FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
@gündüzuykusu hocam o filmleri Yılmaz Erdoğan BKM mutfak ekibine de destek olsun diye çekiyordu diye tahmin ediyorum. Az maliyetle iş çıkarmaktı sanırım amaç. Şu Organize İşler 2 gelirse Yılmaz Erdoğan hakkında doğru yorumu yaparız sanırım, yaşlandı mı hala iş var mı?
-
Cem Yılmaz'in bir filmi Ali Baba ve Yedi Cüceler. Evet bu filme çok eleştiri yapıldı ama ben bu filmi beğendim, neden begendim; çünkü bu film aslında soğuk savaş sonrası Balkan ülkelerinin geçirdiği demokratikleşme sürecini anlatmaktadır. AB ile Rusya arasında denge tutturmaya çalışan, ekonomik olarak güçlü olmayan Balkanlar gosterilir; komünizmden demokrasiye geçerken görülen aniden kapitalleşme Rusya gibi bu Balkan ülkelerini de etkilemiştir, başroldeki Boris Mançov aslında bir nevi Abrahamoviç, Hodorovski'dir. Güç ve otorite boşluğunda hükümet yetersiz kaldığından bu şekilde yeni yeni ortaya çıkan oligarşiler Rusya'da Putin dönemi ile bastırılsa da Balkan ülkeleri o kadar şanslı değildir. Aslında tarihsel olarak Osmanlı imparatorluğu, Avusturya Macaristan İmparatorluğu ve Çarlık Rusya arasında kalan Balkanlar'da, her otorite boşluğunda kriz ve savaşlar yaşanmış, bu sorunları şu an geçici olarak donduran AB bu ülkelere yeni bir hava getirmiştir. İşte bu filmde anlatılan aslında Türkiye'nin Balkanlarla ilişkisini, Rusya'nın ve tarihinin elinin halen daha Balkanların üzerinde olduğunu ve AB'nin getirmeye çalıştığı yeni iklimi alt metin olarak verdiğini düşünüyorum. Bu filmi bir de bu şekilde izleyin. Ha ayrıca Maden Dağı'ni İzzet Altınmeşe'yi seviyorsanız da kesinlikle izleyin.
-
SAVAŞ ATI ne yalan söylim son 2 senedir en iyi izlediğim fim.
Savaşın hayvanlarında dünyasını nasıl berbat ettiğini gösteriyor. Dram dolu insanların ne kadar yabani olduğunnu bazı insanların ne kadar içten samimi olduğunu gösteriyor.
Kesinlikle izleyin derim -
Wonder / mucize 2017 yapımı.
Sadece izleyin derim.
Yoruma gerek yok. -
@fişek-morgen filmde çok özlü sözler var.
-
The Hateful Eight
Adamlar beleşten film yapmışlar ama sanatlarını konuşturmuşlar. Filmi izleyin arkasından tekrar izlersiniz yada küçük bi vtr yaparsınız. -
mar adentro
-
Ben kimim.
Zaman varsa izlenebilir. Adamlar olaya gizemlilik katmaya çalışmış ama yaptıkları işi pek gösteremişler gibi geldi bana. Akıl oyunu fight club tarzı gibi yapmaya çalışmışlar ama ortaya çin işi gibi bişey çıkmış. -
The accidental detective 2
Heycanı çok yok ama amerikan filmlerinin abartılı gösterilerinden daha çok gerçekliğe önem vermesi hoşuma gitti. Film güzel arada bir kahkalı gülebilirsiniz. -
Chef 2014 yapımı
Film kpss a grubundakileri andırdı bana kendini göstermek istiyorsun fakat engeller engeller işin tam zirvesinde(mülakat) yok oluyorsun. sana gerekecek enerjiyi bulamıyorsun ve birden düşünmeden sonuçlarını bilmeden bam bam bam giriyorsun bir yola. sonunda
Zirveyi kapıyor otağını kuruyorsun.
Ayrıca filmde sosyal medyanın gücünü görüyorsun. Bu bizim iibf için büyük fırsat ama çoğu iibf .... Burası üç nokta. filmi izleyin ne demek istediğimi anlarsınız -
En son izlediğim iki film
Spotlight
Zodiac
İkisi de gerçek hayattan uyarlama, tavsiye ederim. -
2017 yapımı Life çok güzel bir filmdir. Bilim kurgu, bilhassa Alien meraklıları seyredip keyif alabilir bolca.
-
Ben Bir Katilim (Nae-ga sal-in-beom-i-da)
aksiyon, polisiye ve gizem sevenler için. ayrıca bu tarz bilinmeyen filmler varsa tavsiye alırım. -
The lobster, distopya sevenler için
Ex machine, bilim kurgu
A man called ove, İsveç sinemasında komedi dram
Ernest & celestine, coco, song of the sea, kubo and two strings animasyon sevenler için -
Boş zmanimda cok ama bir türlü içimden film izlemek gelmiyo.
-
Munich eski bir film ama mutlaka izlenmesi gerek. Ajan filmi.
-
A star is born - şu anda vizyonda. Film uzun ama çok güzeldi bana kalırsa.
-Spoiler-
İbrahim Tatlıses-Seda Sayan'ın filmi Yorgun'a benziyor. Ona katılıyorum. Ama yine de görsel olarak çok güzel bir film. Şarkılar çok güzel. Özellikle shallow adlı şarkı. Lady gaga oynuyor diye önyargılı olmayın, bence sırıtmıyor o da güzel oynuyor. -
intersteller-yıldızlararası bu filmi ölmeden izleyin en iyi bilim kurgu filmidir
-
Yıldız tozu
Kendimi yatak da yatmış masal anlatılan biri gibi hissettim. Aşk la heycan güzel karamilize olmuş. -
Alfa Kurt (Alpha)
insanın en iyi arkadaşı...