Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Başarmak zordur,kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Unutma ; yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir.
-
Gün gelecek hazırlamadığım her sınav için bana küfredeceksiniz...
ÖSYM. -
Hiçbir yararı olmayacagını bile bile insan kalmanın çok önemli oldugunu düşünüyorsan, onları yendin demektir.
George orwell / 1984 -
Şimdi canın yanıyordur ama o geçer. Asıl özlemeye başlayınca zor oluyor.
-
@mültezim16, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
Gün gelecek hazırlamadığım her sınav için bana küfredeceksiniz...
ÖSYM.Sayıştay gibi sınavlar için da hâlâ küfrediyoruz
-
...
Sulh vakti herkes iyidir, anlayışlıdır hatta sevgili ve saygılıdır. Tüm bu insanların asıl yüzünü kriz anlarında görürsün. İnsanları ancak o zaman tanırsın. Maskeler düşer, saklanan yüz tüm çıplaklığı ile gözlerinin önünde belirir. Kendini acındırmalarını, yorgunluk söylevlerini, senden umudu çalan yavuz hırsız gibi, sana umut vermelerini iyi dinle. Kibirlerini ve sana öğütler vermek üzere kuruldukları tahtlarını iyice gör ve unutma. Çünkü o insanlar seni o vakitte değil, sular durulup da sen bunların hepsini unuttuğunda yenebilir. Çünkü onlar meydanda kaçak, kuytuda alçaktırlar. Unutma ki bir daha ve bir daha vurulmayasın.
-
Sıcak, sımsıcak bir merhaba olsa. İçimizi sarsa. Yorgunluğumuzu alsa. Bizi yusa yıkasa. Arı ve pâk kılsa. Sonra, her şeye yeniden başlayabilsek. Çocukluklara, aşka, duaya, niyaza, teslimiyete, küfre, sabra, şekvâya, îmâna.
Fethi Gemuhluoğlu
-
— Bir dost meclisinde Mehmet Akif ERSOY gayet hararetli bir şeyler anlatmaktadır. Sonradan görme zenginin biri bu meclise gelir selam verir ancak herkes Akif’i dinlediğinden kimse duymaz selamı ve almazlar dolayısıyla. Adam Akif’e sataşmak için: Oooo üstat ne sallıyorsun yine der. Akif istifini bozmadan: Senin ne kadar iyi bir insan olduğunu sallıyorum. —
-
" Akıllının önünde susmak terbiye gereği ise de, sen yeri gelince söylemeye bak. İki şey insanı çileden çıkarır : Söylenecek yerde ağız açmamak, susacak yerde lakırtı etmek ."
Sadi Şirazi
-
...
"Zihnin dar çevresinde kısılı kalmak ve kula kul olmak sonucunu doğuran öğrenim hayatı, kağıt israfından başka bir şey değildir."
-
sabır boyun eğmek değil mücadele etmektir
-
bir kuş çiz yavrum yüzüme gözyaşınla
tel tel kirpiklerim kanat olsun
bir kuş çırpınan kalbi dudağımda
bir kuş yavrum sıcaklığın beni bulsun...N.Behram
-
Zat-ı Hakk'da mahrem-i irfan olan anlar bizi
İlm-i sır'da bahr-i bi-payan olan anlar bizi
Bu fena gülzarına talib olanlar anlamaz
Vech-i baki hüsnüne hayran olan anlar bizi
Dünye vü ukba'yı tamir eylemekten geçmişiz
Her taraftan yıkılıp viran olan anlar biziNiyazi Mısri
-
...Geçmişim kar sessizliğiyle özetleniyor artık
Anılarım buz tutmuştur aşklarım kar yangını
Ömrüm parmak uçlarımda eriyen bir kar tanesiKarda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün
Kar yağıyorken milyon bekerel hüzün yağıyordur
Derim ki kar ve hüzün bir aşkın seyir defteridir
Yolculuklar ve ayrılıklarla anlatılabilir ancakKarda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün
Bir uçurum kıyısında vursunlar beni, vursunlar
Bir kahkahayla çekip giderim karlı ovalardan
Şairler vurulmalıdır, hayat yakışmıyor onlaraAhmet Telli
-
Hayat ilginç...
gün gelir, iç oğlanlar, padişah olur...
hırsızlar zengin,
metresler eş,
eşekler adam olur.
odundan kapı, taştan saray olur...
gün gelir, kezbanlar destan,
onları destan yapanlar, mestan olur.
gün gelir, hadsizlik özgüven,
saygı yalan, sevgi ise dolan olur...
gün gelir, çivisi çıkar dünyanın.
konuşamayanlar hatip,
şifa veremeyenler tabip,
yazamayanlar katip olur...
ama yine öyle bir gün gelir ki ...
verenler alır, gidenler uslanır, dönenler yalvarır...
merdiveni koşarak çıkanların, gün gelir ayağı takılır.
sevgisini vermeyen, gün gelir kimsesiz kalır.
aldatan bir gün sadakat için,
çalan bir gün adalet için, döven bir gün şefkat için yalvarır.
piyon deyip geçme,
gün gelir şah olur.
şaha da fazla güvenme.
gün gelir mat olur...
öyle bir gün gelir ki sen bakmazken her şey hallolur... -
" Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir . "
İbni Sina
-
dünya bir penceredir, her gelen baktı geçti
Yunus Emre
-
OnIar boğazı zincirIeyecek kadar zekiyse biz de gemiIeri karadan yürütecek kadar deIiyiz.
Fatih Sultan MEHMET
-
...
"Yüzüne işlediğin suçların karası çalınmış. Bu yüzden hiçbir eski fotoğraf ayna olamaz sana artık. Çünkü insan başka yerde bıraktığı kırıkların kesiklerini yüzünde, kanını elinde taşır. Sildikçe yüzüne bulaşır, yuvdukça kanla kararmış bu yüze daha çok alışır.
Kimse göremez sanır da masumiyet arkasına saklanırsın. Çocuklara dokunur onları da kirlettiğini bilmez, aldanırsın. Ne vakit bu karayı yüzüne çalanlarla yüzleşirsen, kendi yüzünü orada görür, ancak o zaman anlarsın,
İyi olan her şeyi nerede yitirdiğini
Artık ne denli kötü olduğunu,
Yüzünü en sonunda dengine döndüğünü ve
bir daha asla geçmiş dehlizinde aradığın o yüzü bulamayacağını." -
"Life is like a book. you have to know when to turn the page."
Hubert de Givenchy