Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
yüksek lisansa başlayıp ertelettik askerliği rahatız
-
@karakalpaklı genel anlamda bir yazı ortaya koymak lazım. 2016 yılının yarattığı mağduriyeti de ifade edecek kapsamlı bir yazı şart gibi görünüyor.
-
@Antimülakat Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017 içinde söyledi:
@karakalpaklı genel anlamda bir yazı ortaya koymak lazım. 2016 yılının yarattığı mağduriyeti de ifade edecek kapsamlı bir yazı şart gibi görünüyor.
Şimdi Kasımda askere gidecekler için engel mi atanma durumu
-
tecilimin bitmesine daha 1 yıl var ama bnm bile içime sıkıntı giriyo ya o zamana kadar atanamazsam diye. sizi hayal edemiyorum arkadaşlar
-
Bu süreçten geçmiş birisi olarak tavsiyem mülakat öncesi mutlaka bütçe rakamlarına bakın. Gelir idaresinin sitesindeki istatistiklere göz atın. Ülkemizdeki gelirler içerisinde en yüksek paya sahip vergi gelirlerini ve özelliklerini öğrenin. Bizim dönemimizdeki mülakatlarda çokça soruldu. Özellikle maliyeciyseniz.
Ayrıca şahsi düşüncemdir tavsiyemdir; yapılandırma yılından geçtik. Bu kurum açısından çok önemli bir süreçti. Çokça yordu bizi. Size tavsiyem yapılandırma istatistiklerine ve kanunlarına da kısa bir göz atın. En azından genel kültür amaçlı bir soru gelebilir bir fikriniz olsun. Hepsi gibin sitesinde mevcut arkadaşlar.
-
@Antimülakat etkilenmek ne kelime, aklımız fikrimiz orada
-
@maliyeciuzman hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,takip ettiğim kadarıyla şuan halihazırda gelir uzman yardımcısısınız. Kişisel bir sorum olacak il belirtmenize gerek yok;fakat, guy ilanında ili seçerken ikamet ettiğiniz ili mi seçtiniz yoksa farklı bir il mi tercih ettiniz. Çevremden bir kaç kişi seçtiğiniz ilde ikamet ediyorsanız, bir kat daha avantajlı olunabileceğinden bahsettiler, sizin döneminizde takip ettiğiniz kadarıyla veyahut yerleştirmeleri takip ettiğiniz kadarıyla kurum için bu kriterin önemi nedir sizce?
-
@sofuoglu evet yaşadığım şehirde çalışıyorum. Ama il konusunda bahsettiğiniz gibi bir avantaj olduğunu düşünmüyorum. Çeşit çeşit illerden pek çok arkadaşımız var, kendi ilinde kontenjan açılmasına rağmen farklı bir şehri kazanan arkadaşımda oldu, kendi ilini tercih edip elenen arkadaşımda oldu. Tamamen kendi fikrim tabiki bu. Şehirden ziyade gidici değil kalıcı olduğunuzu ispatlamanız daha çok avantaj sağlar.
-
@maliyeciuzman tabi ki hocam size katılmakla birlikte, ikamet ettiği şehri tercih eden bir kişinin komisyon nezdinde kurulu bir düzeni olduğu ve bunu bırakıp farklı ile tercih etmeyeceği gibi bir intiba olabileceğini öngörüyordum ben de çevremdeki arkadaşlarımın konuşması üzerine;fakat, sizin de belirttiğiniz gibi kurumdaki en önemli husus orayı bırakmayacağını ve kalıcı olabileceğini hissettirebilmek, bakalım hayırlısı neyse o olsun herkesin hakkında.
-
zzzzzzzzzzzzzzzzz
-
arkadaşlar bir şey soracaktım mülakatta çağrılma sırası nasıl oluyor örneğin açıklanan listede ilk gün Adıyaman, Afyon, Ağrı vs şeklinde gidiyor. Mülakata ilk girecekler adıyamandan mı belirleniyor yoksa oradaki personel rastgele bir ilden mi çağırıyor? bir de diyelim ki biraz geç kalsak ve ismimiz çağrıldıktan sonra gelsek listede en sona mı atılırız? daha önce mülakata girip gözlemlemiş bir arkadaş yardımcı olabilir mi
-
@2016mağduru öyle bir şey yok kardeşim. Her gün evime 2 dk yürüyüş mesafesindeki vergi dairesinin önünden geçip yarım saat uzaklıktaki vergi dairesine gidiyorum
-
@sofuoglu mutlaka etkisi olur tabiki kardeşim. Yürüttüğün mantık doğru ama dediğim gibi salt tek başına etkisi yok. Zaten birçok farklı etken var. Bazen bir mantık bile yürütemiyorsun niye olmadı? sorusuna cevap bulamıyorsun
-
@black her şehre farklı komisyon bakıyor. Bekleme salonu var. Orada bekliyorsunuz. Zaten listeler asılıyor mülakata gireceğiniz gün. Siz ordan sıranıza bakıyorsunuz. Çağırıldıkça gidiyorsunuz. Mesela bazı şehirler az kişi aldığı için onların mülakatı çabuk bitiyor. Böyle durumlarda boş kalan komisyon farklı bir ile bakmaya başlıyor.
Diğer konuya gelince böyle bir durumla daha önce karşılaşmadım. Ama riske girmeyip erkenden gidin ve bekleyin tavsiyem bu yönde.
-
@maliyeciuzman eyvallah hocam. mülakat günü trenle geleceğim için belki 15-20 dk gecikebilirim diye sormuştum artık otobüs,metro yerine taksiyle giderim dediğiniz gibi hiç riske girmeye gerek yok.
-
Mülakattan önce herhangi bir evrak gönderme işlemi yok değil mi arkadaşlar diploma denklik belgesi vs?
-
@endeks ben de bunu sorcaktım:)
-
GUY ahalisiiiii nerelerdesiniz yahu ses seda yok burda hic calismalariniz nasil gidiyo evrak falan gonderilmicek dimi? Temelli paranoyak olduk iyi mi
-
@1903bjk 2 Gündür ben de düşünüyorum bu millet nerde diye
-
@1903bjk giderken takım elbisenizi kimliğinizi kendinizi götürseniz yeter