2016 Aralık GUY Sınavı
-
ne zamana planllıyorlar peki alımı
-
Face de biri yazmş eğitimdelermiş sormuşlar 2016 da ilan gelmeyecekmiş hemde kesnlkle yazmş
-
...........
-
@Selim-Ertürk hocam alım azsa elimizden ne gelir bugüne kadar onlarca duyum paylaştık toplasan kaçı tutmadı bilmiyorum hele sayıştay rekabet aylar öncesinden haber verdik , bugün tek sıkıntı maliyenin başındaki zaat bunun sorumlusuda biz olmayalım , yapmayın lütfen
-
@aliveli ben yeni katıldım aylardır da takip ediyorum bu forumu. Hiçbir gruba şimdiye kadar üye olmadım ama bunada susamadım. Kusura bakmayın ancak bende @Selim-Ertürk arkadaşımıza bir çok noktada katılıyorum. Buranında memurlar netten pek bi farkını göremedim. Ordakiler gibi burdakilerde sürekli sallıyor. Sürekli değişen sınav duyumları guy geldi geliyor diyip 2 gün sonra bu yıl alım yok diyen bi çok arkadaş var açıp okuyabilirsiniz yorumlarını. Yok vmy 1000 kişi alacak test olacak sonra sınav 2017 de diyen arkadaşlar var. Bu duyumlara falan inanmıyorum artık, çoğu insan rakip elemeyi düşünüyor galiba burda. MADEM DUYUM PAYLAŞILIYOR O ZAMAN KAYNAĞINIZIN KİM OLDUĞUNU. KİMİNLE İLETİŞİME GEÇTİĞİNİZİ DE SÖYLEYİN.BÖYLELİKLE BU SORUNUN ÖNÜNE GEÇELİM. HAAA YOKSA BENİMDE İÇSESİM ÇOK ŞEY SÖYLEMEK İSTİYOR AMA SUSUYORUM.
-
@equilibrium guy ve vmy nin bu kadar şaşmasındaki tek sebep malum kişi diğer duyumlar ise milimi milimine tuttu. Adam her gün çıkıyor alım yapmayacağım diyor hala bürokrat kafasında ama taşradaki ihtiyacıda gayet iyi biliyoruz. Ha şunu söyliyeyim bu maliye bakanı ile Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
Peki o zaman.
Ben bahsettiginiz sitede de fazlasiyla haberler verdim buradan evvel, orasi burasiyla ayni olsaydi biz burada olmazdik.Kaldi ki, ben daha evvel cok kez sunu yineledim. Haber ile duyum arasindaki farki cok kez vurguladim buna dair ek bir sey soylemeyecegim. Gecen sene ki guydan bu yana ne haber verdigimizi siralamayacagim rüşt ve samimiyet ise mesele bu konuda ispatlanacak bir sey kaldigini dusunmuyorum. Maksadimiz sizi burada tutmak noktasimda umut satmak olsa her gelen haberi bir sirkulasyon halinde paylasirdik. Bunu yapmak yerine olani yansitmaya calisiyoruz. Buna ragmen de soylemler bu noktada ise ben de niyet noktasinda cok sey soylerim. Ancak beni bilen bilir. Sususumun altinda yatan cumleleri sizlerin takdirine birakiyorum.
-
@aliveli arkadaşım sorun sınavın gelip gelmemesi değil. Sorun sürekli değişen lakayıt yorumlar. Bir insan 2 gün önce sınav geliyor diyip bugün yok gelmiyor der mi?? Üstelik ikisi de duyum. Yoksa sınavın gelmediğinin farkındayım 85 puanla daha bir sınava giremedim. Benim için şu da yeterli sınav gelmeyecek. Bunu bilmek de yeter yani. En azından hayatımı ona göre dizayn ederim belli bir süreliğine. Ama bi gelecek, bi geldi, bi yolda, bi gelmiyor, bi gelmeyecek. Kaç yaşında insanlarsınız artık çocuk oyunu mu bu? Benim nacizane önerim site yöneticisi hangi arkadaşlarsa artık buna bi çözüm bulsunlar. Bundan sonra en azından duyumu olan arkadaşlar kaynağının kim olduğunu kimle konuştuklarını nasıl iletişime geçtiklerini zamanını söylesinler, bizde bilelim. Yoksa bu lakayıt tavırlar sürüp gidecek.
-
@paretowilfredo kardeşim sen niye o adamları muhattap alıyorsun .sıkma canını
-
@equilibrium kardeşim bak alıma çıkma usulünü bilirsin ihtiyaç tespit edilir ,alıma çıkılmaya değecek sayı varsa bürokrasi sayıyı belirler maliyede buraya kadar çok net şekilde yapıldı , çoğunuzun haberi vardır. Ancak ancak anlaşılmaz şekilde onay merci geri çevirdi ve bir tane mantıklı sebep yok , içerden haber alabilen insanlarda yalancı durumuna düştü.
-
@paretowilfredo @aliveli kusura bakmayın bu yorumu yaptıracak bir şey söylemedim şahsınıza ama söylediğimi düşünüyorsanız ise de özür dilerim. Ancak lakayıt şekilde davrananlar da var. 2 gün ya iki gün önce nerde bu ilan diyen kişi sonra ilan gelecek diyor sonra 2 gün geçmeden umudumu kaybettim ben diyor. Ben sizin @paretowilfredo @aliveli iyiniyetinizle bir habere ulaşmaya çalışmanız hakkında bir yorum yapmıyorum. Bunu gayet güzel ve olumlu da buluyorum.(çok önemli mi bilemem tabii) Ancak sizden başka insanlarda duyumlarını paylaşıyorlar ve bunun doğruluğunu bilemiyoruz. Bu süistimal edilebilecek bir durum. Madem böyle bir durum var o zaman bu duyumların kaynaklarını bilelim. Sadece bu. Dediğim gibi yanlış veya kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum ancak farketmeden söylediysem @paretowilfredo @aliveli özür dilerim.
-
@equilibrium yok hocam ama size iyi haber verememek kötü ,ben de işe başlayalı 1 yıl olmadı işsizliğin ne olduğunu daha unutmadım.
-
Rahat olun gençler, tercihini yap'taki arkadaşlar bu yılın başında DPB ve BTK'da alım hazırlığı var demişlerdi. DPB yaptı ama BTK'nın ilanı vermesi ağustosu buldu. Gerçi o kurum ilanı erteledi ama bu da sürpriz bir durumdu. Yani zırt pırt yok efendim kemer sıkacağız, alımı azaltacağız zaten memur şişkinliği var diye sitem eden bakanlarımız varken bunların en başını maliye bakanımız çekiyorken bizimkiler ne yapsın @Selim-Ertürk ? Memurlar net gibi her tıklamada hayvan gibi reklam alıp saçma sapan trollere, dershane reklamcılarına pirim mi versinler? Varsın duyum paylaşmasınlar ama biz İİBF'liler için seviyeli, düzgün bir forum imkanı sunsunlar... Hem burada en azından mesaj silme ve değiştirme fonksiyonları var. Orada bunlar bile yok. Sırf daha çok tıklansın, post sayısı artsın, reklamlardan kazanalım şeklinde ticari bir zihniyet dönüyor. Doğru dürüst sorunlar dile getirilmiyor. Aynı sorular yüzlerce kez soruluyor. İyi bir şey yazılsa bile birden eksilenmeye başlıyor. Ben bu siteyi kuran arkadaşlara güveniyorum.
-
Arkadaşlar bazı şeyleri net bir şekilde ortaya koyalım: Öncelikle bizim bu site ve forumda yapmaya çalıştığımız en temel şey doğru tercihi yapma noktasında bilgi ve doneleri ortaya koymak. Bunun için neler yaptığımızı tekrar tekrar söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bizim yapmaya çalıştığımız şeyi sadece duyum paylaşma noktasına çekmeye çalışmak ve onlarca doğru/net duyum arasında bir kaç tane elimizde olmayan sebeple gelmeyen duyum için reklam yapmaya çalışıyorlar demenin haksızlık olacağını düşünüyorum. Bunu yaparkende KPSS'den iyi puan almış birçok arkadaşımızın katkı ve desteğini bu zamana kadar gördük, hepsine teşekkür ederiz. Geçen yılda bu zamana kadar birgün olsun uydurma bir duyumla dikkatleri üzerimize çekmeye çalışmadık. Bu sene de duyum olarak paylaştığımız hiçbir şey sekmedi. Guy ve Vmy için kurum yöneticilerinin dahi yapabileceği bir şey yok, ülkemizde son 6 ay içerisinde siyasi ve bürokratik kesimde yaşananları alt alta yazmaya kalksak buradan Fizana yol olur hepimiz bunun farkındayız. Bu durumda Maliye Bakanının beklemediğimiz bir insiyatifi söz konusu oldu, beklediğimiz duyumu erteledi ve ne zaman yapılacağı konusunda da herşeyi ileri bir tarihe öteledi, TY olarak bu duruma ne yapabiliriz, nasıl müdahale edebiliriz? Söylenildiği gibi de sürekli ilan yakın, gelecek, geldi falan demiyoruz. Forum herkese açık ve kişiler duyduklarını paylaşıyor, bu konuda da olabildiğince hassas davranılması gerektiğini önceki sayfalarda ifade ettik.
İçerisinde bulunduğunuz ruh halinin ne kadar zor ve sabır gerektirdiğinin farkındayız. Allah hepinize güç versin. Lütfen bizi yargılarken biraz daha vicdanlı ve insaflı davranın. Duyum ve reklam olayına girmek yerine, bir dershaneyle anlaşıp kitap dağıtarakta kendimizi kalkındırabiliriz. 1,5 yıldır böyle bir şey yapmadığımıza göre bence buradan hareketle bize yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
-
Valla ben burayı seviyorum samimiyete inanıyorum olay bakanda her şey açık yapacak bir şey yok ben ilansızlıktan kaymakamlık çalışıyorum guy vmy mhuy duy Vs Vs gelene kadar öyle yapıcam başka seçenek yok benim elim kalem kitaptan başka bir şey görmemiş ne ticaretten anlarım ne esnaflıktan facebook twitter dan çok buraya giriyorsam inanırım bu adamlara
-
Arkadaşlar hepimiz cok zor süreçten geçiyoruz, şunu da biliyoruz ki güvenilir bir duyum yok ortada.Sonucta kimse kesin bilgi adi altında bir şey paylaşmıyor.
Umut fakirin ekmeği -
@Antimülakat "Söylenildiği gibi de sürekli ilan yakın, gelecek, geldi falan diyorsunuz" demedim. Kişi, kurum, forum ismide paylaşmadım. Yanlış anlaşıldığımı düşünüp "Forumun yöneticilerinin" de böyle bişey düşünmeyeceğini belirtip özür de diledim. Sadece bir fikir sundum ortaya ki bu da bilgi kirliliğini azaltmak içindi. Yoksa suistimal edilebilir bir durum olabileceğini, bunun için önlem olarak en azından bundan sonraki süreçte duyumu olan arkadaşların kaynak göstermesinin uygun olacağını belirttim. Foruma gelince en azından a grubunun da en az öğretmenlik kadar önemli olup konuşulduğu paylaşıldığı haber yapıldığı bir forum olduğu için burayı takip ediyorum. Ancak her yöneticiden sırayla paragraflarca yazılmış bir uyarı niteliğinde yazıyı hakedecek bir şey söylemedim. TY olarak size başarılar dilerim.
-
Zor bi süreçten geçiyoruz, işsizlik de zor, bunaltıcı, önümüzü göremiyoruz. O yüzden olumlu da olsa olumsuz da olsa gözümüz kulağımız duyumlarda hep. Bunu suistimal etmek isteyen, heves kırmak isteyen insanlar olacaktır her yerde, her sitede. Bu sitenin de iyi yaptığı işler kadar hoşumuza gitmeyen işleri de olabilir. Ancak hemen yafta yapıştırmak çok yanlış. Burda beğenmediğimiz şeyleri söyleyebiliriz, ithamda bulunmak, başka yerlerle karşılaştırma yapmak yerine.. Neyse ben dersime döneyim. Kolay gelsin herkese.
-
hepimiz bunaldık naci ağballa bakanın bizzat kendisi ile iletişime geçebilecek şekilde bürokrasiden çevresi olan kimse yok mu aramızda. inanılmaz bir bilgi kirliliği var ders çalışırken bir tek bendemi var bilmiyorum ama çok ciddi bir odaklanma problemi yaşıyorum boşluğa çalışıyorum hissi var atamıyorum üzerimden bunu. sabır sabır sabır taşı olduk çıktık.
-
Bakana mail fax atın bimer ve cimerden direk maliye bakanlığına gönderin twitter da bir tag belirleyip tagı parayla satın alalım naci agbal istifa diye biraz gündemde kalınca zaten illaki bir tepki olur naci beye ben bimer cimer den attım yarın fax çekecem anlaralı olan varsa bizzat gidip randevu alsın bakanlıktan en azından bakan danışmanı görüşmeyi kabul ediyor geçen sene bir çok arkadasımız danışmanlarla görüştü ankaralı arkadas lütfen gitsin kendisi gitmiyorsa annesi babasını gönderirse daha faydalı olur