Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@keciburcu bu cümleleri sgk ya eyledik hocam gelmez oldu
-
@aroma Hayırlı sonuçla gelsin dostum
-
@keciburcu amin amin inşallah hocam .Bekleyip görelim az daha sabır
-
Baktım
Sana kızgın değilim
Kırgın değilim
Kısacası
Ben artık sana
Hiçbir şey değilim. -
"Öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın.
Sessizce ağladığım anları kimse çığlık çığlığa hıçkırıklara dönüştürememiş olsun.
Ellerim kimsenin üzerinde eriyip gitmemiş olsun, gezinse bile.
Dudaklarım senin adını söylerkenki gibi kıvrılmamış olsun hiç bi ad'a yeterince.
Yerine koymaya çalıştığım her beden yok olup gitmiş olsun kumlar aktıkça tane tane.
Unuttuğumu sandığım, vazgeçtiğimi sandığım,
Sevmediğimi sandığım öyle bir zamanda gel ki
Yerçekimine karşı koysun damarlarımda beni yaşatan her zerre.
Öyle bir zamanda gel ki vazgeçmek mümkün olmasın."Orhan Veli
-
-
@aroma
-
@otuzyılsavaşı ahh dostum
Ruhuma bi nefes ve hayata da bi es olsun istedim -
...
Neden duruyorsun dedim orada, baksana dedi tek başına saçılan bir çiçeği gösterdi. Ormanın kıyısında ıslak bir yoldu, henüz bölünmemişti yol, orman sıktı, ardında ışık saklıydı. Yolun, bir sobanın dirseği gibi kıvrıldığı yerdi. Işık mı yürüyen dumanı daha parlak gösteriyordu yoksa duman mı ışığı ayrıksamamıza yarıyordu bilmiyordum. Gel dedim, yan yana yürüdük ışığa doğru. Çimenler de ıslaktı, ağaçlar da. Burası neresi biliyor musun diye sordum. lelvant dedi. Anımsıyordum, kar yoktu bu kez. Işığın geldiği yerde miydi yoksa? Yürüdük, bazıları uzun bazıları kısa silüetler seçiliyordu ışıktan taraf. Hepsi birden sessiz bir ordu gibi uzanıyordu ormanın sahanlığında. Taşlar ıslaktı, ortasındaki toprak ıslak. Yaklaşınca anladım, bir mezarlıktı burası. Işığın perdesinde seçilen gölgeler, mezar taşlarıydı. Üzerlerinde her bakışta değişen adlar, gittikçe geriye giden zamanlar var. Çiçek dedim, neden saçılıyordu dedi. Mezarlığın solmuş çiçeklerine toz olup uçuyordu belki. Belki bu puslu tabloyu renklendirmeye çalışıyordu. Gerilerde kalmış bir uğuldama, pencereden vuran uzak yolların ışıkları. Yine kan ve yine ter içinde, uyandım. Dönmüştüm, ölümün puslu bahçesinden, ölümün nöbet kulübesine; evime.
...
-
-
Bazan bir utanç gibi içimdesin.
Bazan bir zafer gibi.
Ama hatıran hep buruk, hep yaralayıcı. -
Bir necip fazıl dizesinde buluyorum kendimi;
"Ben de bir insanım, hiç bir fevkalâdeliğim yok. Bir kadere bağlıyım, birtakım zaaflarla doluyum, belki herkesten daha zayıf.." -
Çoktan unuttum sandığım bir rüyanın gölgesi
Son gençliğime vurmuş bir süre önce fark ettim
Önceleri şey sanırdım her şey kendiyle müsemma
Ağarmaz derdim saçlarım kesilmez hiç soluğum
Hepsi olurmuş meğer gölgelerini gördüm hepsininAli Lidar
-
Eylül’den itibaren
Geceler
Hazindir
Uzundur. -
...
göründüğü vakit leyl idi
sessiz sedasız gel eyledi
olurlar zehr-i baldıran idi
en olmazları bal eyledi....
-
Benimle meydan oku her çaresizliğe,
Benimle uyu, benimle uyan..
Birlikte varalım onüçüncü aylara
Ben bir Eylül, sen Haziran.Ümit Yaşar Oğuzcan
-
Temmuz çoktan bitti,
Ağustos da bitecek,
Eylülde ellerin üşüyecek,
Isınmak için geleceksin, biliyorum.Turgut Uyar
-
İstediğimizi elde etmek için koştuğumuz yolda sahip olduklarımıza sahip çıkmadığımız için kaybedip mutsuz oluyoruz.
-
Herşeyden vazgeçecek kadar istediğimiz birşey olmadığında, vardır bir hikmeti diyerek bu ayete sığınmak.
"Olur ki siz birşeyden hoşlanmazsınız,halbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki birşeyi seversiniz,halbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir,siz bilmezsiniz." (Bakara,2/216)
-