2016 Aralık GUY Sınavı
-
Orası öyle ama neden sallasın ki ne gibi bi çıkarı olacak @hayalimsgk
-
Aslında benim aklıma bişe geliyor acaba gelir idaresi sgk alımını bekliyor olabilir mi yüksek puanlıların oraya girmesi geri kalanı için ilana çıkmak için yani alacağı personel sonra kaymasın sgkya diye neticede iki kurum arasında kalan sgkyı tercih eder
-
@hakimim_25 yok hocam kurumlar böyle şeyleri pek düşünmez sonuçta yedek olayı olduğu için gidenin yeri doluyor hemen..
-
@asdasd saydığınız bütün sınavları maliye bakanlığı yapmıyor mu zaten maliye bakanlığının sadece GUY açığı var da biz mi bilmiyoruz ?
Kurum alım yapmaya başlayınca hepsini alck insanların sinir sistemleriyle oynamayın derim bu numaralara kimse kanmaz. -
Şubatta 30 bin öğretmen ataması kesinleşti adamlar haketti hergün twit fax çekiyorlar helal olsun
-
- Yorum benden olsun
-
Ben laf dokundurayım dedim iibf lilere adam 1500. Yorum benden olsun diyor
-
Arkadaşlar twitterda etkinlik var lütfen destek verelim
-
haydi herkes twitera gelsin
-
Biz nisan da mayıs da ilan gelsin diye tweet atarken bazı arkadaşlar puanları yok diye istemiyorlardı destek olmuyorlardı şimdi onlarda anladılar bari şimdi destek verseler
-
SnAgbal İibfyeSahipÇık tagimiz haydi arkadaşlar gündem oldu
-
İlk kez gündem olmuşuz eşe dosta söyleyin.
-
Ne kadar kaldık gündemde
-
Elinden gelip twit atan herkesten Allah razı olsun. Gündem olmamıza rağmen 7 sıradaydık. Şunu bir daha anladım ki iibfliler birlik olamıyorlar. Şurda twit atmayan bananecilik yapan atarsam fişlenirim diye korkan bir sürü insan var. Öğretmenlere laf atıyoruz ama adamlar hergün gündem, sonra alıyorlar 60000 kadroyu oh miss. Biz hakediyoruz arkadaşlar.
-
@ibnihaldun işte ben diyince kızıyorlar bana
-
Arkadaşlar tweet atalım ama ne zaman karar alındı bugun yapılmak için ne tagdan haberimiz var ne etkinlikten. Burda gördüm girdim baktim bitmiş bile. Organizasyonda sorun var bnce
-
Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Sevgili arkadaşlar aranızda ismi Pollyanna olan varsa söylesin. Eğer yoksa oturup bir düşünsün. İİBF liler birlik olamıyor öğretmenler oluyor. O yüzden onlara şu kadar kadro açılıyor bize şu kadar, gibi garip düşüncelerle yazılar yazdığınızı görüyorum. Böyle bir şey hiç olmadı ve hala olmuyor. Öğretmen açığı devasa boyutta ve her sene devlet istese de istemese de. Öğretmenler bağırsa çağırsa da ya da bunların hiçbirini yapmasa da öğretmen alımı olacak, olmak zorunda. Bu hep böyleydi. Bu öğretmenlerin tek sesliliğinden ya da örgütlülüğünden kaynaklanmıyor. Aslında bakarsanız öğretmeni olmayan köy okullarından da kaynaklanmıyor. Bu maliye bakanlığının o yılki hesap kitabına bakıyor. Hepsi bu. Bu kadar. Hedefler ve hesaplar tutuyorsa işler yürüyecek gibiyse öğretmen alıyorlar. Ne köyde öğretmen bekleyen çocuğun bunda bir etkisi var ne memurlar.net'in ne de saçma sapan hashtag'lerin.
O yüzden şu ''öğretmenler başarıyor'' mantığından kurtulalım. hepinizin yetişkin olduğunuzu düşünüyorum.Karşılaştıracak olursak ülkemizde kayıtdışı çalışma oranı yüzde 30 ları geçiyor. Demek ki daha sıkı denetim gerekiyor. bu şart. Bunun içinde yeni elemanlara ihtiyaç var. Bu da kesin. Ama yeteri kadar eleman alınmıyor değil mi? işte aynı mantık. Sen yüzlerce milyonlarca tweet atsan da alınmayacak. İş dönüp dolaşacak, maliye bakanlığının bütçe hesaplarına gelecek.
Artık başlıkları ağlama duvarına dönüştürme huyumuzdan vazgeçelim. Bu herkese zarar veriyor.
-
@bazarov böyle düşünen sadece benim sanıyordum.
-
Arkadaşlar şimdi konuya şöyle bir bakış açısından bakmanızı istiyorum. Ağlama duvarı eleştirileriniz de veya kimsenin bir şey yapmadığı konusundaki eleştirileriniz de kendi bakış açılarıyla haklı. Lakin geçenlerde yazışmalarımızda arkadaşlar umutlu olun, sinirden uzak olun, sizin deyiminizle 'ağlamayın' vs desem de bugün de şunu belirtmek de fayda var : Birlik olmak, kalabalıklar halinde hareket etmek her zaman işe yarar. Birlikte, birlik duygusuyla, iyi bir amaca hizmet etmek amacıyla yapılacak her eylem değerlidir. Öğretmenle kıyaslama konusunu ben de hoş görmüyorum, daha önceleri yaptığımız bir tespitte öğretmenlerin son 15 yıldır sürekli atama olsa da olmasa da her fırsatta kadro verin diye çabaladığını biliyoruz. İktisadi ve İdari bilimler birikerek kalabalık mezun kadrolar olmadan önce buna ihtiyaç duymuyordu, belki de yine üslup çok da aşağılara inmemeli ama olabilse de tüm mezunlar bir araya gelse ve devlet karşısında sesini duyurmaya çalışsa. Her iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu siyasal düşünceler üzerine, devletin ne olduğu üzerine dersler alır. Devlet ideal düzende birey için vardır, bireyi mağdur etmek için değil. Halk bunu yönlendiremiyorsa orada da yanlış giden bir şeyler vardır. Lütfen çatışmak yerine birbirimizle uzlaşıp neler yapılabiliri konuşalım. Hepinizi sayıyoruz ve seviyoruz.
-
@bazarov kardeşim Mikail arslan bütçe komisyonuna rapor verdi, bu etkinlikler ve uğraşanlar ile birlikte. 10 kısı fazla olsa bile bizim yararimiza. Kurumlar kişi talep eder. Maliye Bakanlığı kısarak kadro verir. Yani yok bişey yapmayın demek park mantıklı değil.