2016 Aralık GUY Sınavı
-
@freguy yok kardeşim ben bütün suç sende bende demiyorum. sadece bu kadar teslimiyetçi olunmamalı diyorum. ayrıca kardeşim ne yapayım ben de suçu başkasında mı arayayım? kendimde arıyorum. bahane üretmek kolay, başkasını suçlamak kolay. sgk bak alıma çıktı keşke daha çok çalışsaydım daha dikkatli olsaydım da 90 alsaydım sgk mülakatına hazırlanıyor olurdum şuan diyorum.
-
@keynesin-amcası benim ilk önerim; okuduğunuzu anlamanız ondan sonra iletişime geçmeniz. ikidir ben ... yapalım demiyorum neler yapabiliri bunu konuşalım artık diyorum ancak inatla senin önerin ne diyorsunuz.
-
@martini anlıyorum senin dediğini merak etme twitterla olmaz diyorsun vekille görüşme olmaz diyorusun bizim aklımıza bu geliyor bende diyorum ki ne yapabiliriz bu konu hakkında fikrini söyle onlar üzerinde tartışalım bizim yapabileceğimiz bunlar
-
@keynesin-amcası kişisel olarak ne yaptığımı söyleyeyim belki burdan yola çıkarak kolektif olarak yapılabilcek bir şeyler bulunabilir. bu sene dershaneye gitmiyorum. kitap satın almıyorum, arkadaşlarımla değişimli olarak kullanıyorum. benim üzerimden para kazananan insanlara hoca olsun, dershane olsun, yayınevi olsun ne sanal alemde ne de gerçek yaşamda (hakettiğinden fazla) prim vermiyorum. bunu arkadaş çevreme de tavsiye ediyorum. kpss bir sektör haline gelmiş umut dağıtan bir sektör. buna karınca kararınca tepki koyuyorum. vandallık yapmadan hakkımı aramak istiyorum sadece. illa siyasi bir yaptırıma gerek varsa da mesela benim bir oyumla birlikte hanemden üç oy çıkıyor. bu üç oyun belki bir etkisi yok ancak senin de oyun olursa dört oy olur ailenin de oyu ile altı olur, ahmetin ayşenin... derken bir gücü olur. heryerde yazıyoruz bu sınava giren 120 bin insan var diye. ve biliyoruz ki bu sınav taş çatlasın ilk 5 bin(esneme payı var) için olan bir sınav. bence bir vekil için bir bakan için 5 bin öğrenci bir anlam ifade etmeyebilir ancak 5 bin oy (aileleri hariç) bir anlam ifade edebilir. bu mesela güzel bir koz.
-
Referandum öncesi için birşeyler yapalım oy vermezsek ne olacak arada kaynayıp gideriz sesimizi duyurulması gerek
-
@keynesin-amcası dediğinize katılıyorum. ama iyi ama kötü anayasa değişikliği referandumu önümüze gelecek madem en azından bizim de hesaba katılmamızı sağlamalıyız. bunu bir rüşvet gibi de algılamamak lazım. neticede insanlar ne derlerse desinler oy kabinine girdiklerinde yalnızlar, kararlarını kendileri verecekler. en azından bu süreci kendi lehimize çevirebiliriz. illa hashtag açılacaksa 2016 kpss mağduriyetini referandum üzerinden hatırlatacak bir hashtag açılabilir mesela ilerleyen süreçte.
-
@martini eylem tarzı ses getirecek bişey mi olmalı öğretmenlerin meb önünde yaptğı gibi mi, eylem basın açklaması tarzı hiç yapldı mı arkadaşlar ben ilk defa yorum yapıyorum şuan ama ciddi manada artık bağırmamız gerektiğni düşünüyorum artık bizi oyalıyorlar türkiyede yeterince karmaşa varken eylem tarzı yola başvurmak bilmiyorum ne kadar doğru lakin umutlarımızı EMEKLERİMİZİ hiçe sayanlarında doğru bir şekilde bizleri muhattab almaları gerek
-
@lifelife o da bir seçenektir üstüne düşünülebilir. Tabi bunları düşünürken ülkenin içinde bulunduğu şartlarını da hesaba katmak gerekir. Ben şöyle düşündüm;
*GİB'e toplu halde mail atılabilir tatmin edici bir cevap alınana kadar (üç beş kişinin maili etkili olmaz ancak yüzler binler etkili olabilir) (telefon açma da olabilir)
*Sonuç alınana kadar GİB Başkanı veya Maliye Bakanı'na twitter'dan yazılabilir. (sadece hashtag şeklinde değil direk olarak hesaplarına yönelik tivitler, ve hashtag'ide etkili kullanmak lazım "x guy istiyoruz" şeklinde değil. çünkü adama sorarlar neden x tane? belki adam x+1 veya x-1 tane alacak. bunu belirleyecek olan biz değiliz. bizim tepkimiz bu ilan 2016 kpss geçerliliği bitmeden gelecek mi gelmeyecek mi bunun belirsizliğine dair olmalı)
*Başbakanlık hatta Cumhurbaşkanlığı'na mektup yazılabilir. vs
Tabi bunları yaparken toplu halde aynı dili kullanmak gerekir ki vermek istediğimiz mesaj "bizim birbirimizden haberimiz var birlikte hareket ediyoruz."
Ve şunu unutmamak gerekir biz ilandan ve atanmaktan ziyade belirsizliğin yarattığı sömürülmeye tepkiliyiz. 2016 kpss'de yeterince mağduriyet doğdu, olana bir şey yapamayız artık. ancak daha fazla mağduriyet doğmasının da bence sinyalleri verildi dün yapılan haberle, en azından olacak olanı engellemek için sessiz kalmaktan daha etkili bir şeyler yapabiliriz. @keynesin-amcası -
Herkese Merhaba,
Aylardır bu siteyi takip ediyorum. Yazdıklarınızı okuyorum. İlk defa bugün sırf bunu yazabilmek için üye oldum.
Geçen sene guy sınavından 2 puanla elenmiş birisiyim. Doğru ili tercih etseydim belki guydum şu an. Dürüst olmak gerekirse çalışmamıştım doğru düzgün. Ama bu sene kpss 2016ya sıkı çalışarak girdim ve gayet yüksek bir puan aldım.
Ama ilansızlıktan elimde hiç birşey yok. Aylardır oturup bekliyorum.
Milletvekili ile gib başkanı ile görüşülerek halledilecek bir çözüm değil bence. Tüm twit aktivitelerine de son 1 ay hariç hep katıldım. Elimizde hiçbirşey yok.
İşi siyasete dökmek istemiyorum farkındayım burası siyaset yeri değil o yüzden isim kullanmayacağım, ama artık çok yoruldum.
Yıllardır desteklediğim partiyi artık desteklemeyeceğim. Madem seçtiklerimiz bizi görmüyor ben de kişisel olarak onları görmeyeceğim.
Böyle çok sayılı ilan gelirmiş filan kanmam bunlara artık. Bir gönül bağım, beraber ter dökmüşlüğüm var ama ben açken hala soruların çalındığı hala çevremde puanı düşük ama bir yerde dayısı olanların atandığını gördükçe içime sindiremiyorum.
Bence tepkiniz yanlış. Onlar sizi görmüyor mu, sizde onları görmeyin. Şimdi farkında olmazlar belki ama daha önceden geldikleri gibi yine gelecekler ve bir bayan olarak onların yüzüne çarpacağım. Ben açken siz neredeydiniz diyeceğim.
Öyle çok sayılı ilana falan kanmam. Gönül bağım var ama atandığımı görmedikçe emeklerimin hakkını almadıkça, başkalarının benim hakkımın üzerine geçmediğini görmedikçe bende onları görmeyeceğim.
Ne zaman bizi görürler bende o zaman onları görürürüm
Muhtemelen bir çoğunuzdan küçüğüm. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum tepkinizi twitterla falan değil. Onların size ihtiyacı olduğu zaman gösterin. Belki o zaman bir şeyler değişir.
Sağlıcakla kalın.
Not: Eğer bu yazdıklarım site kurallarına tersse mesajı silmekte özgürsünüz. Saygılar
-
ilanın gelmediği her saat oy kaybettiklerinin farkındalardır herhalde
-
yukarıda yazan arkadaş gibi düşünüyorum.her sıkıştıklarında millet diye geldikleri bizler, iş aş isterken umurlarında olmuyorsak ona göre tavrımızı koymalıyız.15 Temmuz'da koşa koşa genelkurmay binasının önüne kadar gittim.1 saat farkla şehit olmadım.bunu vatanım için yaptım.bugüne kadar ne polise taş atacak kadar hain oldum, ne de onları savunanları güldürecek bir harekette bulundum. Ancak son girdiğim ve 2. kez elendiğim komiser yardımcılığı sınavında bile hala fetöcüler alınıyorsa ve ' devlet ekmek kapısı değildir' diyen bakanların çoluğu çocuğu devleti ekmek değil zenginlik kapısı yapmışsa benden de bu kadar.en demokratik tepki olarak oy yok.
-
ben de son 3 tercihtir yani toplam 3 senedir guy ilanlarında virgüllerle şehri tutturamayıp bu sene de iyi puan alıp bekleyen biriyim. B kadro tercihlerim bile virgüllerle kaçtı ve bence ennn şanssız kişi ilan ettim kendimi.sırf ben ilan bekliyorum diye bile ilan gelmiyor olabilir ama elden bir şey gelmiyor maalesef ki .inşallah en kısa sürede ilanımızı görürüz kazanamasam da görsem kazanmış kadar sevinicem yani
-
Şahsen Bende
-
Referandumdan hayır çıkarsa kabinede revizyon olma ihtimali yükselir.Bakarsınız Naci Ağbal'dan kurtuluruz.En olmadı erken seçime gidilir seçim dönemine kadar gelmeyen kadrolar gelmeye başlar.Hep iyiye yoruyorum ama bakalım neler olacak.
-
@eomer haklı olabilirsiniz ancak sonucu ve bize ne getireceğini referandumdan sonra görmeyi bekleyemeyiz. yaşadığımız sıkıntı ve beklentilerimizi referandumdan önce birlikte yüksek sesle dile getirerek bir baskı grubu gibi hareket edersek bizim oyumuzun değeri daha da artacaktır.
-
@martini elbette önceden bizim oy potansiyeli yüksek bir topluluk olduğumuzu karşı tarafa inandırmamız gerekli.
-
@eomer kesinlikle. neticede oy kabinine herkes yalnız girecek ve önceden ne derlerse desinler kararlarını kendi verecek. ancak dediğiniz gibi oy potansiyelimizin yüksek olduğuna dair pr çalışması yapılabilir. örneğin bu süreçten tek bir kişi etkilenmiyor ailelerimizide hesaba katarsak bir kişinin yaşadığı mağduriyet bir evde en azından üç kişiyi (üç oy) etkiliyor. bunun üstüne düşünülebilir. bence referandum öncesi altını dolduramadığımız "x tane guy ilanı gelsin" çağrılarından daha etkili olacaktır.
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar net bir şekilde uyarı geçmek zorundayız: Siyasi söylem, propaganda, oy verme, vermeme gibi durumların bu forumda yeri yok. Burası siyasi örgütlenme yeri değildir, mevzunun burada kesilmesini istiyoruz. Devam edilirse kendi önlemimizi almak zorunda kalacağız. Lütfen dikkat edelim.
-
@Antimülakat A grubu mesleklerde çalışma kapasitesi ve yeterliliği olmayan kişi değil bunlar. herşeyin farkındalar fakat fakat fakat...