdan
koşar gibi yürüyüşün
Karanlikta bir işik gibi aydinlik gülüşünHacet yok hatirlatmasina seni hatiralarin
Uzak uzak yildizlarla çevrilmiş kainatin
Karanlik boşluklarinda akip giderken zamanAdimla nasil berabersem öylece beraberiz
Seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye
Gönlümüz mutluluga inanmiş olmanin gururuyla rahat
Koltugumuzun altinda birer dinamit gibi kellemiz
Ve sonra her zaman her ölümlüye
Aynı şartlar altinda kismet olmiyan
Gerçekleri görmenin aydinligi alinlarimizdaHacet yok hatirlatmasina seni hatiralarin
Sen bana kalbim kadar elim kadar yakinsinAtilla İLHAN
-
" En iyi savaşı olan sömürgeciliği kullanır insan. Ağlar bazıları, bazıları gülerek yapar bu işlemi, hem de kime güldüğünü bilmeden. Aldatır ya sanır ki karşıdaki yedi yalanı, aslında ta kendisidir aldatan insanı . "
Orhan Veli Kanık
-
"işte ben hep böyle bildiğin gibi:
kaderi öpüp başıma komuşum,
gülüşüm, oturuşum, konuşuşum,
belli efendim, besbelli
yaşamaktan soğumuşum."
Turgut Uyar -
...
Nasıl hayatta kaldın diye sordu,
Dedim ki;
"Hiçbir iyiliği sonra söylemek için yapmadım
ve yapılan hiçbir kötülüğü de unutmadım." -
Müşfik Kenter'in sesinden, "Yüreğinin Anahtarı" hikayesi;
Bir zamanlar ülkenin birinde Polya adında çok genç ve çok güzel bir prenses varmış.Kral babası yatalak hasta olduğu için bu prensesi kraliçeliğe hazırlamak istemişler. Ülkenin bütün bilgeleri çeşitli dersler vererek prensesi hızlı bir eğitimden geçirmişler. Bir süre sonra kralın baş danışmanı onu sınavdan geçirip kraliçe olabileceğine karar verir.
Prenses bu sınavdan sonra baş danışman tarafından bir büyük odaya alınır. Bu odada farklı renklerde 15 kapı vardır. Baş danışman prensese der ki:
"Kraliçe olduğunuz zaman ülkeyi bu 15 kapının ardındaki bilgi ve hazinelerle yöneteceksiniz. Aslında bu 15 kapının 8'i iyiliklerin kapısı, 7'si kötülüklerin kapısıdır. Buyur anahtarlar da burada."
Prenses Polya sorar: "Peki ama anahtarların hangisi hangi kapının bunu nasıl bileceğim?"
Baş danışman cevap verir: "Prensesim eğer yüreğiniz iyi ise eliniz iyilik kapılarının anahtarına gider. Yüreğiniz bozuksa eliniz kötülük kapılarının anahtarlarına gider."
"Yüreğim nasıl iyi olur nasıl bozulur?"
İhtiyar baş danışman gülümser:
"Prensesim, bilgelerin nasihatlarını dinlerseniz yüreğiniz iyi olur, yağcıların övgülerine kulak verirseniz yüreğiniz bozulur." -
...
Kendini yüceltenin hilesinden çok, kendini küçültenin kibrinden kork. Çünkü büyüklenen cücenin saklayacak bir tehdidi yoktur, oysa kendini ufaltan şeytanın gizlenmiş hilesi çoktur. Şeytan tüyü dediğin şey tam da bu gizi anlatır. Şeytanın hilebaz yüzü, şirin maskesinin ardında saklıdır.
-
"Dini anlatalım kalpleri ısındıralım. Sakin olalım. İnsanları germeyelim. Dine karşı lakayt olanları ise kendi haline bırakalım. Neticede kimse, kimsenin günahından sorgulanmaz. İnsanların günaha gireceklerse, günah seçenekleri de vardır. Nitekim Rabbimiz dileseydi herkesi robot gibi tek bir yapıda yaratırdı. Bu âlem bir imtihan. Herkes deneniyor. Hesabı ona göre yapmalıyız."
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
-
Elini kalbine götürdü;
"burası var ya" dedi, "taşa toprağa gerek kalmadan insanın gömüldüğü tek yer."Neşet Ertaş
-
İnsan olmak için
*
Senlik benlik bilmeyeceksin,
İyiliği başa kakmayacaksın
*
Gösterişten kaçacaksın,
İnsanların hayrına koşmayı iş edineceksin
*
Kimseye hor bakmayacaksın,
Gönlün ve elin açık olacak
*