Uzman yardımcılığı mı, hakimlik mi?
-
Arkadaşlar 13, 14 mülakat sonunda bilim sanayi ve teknoloji bakanlığında uzman yardımcılığını kazandım. Önümde aynı zamanda hakim savcılık mülakatı var. Kazanırsam ne yapacağım konusunda kararsızım. Kafamı karıştıran noktaları şöyle özetleyeyim.
-
hakim ve savcılar üzerindeki siyasi baskı. Vicdanımla karar vermek yerine, meslekten atılma tehlikesi içinde çocuğumun geleceğini kredilerimi düşünürek karar verirsem kendi kendimi bitiririm vicdan azabından.
-
hakim savcılık stajına girdikten sonra da bir çok aşama var, mesleğe kabul vs., bunlardan birinde elenmekten korkuyorum. Şimdi elimde en azından uzman yardımcılığım var.
-
ben uzman olursam da eşim hakim, savcı olursa eş durumu nasıl olacak, tam anlayamadım.
Bilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
-
-
Başlığı okuduktan sonra uzmanlıkla hakimlik nasıl kıyaslanır dedim detayları okudukça size hak verdim. Gayet güzel kıyaslanır ve de kararsız kalınır.
-
@Hanskelsen hocam en önemli husus hakimlik adli mi ?
-
@Hanskelsen hocam evlendikten sonra hayatınızdaki kıstasınız aldığınız maaş üzerine oluyor. Bu nedenle bana sorarsanız hakimliğe geçiş yapın. Geriye kalan şeylerde gözünüz çok korkmasın, muhakkak üçüncü bir yol bulunuyor, örneğin siyasi baskı altında kalmayacağınız bir birimde çalışma fırsatınız oluyor. Bu nedenle tereddütsüz hakimlik diyorum.
-
@aliveli adli hâkimlik hocam
-
@Hanskelsen hocam idari olsa bu tartışmayı, kıyaslamayı yapmak çok mantıksız olurdu çünkü ücretiyle döver zaten. Ama adli olunca öncelikleri düşünmek gerek 10 yıl küçük yer sonra zaten birinci sınıfım denir ama işin aslı öyle değil malesef. Uzmanlığa gelince hangi kurum olduğu inanılmaz önemli eğer hukuk müşavirliği ise görev yerin gayet iyi diğer bir daireye verilirsen hukuk işlerini özlüyorsun. Ben adli yargı sınavına girmeden uzmanlığı seçtim olursa İdariye giderim veya uzmanlığa devam.
-
@Hanskelsen ha birde sen uzman olursan eşin adli yargı olursa güzel olur Ankara'dan çok uzağa veremezler o da rahat eder.
-
@aliveli bilim sanayi ve teknoloji bakanlığında hukuk müşavirliğinde mi Çalışılıyor bilmiyorum çünkü daha başlamadım.
-
@Hanskelsen hocam bu konuyu ben de düşünüyordum bir ara ihtimaller arasında . Aslında burada önemli olan hangi kurumda uzman yardımcılığı yaptığınız. Yani kurumun yurtdışı yüksek lisans, lojman imkanı vs var mı buna bakmanız iyi olabilir. Misal lojman yoksa Ankarada aldiginiz maas ile gecinmeniz biraz sıkıntı olabilir. Hakimlik maaş olarak cok iyi ve en azından karar verme imkanınız var , uzman yardımcılığında yukaridaki arkadaşın da dedigi gibi hangi birimde calistiracaklari çok önemli sizi . Eğer hukuktan uzak bir birimde çalışırsanız bu mesleki tatmin saglamayabilir. Atama konusunda ise bildiğim kadarıyla merkez uzman yardımcılığında hakimler eşinin olduğu yere atanabiliyor (bu yeni bir durum sanirim). Siyasi baskı açısından ise bakanlikta bu baskıyı daha çok hissedebilirsiniz. Adli hakimlikte siyasi baskı bence bakanlığa nazaran daha azdır
-
@aliveli eşimi ilk atamada, eş durumuna göre atarlar mı? Yoksa ilk başta rastgele gidip sonra mı gelir.
-
@Hanskelsen kuraya dahil olmaz hocam, polatlı, çubuk vs gibi yerlere verirler.
-
Yargıtayda tetkik hakimi de olabilir açık da çok zaten.. Ama danıştay da ki gibi hemen başlayabiliyor mu belli bir görev süresi şartı var mı bilmiyorum.
-
Valla yorumlar da benim kafam gibi karışık. Doğaçlama olacak herşey sanırım.
️
-
@uzmanyrdd esnetildi hocam olabiliyor artık
-
Bu karmaşa saç döker. Üstadlar yorum paylaşmaya devam etsin lütfen
-
Allahım şu soruyu sordur bana da yarabbi..ikilemde kalayım, gözlerime uyku girmesin.. guy il seçimi kararsızlığından bu seviyeye atlat yarabbi.
başkan biz sana böyle sorular sorsak hoşuna gider mi ? -
@aliveli @Hanskelsen hocam benim de bu tarz bir sorunum var ben kararımı olabilirse tabi uzmanlıktan yana kullanacağım
ama eş durumu ataması sanki hakimler zorunlu hizmet süresini tamamladıktan sonra mümkün olabilecek gibi hatırlıyorum
-
@vurdugungololsun hocam siz uzmansınız eşiniz hakimse eşiniz doğu görevi yapmaz, ancak Allah korusun boşanma vs olursa doğu görevi yaptırılır.
-
@aliveli @Hanskelsen edit: yönetmeliği okudum zorunlu calısma süresi eş durumu halinde uygulama alanı bulmuyormuş
her yerde okuduğuna inanmayacaksın demekki
-
@davetsiz valla ben guy il seçimi bile düşünemezken 3 günde bu hale geldim. nasıl oldu anlamadım. Darısı başınıza inşallah.