Hangi A Kadro Daha İyidir?
-
Arkadaşlar merhaba,
Doğma büyüme bir Ankaralı olarak hayatımın geri kalanını bu şehirden uzakta geçirmek istiyorum. Hatta direkt kafamdaki yer İzmir Sorum şu ; İzmir'de çalışabileceğim a kadrolar nelerdir ve içlerinden hangisi daha iyidir? Gerek çalışma şartları gerek ortamı, kariyeri, maaşı vs bakımından. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Kendime şimdiden bir yol belirleyip ona göre ilerlemek istiyorum çünkü. Şimdiden teşekkürler
-
@BoleynGirl @antimülakat @paretowilfredo @aliveli sayın hocalarım bu soruya en güzel en tatmin edici cevapları verecektir.
-
Evet benimde merak ettiğim konu. Ankara dışında çalışmak için alternatif a kadrolar neler olabilir.
-
Vergi mufettişi
Guy
Sgk denetmeni
Defterdar
Ürün denetmeni
Aklima ilk gelenler bunlar -
Vergi müfettişliğinde rotasyon sıkıntısı var işte
-
İstanbul için;
Bddk uzmanlik/murakiplik
Spk uzmanlik
Halkbank Mufettislik
Sgk Mufettislik
Vergi Mufettisligi
BİST Uzmanlik
Kalkinma Bankası Uzmanlik
Eximbank UzmanlıkIzmir icin;
Sgk Mufettislik
İş Mufettisligi
Vergi MufettisligiGümrük Teftiş'in Istanbul ve Izmir calisma merkezleri var ama orada ikamet edilerek mi gorev yapiliyor ayrintilar icin @Antimülakat kardesim daha net bilgi verecektir.
-
Eğer maliye uzmanlığı kazanılıp muhasebat ya da milli emlak birimlerine düşülürse İstanbul ve İzmir de çalışılabilir diye biliyorum ama bunlar eski kontrolörler olup turnesi vardır.
-
@paretowilfredo Hocam şu soruyu bir de Ankara için yanıtlayabilir misiniz? Özlük farkı olmamasına rağmen daha iyi diye nitelendirebileceğimiz merkez uzmanlıklar var mıdır? Üst kurullar halen bakanlıklara göre daha mı prestijlidir? Özellikle de ÇSGB, Bil. San. ve Tek. Bakanlığı, BTK ve EPDK dörtlüsü için yorum yapabilir misiniz?
Teşekkürler. -
Üst Kurul Uzmanlıkları iş alanı biraz daha belirgin kendi alanlarına münhasır çalıştıklarından daha işlevseldir. Prestij kısmı değişken bir olgu. Direkt kurum bazlı değil de unvan bazlı yapmak bence daha doğru.
Yargı > Teftiş Kurulları > Uzmanlıklar > Taşra Meslekleri şeklinde değerlendirmek daha makûl.
Uzmanlıklar içinde de genel olarak benim sınıflandırmam şu şekilde;
Üst Kurul Uzmanlıkları > Kurum Uzmanlıkları (KDK, KDGM başta olmak üzere) > Bakanlık Uzmanlıkları
Arada değişkenlikler olacaktır kişiden kişiye muhakkak. Ama genel çerçeve böyle çizilebilir.
-
kosgeb uzman yard. kesinlikle..
-
@paretowilfredo gözde uzmanlık kadrolarına sadece bir kez alım yapmış olmasına rağmen Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği uzmanlığını da ekleyebiliriz bence.
-
@Liyakat TBMM Yasama Uzmanlığını ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı Uzmanlığını da yazalım madem.
-
@BoleynGirl hocam çok yerinde cevaplar gelmiş. Bende aynı şekilde tekrar edeyim: İl göç, il planlama, ürün den. yard. Sgk denetmen yard, Mali Hizmetler Uzman Yard, Gelir Uzman Yard, Teftiş olarak: Gümrük, Vergi. Bunun dışında iş müfettişliği @paretowilfredo daha net cevap verecektir.
-
Tabi il göçte ki rotasyonu unutmamak lazım.
-
@uzmanyrdd il göçte de mi rotasyon var
-
@BoleynGirl Evet il göç uzmanları yardımcılıktan sonra rotasyona tabiler ileride sgk gibi kalkar mı bilemem şu an için var.
-
@paretowilfredo yasama uzmanlığı taşrada oluyor mu ?
-
ben de bir soru sormak istiyorum. iş, sgk ve gümrük teftişte yeterliliği verdikten sonra veya önce izmir'deki grup başkanlığında görev yapmak bizim tasarrufumuzda mı? yoksa şansa mı bağlı? ömür boyu istanbul'da yaşama fikri çok tedirgin ediyor beni.
-
@davetsiz yok kardesim onu ikinci uzmanliklar konulu mesaja cevaben yazdim mgk g.s. uzmanligina
-
en iyi kadro girebildiğin kadrodur