FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
Ben başlayayım bir çokları için bilinen filmler dışında Bollywood sineması filmleri olan, 3 İdoits ve Benim Adım Khan filmlerini oldukça beğendim. Eski bir film olan on iki kızgın adam filminide izlemenizi tavsiye ederim.
-
1st RULE: You do not talk about FIGHT CLUB.
2nd RULE: You DO NOT talk about FIGHT CLUB.
3rd RULE: If someone says "stop" or goes limp, taps out the fight is over.
4th RULE: Only two guys to a fight.
5th RULE: One fight at a time.
6th RULE: No shirts, no shoes.
7th RULE: Fights will go on as long as they have to.
8th RULE: If this is your first night at FIGHT CLUB, you HAVE to fight.
-
İnception...
-
Üzerinden yıllar geçse de Matrix serisi en efsanedir benim için.Hala ara ara açar izlerim..
-
@Unstable evet öyle efsaneler zaman zaman hatırlanmak isteniyor, bende geçenlerde Seven filmini tekrar izledim. Yüzüklerin Efendisi Kral'ın dönüşü ve Batman Kara Şövalye ne zaman yayınlansa, kitleniyorum. Efsanelerin tadı başka gerçekten.
-
@Antimülakat Her şey sınavdan ibaret değil, arada eğlencede konuşulmalı. Etkisinde kaldığınız sinema filmlerini konuşalım:) içinde söyledi:
Ben başlayayım bir çokları için bilinen filmler dışında Bollywood sineması filmleri olan, 3 İdoits ve Benim Adım Khan filmlerini oldukça beğendim. Eski bir film olan on iki kızgın adam filminide izlemenizi tavsiye ederim.
12 Kızgın Adam çok sağlam bir filmdir.
Der Baader Meinhof Komplex filmini izlemeyen varsa hemen dersi bırakıp izlemeye başlasın
-
The Shining
-
Haberturk kanalında farklı bir konu ele alınıyor bugün. Prof. Dr. Levent Akın, Doktor Nevzat Tarhan ve Sinan Canan Fatih Altaylı moderatörlüğünde '' Yapay Zeka'' konusunu tartışıyorlar. Tartışma konusu ülkemize uzak fakat oldukça ilgi çekici. Programı izlerken son zamanlarda izlediğim en iyi film aklıma geldi. Lakin hak ettiği değerin yarısını dahi bulamadığını da belirtmeliyim.
Filmimizin adı ''Her''. Türkçeye ''Aşk'' olarak çevrilmiş. Modern dönemin yalnızlığını teknoloji ile sarmalayıp çok hafif ve tatlı bir şekilde sunan bir film. Filmi izlemeye başladığımda aklıma hemen '' Lost in Translation'' ( Bir konuşabilse) filmi geldi. Fakat ondan kat be kat daha iyi olduğunu söylemeliyim. Çok uzatmadan bir kaç replik paylaşıp sizlere iyi dileklerimi sunuyorum.
''Geçmis kendimize anlatip durdugumuz hikayelerden ibarettir.''
''Herkesin belirli bir miktar enerjisi vardir. Yapmak zorunda oldugun seyle, sevdigin seyleri yapmayi ayirmak, hangisinin öncelikli oldugunu bulman çok önemli.''
''Bazen insanlari izliyorum ve onlari hissetmeye çalisiyorum yanimdan geçip giden herhangi birinin ötesinde. Ne denli asik olduklarini hayal ediyorum. Kalplerinin ne kadar çok kirilmis olabilecegini..''
Replikleri hatırladıkça daha fazlasını paylaşma ihtiyacı hissettim. O yüzden bağışlanmamı dilerim.
Filme dair eşsiz görüntüler ve filmin içinden muazzam bir müzik için şu linki,
https://www.youtube.com/watch?v=CxahbnUCZxY
Filmin fragmanı için de şu linki,
https://www.youtube.com/watch?v=fjPS2-bdjHU
bırakıyorum.
-
@Phoenix Yapay Zeka da oldukça iyi filmdi konuyla alakalı değil ama
-
Kesinlikle haklısınız hocam.
Steven Spielberg için algı yönetiminin piri deniliyor sırf bu yüzden. Hayal olarak, imkansız olarak, gelecek olarak konuşulan her şeyi ilk kez somutlaştırıyor her seferinde. Avatar filminden sonra uzay madenciliğinin yapılmaya başlamasını da örnek olarak ortaya koyabiliriz.
-
can dostum(intouchables) filmini gerçekten çok beğendim.farklı yaşlarda,farklı statülerde,farklı uyruklu,farklı eğitim seviyeli ve en önemlisi biri sapasağlam diğeri ise sandalyeye bağlı iki insanın nasıl dost olabildikleri, birbirlerinin hayatına dokunabildiklerini gösteren bu film bence izlenmeye değer.ayrıca film fransız sinemasının bir ürünü olarak holywooda meydan okuyor.tabi film müziğinin yapımcısı ludovico einaudinin de hakkını vermek lazım.
-
Düşünüyorum düşünüyorum etkilendiğim filmler içinde şu an aklıma The Godfather geliyor
-
@hayatım-sınav ''i'll make him an offer he can't refuse.'' gerçekten güzel seçim hocam
-
hint sinemasından ghajini filmi de bence izlenebilir.her ne kadar mutlu sonla bitmese de shangay ve kalpana karakterleri arasındaki aşk günümüzde çok yaygınlaşan yapmacık ilişkilere de iyi bir eleştiri bence.
-
@Liyakat Hocam ben 2011 versiyonunu daha çok beğenmiştim. Sizin tercihiniz hangisi olur? Williams'lı 97 versiyonu mu yoksa 2011 versiyonu mu?
Ayrıca '' me before you'' (senden önce ben) filmi de candostum filmine oldukça benziyor. Tabi can dostum filminde dostluğun senden önce ben filminde aşkın ağır bastığını söylemek gerekir.
-
@Liyakat Hint filmleri gerçekten çok samimi oluyor hocam. Fakat müzikal sinema ve televizyon yapımlarına oldukça fazla işlemiş durumda. Bu herkesin ilgisini çekmiyor ne yazık ki.
-
@Phoenix aynen hocam kastettiğim 2011 yapımı gerçekten çok orjinal bir film.bunun kitabını da görmüştüm.yazar philip pozzo di borgo idi.
-
1.Trainspotting ve 2.Billy Elliot 3.Guguk kusu 4.Shining tavsiye ederim
-
Ah Marlon Brando'lu sahneler :slight_smile:
-
1-Siyah beyaz ve tek bir odada geçen bir film "on iki kızgın adam"
2-İnceptıon kafa açar.
3-leon
4-otomatik portakal
5-pulp fiction
6-snatch
7- the prestige