Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@sofuoglu mülakat odasından ziyade bekleme odalarını baz almak lazım ben 5 saat orda bekledim 5 dk mülakatta. Sıcak olmuyor dostum kravatı gevşetme ihtiyacı bile duymamıştık ama sen yine de o günün hava durumuna bak istersen.
-
@gokhangermen sağolasın kardeşim
-
@haniyaki üsluba dikkat edelim. Doğru bir yaklaşım tarzı değil bu tavır. Bu şekilde konuşmaya müsaade etmiyoruz.
-
İyi amaçla ilerletmeye çalıştığımız forumu lütfen tartışmalar ve hakaretlerle gölgelemeyelim. Burası hepimizin bilgi edinme ve doğru tercihi yapma adresi. Bunun bilinciyle hareket edelim. Engellenme, engelleme noktasına getirmeyelim tartışmayı, özelden yazıp, kapatalım.
-
2.komisyon iktisat
1-bankaların bankası kimdir?ne iş yapar?bağımlı mı bağımsız mı?
2-MB görevleri-kullandığı politikalar nelerdir? MB temel amacı nedir?
3-MB KV mükellefimi?sonunda AŞ yazıyor neden KV mükellefi değil?
4-Türkiyede hangi döviz kur uygulanıyor?nasıl belirleniyor?
5-Türkiyede faiz oranları düştü MB nasıl bir politika izler,neler yapar?
6-emisyon/senyoraj nedir?bunlar aynı şeyler mi?senyoraj geliri nasıl elde ediliyor?(detaylı anlatmamı istedi)
7-maastricht nerededir?maastricht kriterleri nelerdir?
8-türkiye maastricht kriterlerini karşılıyor mu,parasal degerlerle açıkla?(gsmh ve toplam borç tutarlarıyla,bütçe açık tutarıyla hesaplama yapmamı istedi)
9-türkiyede toplam borçların en yüksek oranı hangi sektöre ait?
10-çekirdek enf nedir?
11-fatura nedir?kimler keser,ne zaman kesilir,itiraz süresi ne zaman başlar-biter?fatura yerine geçen belgeler nelerdir?satışlarda kesilmesi zorunlu belgeler? -
bir arkadaşıma sorulan sorular
3.komisyon bölüm iktisat+dış ticaret
1-akredetif nedir türleri nelerdir?(detaylıca anlatması istenmiş)
2-vergi nedir?
3-para çarpanı nedir?
4-mali sürüklenme nedir?
5-guy ne iş yapar?4.komisyon iktisat---konuşurken duydum---
1-alternatif maliyet?
2-batık maliyet?
3-kısıt amortisman?
4-MC nedir?
5-tam rekabet piyasasında kar max. noktasında AC nin durumu?
6-fed faiz oranlarını düşürürse türkiyeye etkisi?
7-100.000 liran var bir ülke %10 biri %30 faiz oranı belirlemiş.yatırım tercihini yaparken nelere dikkat edersin? -
Simdi arkadaslar guvenlik sorusturmasi onceden yapildimi yapilmadimi?13 ekimde aciklanirsa ise baslama ne zman olur?Askerlik icin sikinti olir mu?
-
@gokhangermen neyse ki yalniz değilmisim bende ayni sekildeyim diyorum oldu yaa olmamasi icin sebep ne sonra diyorum bi soruya eksik cvp vermisim. Diyorum yok ya bilmiyorm demedim olacak sonra diyorum bana cok soru sordular bskalarna az sormuslar herhalde beni almayacaklar karmakarisikk duygulardayim
-
@ceteris_paribus soru bombardımani resmen
-
@luck aynen öyle.nefes aldırmadılar epey uzun sürdü mülakat:)
-
Arkadaşlar otobüslerdeki camlarda takım elbiseyi takabileceğiz aparet mevcut mu bilgisi olan var mı bu konuda, genelde Ankara'ya ulaşımımı Yht ile yapıyordum ve onda da vardı ama bu sefer otobüsle gitmem gerekiyor;fakat takım elbiseyi nasıl götürebileceğimi bilemiyorum.
-
@sofuoglu Hocam otobüslerin bagajında ayrı bir bölme oluyor bildiğim kadarıyla birkaç defa denk gelmiştim takım elbise yerleştiren. Olmazsa otobüs firmasını arayarak da bilgi alabilirsiniz.
-
@sofuoglu araclarin barajlarinda elbise askilari oluyor yani en azindan pamukkale ve kamilkocta var
-
-
Bu hafta son viraja giriliyor herkes için hayırlısı olur inşallah
-
bitsede acıklansa artık beklemekten bi hal olduk
-
Arkadaşlar Guy mülakatım çok güzel geçti ama Vmy mülakatına da katılmaya hak kazandım. KPSS puanımda çok yüksek. Sırf bu yüzden elenir miyim ?
-
Ulusculara 1. Komisyon ne sormuş elinde sorular bölüm bölüm olan var mı? Yahut 1.komisyon sorulari
-
@met hocam ne yapacaksınız düşünüp, belki aynı gün açıklayacaklar VMY olunca GUY'dan adınızı silecekler. Zaten bir kısım farklı kurumlara gitti. Siz VMY'nin mülakatına bakın derim ben. Su akar...
-
1.komisyon
Çok güler yüzlüler sohbet havasında geçiyor
Kişisel bilgilerim hakkında daha çok soru sordular
5018 göre ihale yöntemleri (bunu bilmiyordum hiç ısrar etmediler ıkıncı soruya geçtiler)
Mali sürüklenme
Merkezi yönetim ile yerinden yönetim olumlu yanları