Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Merhaba
Bölüm iktisat 5. Komisyon
Farksızlık eğrisi
Tüketici dengesi nasıl oluyor
Döviz kuru
stagflasyon nedir
arbitraj Nedir -
@guyman hocam en fazla 3-4 dk o kadar
-
Sizce kazananlar belli mi ? Yüzde 90 ı ak parti li birilerini buldu gibi geliyor
-
hocalarım kardeslerım bende mulakat surecını atlattım hergun aklıma olacak mı olmayacak mı bana ıyı mı davrandılar soruları kafam da...acaba hıssedermıyız elenıp elenmeyecegımızı bunu davranıslarında bellı eder mı komısyon...
-
Bölüm ekonometri. Komisyon gayet güleryüzlü.
1)gabin nedir?
2) haksız rekabet nedir?
3)likidite nedir? En likit varlık nedir? Tek düzen hesap planinda hazir degerler grubunu say. Diger hazir degerler nedir?
4) mali anestezi nedir? Örnek ver
5) vergi borcunu sona erdiren haller nelerdir?Bir de başka girdiğin mülakat var mı diye sordular, sgk denetmen yardımcılığı dedim. Ikisini de kazansan hangisini tercih edersin dedi sgk ankara açarsa sgk'yı tercih ederim dedim.
-
@mehmetsakin44 hayır kardeşim komisyon davranışlarından çıkarım yapmak imkansız
-
@hipokrat cok tsk ederım hocam bende kuruntu yaptım kendıme kac gundur dua edıp beklıyecez hakkımızda hayırlısı
-
@mehmetsakin44 hayırlısı kardeşim rahat ol nasip te ne varsa o olur.kimse engel olamaz nasipse
-
Arkadaslar 1 inci komisyonda girdim ben de. Iceri girince ben konusmaya baslamadan; bize okudugun okulu, bolumunu, memleketini, yasadigin yeri, medeni halini, ailenin ne is yaptigini soyle yeterli dediler. Daha sonra sadece iki soru sordular. Likidite tuzagi ve yatirimi belirleyen faktorler... Ben kendimi ifade etmede hic sorun yasamadim. ve sorulan sorulari guzel acikladim. ancak sadece 2 soru sormalari beni endiselendiriyor. Bunlarin yaninda neden guy istedigimi sordular. baska mulakata girdin mi girmedin mi konulari hic acilmadi. Tercih ettigim yer, ikamet ettigim sehirdir. Ancak memleketim farkli. Tercih ettigim yerde yasiyorum dedigimde biraz sasirdilar. Ailen de yasiyor burda yani diye sordular. Mulakatim cok guzeldi ancak yine de cok kisa oldu ve bittigini bile fakretmedim.Cikarken de arkamdan bakiyorlardi. Kafa sallayip ciktim. Cok endiseliyim sadece 2 soru sormalardindan dolayi.Sizce sadece 2 soru sormalarinin nedeni ne olabilir? Ancak sorulan sorulari eksiksiz ve aciklayarak.guzelce anlattim. Acaba bundan olabilir mi?
-
@hipokrat öyle hocam evet ama bundan önceki alımda bi 6 7 günü bulmuştu sanırım .
-
@sgkci saat kaçta girdiniz en sonlara doğru daha da kisa tutuyorlarmis. Bence takilmayin kimisine 13 kimisine 8 kimisinde 2 3 soruluyor. Kistasin ne olduğu hiç belli değil. Olacak olan olacak malesef değiştiremeyceğiz bundan sonra yasananlar takdiri ilahi is bizden cikti.
-
@by123 dogru diyorsun kardesim kistas belli degil gerckten. Nasipse olur zaten. Ancak insan ister istemez kendi kendine dusunup boyle mi olur soyle miydi demeden de duramiyor. Ben ogleden sonra ilk girenlerden oldum.
-
@sgkci 1. Komisyonun belkide genel tarzi bu hocam az soru sormak birisinide 3 soruyla yollamislardi. Belki aciklamalariniz uzun ve yerinde olmustur gerek duymamislardir. Bende 11 soru soruldu 5te girmistim cok soru sorunca alinmiyomus demisti biri kendi kendimi yedimm durdum sonra dedim bosver be kurcalama olan oldu
-
@by123 kardesim ben sahsen soru sayisiyla cok da alakasi oldugunu dsunmuyorum. Ancak bu sefer gercekten cok kisa surdu. Yani sadece soru degil diger kisimi da cok kestirmeden goturduler. Aslinda o yuzden biraz endiseliyim. Fakat dedigin gibi pek de takmamak gerekir herhalde. Umarim gonlunce bir sonu alirsin kardesim. En cok hakeden ve en cok ihtiyaci olan kisiler oncelikli kazananlardan olur insallah.
-
@sgkci yaa hepsinin tarzi farkli bazi komisyon yanlis soylese bile mudahale etmemis kisiye. Yani tarzlari bile farklilik gosteriyor kendini tanitma kismida ayni sekilde. Hayirlisi olsun. İnsallah listede oluruz sevinenlerden oluruz. Çok düşünmeyin.
-
@sgkci hocam bursa için mi girdiniz ve çok kısa derken yaklaşık ne kadar kaldınız ben bir kaç kişiye daha sordum 2 soru sorulan ve 3 soru sorulan kişiler sayıca fazla hatta bir kaç kişiye kendini bile tanıttırmamaışlar zaten önümüzde demişler 4 soru sorup yollamışlar takılmayın komisyonun tavrı vs konusunda biraz bilgi vrirmisiniz bende perşembe gireceğimde tavırları nasıl gerginler mi hızlı mı gidiyor yavaş mı tavırları vs ??
-
@guyman kardesim ben mulakata gecen hafta girdim. ben ankara icin girmistim 1 inci komisyonda. Tavirlari galiba karsidaki kisiye gore degisiyor anladigim kadariyla. mesela sizi heycanli gorurlerse mudahale edip sizi rahatlatmaya calisabilirler belki. ben hic heycanlanmadim gayet rahattim bu yuzden bana karsi cok da sempatik guleryuzlu degillerdi. Gulduklerini gormedim. Aslinda 1 inci komisyondan herkes memnundu. Ancak bana karsi pek iyi olduklarini soyleyemem. Fakat kotu de diyemem. Kisacasi notr bir durum vardi bende. Dedigim gibi beni tanitma kisminda sinirladirlar bildigin. Duymak istediklerini soylediler ben de onlari soyledim. Sonra 2 soru sordular. ikisini de eksiksiz ve biraz da kendimden yorum katarak cevapladim. Bana sorsaniz mulakatim daha iyi olamazdi. Ancak kesinlikle bize gore iyi gecmesi onemli degil, onemli olan onlara gore iyi gecmesidir. Bir de benim en cok korktugum kpss puanindan elenmek. Puanim 88 umarim bu bir engel olmaz. Cunku kime sorsam sansimin olmadigini soyluyorlar..Merak.ediyorum da hic mi yuksek puan alip (tabi 88 yuksek sayiliyorsa) kazanan olmaz?
-
@sgkci bölümünü< neydi hocam ?
-
@guyman hayır salı günü girdim geçen hafta valla benden önceki ve sonrakide çabuk çıktı ama gerisini bilemicem.sorularımda pek saçmaydı.sana ihbarname yollasam naparsın falan olay üzerinden gidildi
-
Geçen persembe girdim urfa için aynı gün beraber girdiklerimize hep 3 4 soru sorup bıraktılar benden önceki arladasın mülakatı 2 3 dk sürdü ben girdim 11 soru sordular şimdi bu komisyon neye göre alacak