TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. martini
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 61
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

martini

@martini

58
    İtibar
    1082
    Profil Görüntülemeleri
    61
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

martini Takip etme Takip Et

martini tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2016 Aralık GUY Sınavı

arkadaşlar size hem kendi düşüncelerimi anlatmak (biraz doldum sanırım) hem de küçük bir hesap çıkarmak isterim, sizlerin de çok iyi bildiği, birçoğumuzun içinde olduğu bir durumun hesabı... (2015 yılında mezun oldum. 3300 tl verip dershaneye kaydoldum (2015 1 ekimden 2016 mayısın sonuna kadar). ilçede oturuyorum ve il merkezindeki dershaneye gidip gelmek için günde 15 tl yol parası verdim. (haftada 4 gün) yol parası 1920 tl tutuyor. kaynak için harcadığım paranın net hesabını inanın bilmiyorum o yüzden yuvarlama yapacağım. (iktisat için 200 tl hukuk için 200 tl muhasebe ve maliye için 200 tl) 600 tl civarı bir meblağ. toplamda 5820 tl yapıyor. bir işte çalışmadım, sınavı etkilememesi için, babam sağolsun karşıladı bu masrafı ve kendisi asgari ücretle çalışıyor. bu sürecin başında bu hesaplamayı üç aşağı beş yukarı yaptım. tamam ben bunun altından kalkarım, bu para da benim aileme borcum olsun dedim bismillah dedim başladım çalışmaya.
      hepinizin bildiği gibi önce sınav tarihi öne çekildi, vardır bir hayır dedik yola devam ettik. sonra sınav geçerliliği 1 yıla indirildi az biraz sallandık ama vardır bir hayır dedik yola devam ettik. mayısın sonunda yapılan sınav temmuzun ortasında açıklandı olsun dedik. p35den 84 aldım daha iyisi olabilirdi ama olsun buna da şükür dedim(k). temmuz sonundan itibaren guy için tıkadım kulağımı (hatırlayın 15 temmuz sonrası dolaşan spekülasyonları) başladım çalışmaya. o günden bugüne bu süreçte sadece kaymakamlık sınavına girdim onda da bir iki yanlış cevap yüzünden az bir farkla mülakata kalamadım. babama söylerken dün akşam sonucu boğazım düğümlendi çünkü çok umutluydu benden, babam yine sağolsun ki canın sağolsun oğlum dedi. ben de üzüldüm tabi az bir farkla kaçırdığım için ama yine olsun en azından mayısa kadar elimizde bir puan var belki kullanacağımız bir ilan gelir dedim. az önce cnn türk'te 2015 2016 kpss kopyalandı başlıklı haberi dinledim. sonra bu siteye baktım nedir ne değildir diye ve bunları yazma ihtiyacı duydum. atanmam veya atanamamam değil derdim, ilan gelmesi gelmemesi de değil. umudumu yitirdim diye de sızlanmıyorum hala umutluyum. ancak ben güvenimi yitirdim.

kime olan güvenimi? (ösym yada bir başka kurumu söylemeye gerek dahi duymuyorum) kendime ve sizlere olan güvenimi; yukarıda anlattıklarımı benimle birlikte neredeyse hepimiz yaptık, her gelen kötü habere, haksızlık ve mağduriyet yaratabilecek gelişmeye eyvallah dedik, hayırlısı dedik. hiç tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakmadık. tedbiri nasılsa birisi kendisi için alırken bizim için de alır dedik. sonuç? geçen ve asla geri gelemeyecek zaman.

arkadaşlar diyeceğim o ki, kimse kusura bakmasın ancak hak verilmez hak alınır diye bir söz var. pc başında oturup sürekli şikayet ediyoruz. (kaldı ki 72 73 alan öğrenci dahi buraya gelip, karalar bağlayıp umut kırıcı şeyler yazabiliyor ve bu yorumlar herkesi etkiliyor.) dershanelerin, hocaların umut dağıtması ile bu iş olmaz onlar kendi kazançlarına bakıyorlar. (edit: yazdıktan sonra aklıma geldi. geçen sene gittiğim dershanede çalışan bir hoca bu hafta demiş ki; "şubatta 5000 kişilik guy ilanı gelecek" bana da bunu bir arkadaşım söyledi. ilkten düşündüm 5bin büyük rakam 4 katı çağırsa 20 bin kişiyi mi sınava sokacak bunlar dedim. hocayla arası iyi olan başka bir arkadaşa sordurdum işin aslını öğrensin diye. hoca; guy ve vmy ilanı gelebilir demiş, 5 bini de gaz olsun! diye söyledim demiş. düşünün işte insanları nasıl umutlandırdıklarını. muhakkak içlerinde çok saygı değer insanlar vardır ancak, özür dileyerek söylüyorum, kan emicilerin daha fazla olduğu aşikar.)
      x puan aldık diye atanacağız diye bir kural yok bunu hepimiz biliyoruz. bu bağlamda belki "hak" kelimesini kullanmak yanlış olabilir. ancak en azından geleceğe daha umutla ve güvenle bakabilmek için bir tepki, bir duruş sergilemeliyiz. bence bunu tartışmalı artık. bir avuç adam! soruları çalacak kopya çekecek bunun ceremesini ben, sen, biz, hepimiz çekeceğiz öyle mi?
      guy ilanı şubatta mı gelir martta mı gelir kahinlik yapacağımıza bunun gelmesi için ne yapabiliriz bunu konuşalım. kaldı ki gelmek zorunda da değil, devletin ihtiyacı yoktur almaz bunu anlarım ancak belirsizliği gidermek zorundalar çünkü burda bekleyen insanlar yani vatandaşlar maddi ve manevi olarak sömürülüyor ve belirsizlik giderilmedikçe de sömürülmeye devam edecek. alım yapmak zorunda değiller ancak vatandaşlarının sömürülmesini engellemek zorundalar. en azından bunu daha etkili bir şekilde hatırlatmamız lazım diye düşünüyorum. (twitter'da hashtag açmak maalesef yetmiyor.)

dağınık anlatmış olabilirim kusuruma bakmayın ve sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar

az önce denk geldim, biri bimere şikayette bulunmuş ss'ini alıp foruma atmış, diğerlerine siz de böyle yapın demek için. beş satırlık yazıda beşten fazla imla, anlam, noktalama vs hatası var. sanki whatsapptan arkadaşına yazıyor adam. ama sorsan çok donanımlı, tüm sorulara doğru cevap vermiş, liyakatı temsil ediyor, atanmayı haketmiş... bimer cevap olarak sen önce ana dilini kullanmayı öğren dese ne yapacak çok merak ettim. başka birinin de mülakatı iyi geçmemiş ama kurumu çok istediğini belli etmiş. buna rağmen alınmamış. nasıl belli etti acaba bunu da merak ettim. bunlar gibi çok yazıyla karşılatım. yani diyeceğim o ki muhakkak isyanın da haklı olan arkadaşlar da var, onları tenzih ediyorum. ancak tıpkı başvuruda olduğu gibi, kurum sınavında olduğu gibi hatta daha eskiye gidelim kpss, öss, lgs tüm sınavlarda olduğu gibi başarısızlığı kendinden başka her yerde, herkeste arayan bir toplum olduğumuz için şaşırmıyorum bu durumlara artık. benim ki sadece merak. nasıl belli ettin abi kurumu çok istediğini ???

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@guydemapusant hocam sizden bir ricam olacak. biraz da çalışma ortamından bahsetsedebilir misiniz? çünkü kafamda bir türlü canlandıramıyorum 🙂 mesela ilk başladığınız dönemlerinizde hangi görevler verildi? daha sonra görevinizde bir değişiklik oldu mu? çalışma arkadaşlarınızın, üstlerinizin tavırları nasıl? ofis ortamında mı çalışıyorsunuz? ofisinizde kaç personel var? gün içinde yapmanız gereken işler neler? vs... bu sorular size özel değil genel olarak bir gelir uzman yardımcısı nasıl bir ortamda çalışır? ne yapar? günü nasıl geçer? şimdiden teşekkürler ilginiz için.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017

@guy63 kardeş sana su veren itfaiyenin hortumu bozulmuş. hakkımızda hayırlısı olur inşallah cümleten.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@sofuoglu bu konuyu ben de merak ediyorum kardeşim. mülakatta 40. sıradaydım saat 16'dan sonra içeri girdim. kendini tanıt dediler. başladım anlatmaya, üniversitede ve sonrasında yaptığım araştırma ve faaliyetlerden bahsedecetim, ki bunlar benim için önemliydi. lafı ağzıma tıkayıp çabuk ol bekleyen arkadaşların var dediler. bunu dedikleri zamanda sözü bana bıraktıktan maksimum 45 saniye falan sonradır. yani öyle uzun uzadıya bir şeyde anlatmıyordum. yani diyeceğim beni dinlemediler ki benimle ilgili bir kanıya sahip olsunlar, ölçsünler, tartsınlar. o an bütün hevesim kaçtı zaten şuan da hevesim yok. yani yukarda yazan kişinin dediği gibi yüzde şu kadarı hak edendir bu kadarı torpilli midir bilmem ama büyük bir çoğunluğun önemsenmediğini düşünüyorum. ve cidden merak ediyorum sabah 1. sırada giren aday ile akşam son sırada giren aday arasında nasıl bir değerlendirmede bulunuyorlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@guydemapusant teşekkür ederim. çok aydınlatıcı oldu cevabınız. başka kuruma geçmek isteyenleri ben de birkaç defa duydum. açıkçası hem bir çalışma hevesi var hem de bu yorumların getirdiği soru işaretleri var. yanlış anlaşılmasın burun kıvırma gibi bir durum değil benimki. çok şükrediyorum mülakatı geçtiğim için. sadece merak ediyor insan bu kadar emeğin neticesi ne olacak diye 🙂 iyi günler.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)

@Antimülakat eyvallah hocam. çalışmaya mola verdikçe bakıyorum foruma da millet maşallah dersin başından çok burda x şehri y puan olur. o bu olur bu şu olur. tuhafıma gitti 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: İSTANBUL GUY

arkadaş ben şu muhasebe yüzünden bi kendime güvenemedim sınavlarda. 87 yapmışım muhasebeden çekindik istanbul yazdık... ama olsun buna da şükür. nasip kısmet. tamamına erer inşallah. siz naptınız puanlar ne durumda? 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@aycan eyvallah güzel ricalarda temennilerde bulunmuşsunuz. benimde ricam doğruluğuna güvenilmeyen her bilginin burda paylaşılmaması. sizinki rica ise benimki de rica siz beziyorsanız ben de benim gibi düşünen insanlar da beziyor. sizce şu duyum mevzuları yüzünden bi ciddiyeti kaldı mı şu sayfanın? ben buna sitem ediyorum diye bezecekseniz bezmeyin aksine gelin birlikte bir duruş sergileyelim güzel dürüst paylaşımlarla dolsun burası.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı

yazılanların dışında ilk aklıma gelenler,
      roman olarak;
      emile zola - germinal
      ihsan oktay anar'ın tüm kitapları özelikle puslu kıtalar atlası efsanedir. hani hollywood'ta filmi çekilse kasıp kavurur ortalığı.
      araştırma için;
      ismail cem - türkiye'de geri kalmışlığın tarihi
      yuval noah harari'nin homo sapiens ve homo deus kitaplarını da öneririm bakış açısı katıyor insana.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      martini

martini tarafından gönderilen son iletiler

@sbn98 hocam bahsettiğiniz noktayı ivdb'yi arayıp sorduğumda. hazırlıklı gel o gün işe başlayacaksın dediler. şehir dışından geldiğimi söylememe rağmen. bu konu önemli acaba dediğiniz bilgiyi nerden teyit ettirebiliriz?

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

arkadaşlar az önce aradım misafirhane için. yer olmadığı söylendiği önceliğin de bayan arkadaşlara vereceğiz dediler. kalanlar içinse otel ayarlamaya çalışacaklarmış pzt tekrar arayın dediler.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

arkadaşlar listede benim de adım var ve istanbul dışı ikamet ediyorum. ancak şimdi ben anlamadım biz işe başlamak için mi çağrılıyoruz yani gidip hesap açıp tebliğ alıp vs işlemlerden sonra tekrar geri dönüp bekleyecek miyiz? 🙂 yoksa artık istanbulda mıyız? 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini
    • RE: Araç tavsiyesi

@guyan-gelmiş sizin bütçenizle 150 180bin km civarı araçlar alınabilir. şanslıysanız 100bin civarı da bulabilirsiniz ancak bu kmdeki araçlarda dizel almayın derim. benzinliye göre masrafı daha çok olduğu için astarı yüzünden pahalıya geliyor. bu fiyatlarda megane 2 çok çıkacaktır karşınıza, ne yapın ne edin megane 2 de almayın hocam. bize zamanında çok dediler dinlemedik şimdi ayda 300 tl masraf çıkıyor elektronik aksamıydı, alt takımıydı derken. accentlere de dikkat etmek lazım çoğu rent a cardan çıkma, tanıdık birinden ilk sahibinden falan bulunursa fena değildir. punto için de geçerli bu dediğim. benim tavsiyem ise bulabilirseniz temiz bir opeldir.

DİĞER içinde yayımlandı
      M
      martini

@guydemapusant hocam daha önce soruldu mu bilmiyorum ancak eğitim nerede hangi semtte oluyor? ve ne kadar sürüyor?

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@cag317 ben tecilli yazdım. google'dan aratınca gümrük bakanlığı açıklmasına denk geldim onlar oraya tecilli yazın diye belirtmişler.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@cag317 kardeş bunu güvenlik soruşturması formu için mi sordun? eğer öyle ise orda tecili sormuyor ki başlama ve terhis tarihini soruyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@nrzmrh haklısınızdır tabii ki de bu siteye giren telefon neden ivdb'nin sitesine girmesin. bir şey indirmeye açmaya gerek yok istenen belgeler kısmında yazan ibare aynen "Formun alt kısmındaki bölüm Başkanlığımızca onaylanacaktır. " budur. bence çağımızın bir diğer hastalığı da bahane üretmek. durmaksızın. iyi günler dilerim 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

@nrzmrh arkdaşım açıklama olarak yazmışlar zaten onu. zahmet edip okusan... hep mi armut piş ağzıma düş?

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini

bugün evrak teslimi için giden oldu mu arkdaşlar?

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      martini