Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@yatutarsa ben sorudan sonra hemen cevap verdim biraz dusun oyle cevap ver dediler
-
Kamu yonetimi mezunu olup giren arkadaşlar var mi acaba neler soruldu nasildi hangi komisyon
-
ya ben facebook kullanmiyorum, orada paylasilan sorulari goren varsa ekran goruntusu alip paylassa ne guzel olur
-
@stefanzweig valla ya cok güsel olur ::))) bana da lazım
-
Mulakata giren arkadaşlar vergi düzenlemelerini sorabilirler haveriniz olsun... mesala gelir vergisindeki 3. Dilimin orani değişti gundemi takip edip etmediginizi sorgulamak icin sorabilirler...
-
daha değişmedi değiştirilmesini teklif edecekler
-
Arkadaşlar dün 1. Komisyonda mülakata girdim. Bana özel bir durum mu bilmiyorum ama pek de sıcakkanlı değillerdi. Ekonometri mezunu olduğum için ekonometrik testlerle ilgili bir soru soruldu. Ademi tahsis ilkesi soruldu. Bütçenin ilkeri sayılmamı istendi sayarken önceden izin almada kesti. Bu ilkeyi açıklamamı istediler. Bütçeyi kim yapar sorusunu sorup cevabı beklemeden kendisi verdi. Bütçeleme sürecini anlatır mısın dedi? Zilyetlik soruldu ve çeşitleri saydırıldı.
Yani arkdaşlar pek bölüm bazlı ilerlemiyor iktisat/muhasebe bekliyordum. Maliye mezunu arkaşın bile o stresle afallayacağı bütçeleme sorusu soruldu.
Hakkımızda hayırlısı olsun -
@gizem7 cevaplayabildiniz mi ? ve hızlı mı geçiyo soruları ?
-
@gizem7 ekonometride hangi testi sordular ?
-
@guyman ekonometri ve zilyetlik çeşitleri dışında cevaplamaya çalıştım. Çok hızlı şekilde geçiyor dediğim gibi bazen cevaplamanıza izin vermede kendisi söyledi.
-
@ff ekonometrik model kurmak için neye ihtiyacımız var diye sordu bağımlı değişken bağımsız değişken hata terimi dedim. Ki kare ve daha önce duymadığım bir test ismi söyledi onlarla modelin güvenilirliğini nasıl ölçeceğiz dedi? Bilmiyorum dedim bende cidden bilmiyordum 4 sene olmuş mezun olalı
-
@gizem7 hayırlısı olsun peki bütçeleme sürecini anlatırken bekledimi sonuna kadar ?
-
@gizem7 bende birincş komisyonda girdim ama güler yüzlülerdi bölümüm maliye.. ben cevap verene kadar beklediler konsorsiyum u sordular iş ortaklığı ile farkını bilmiyodum bekledim o zaman bile bişey demediler bilmiyorum dedim .. benden önceki giren arkadaşta çıkınca çok güler yüzlüler sohbet havasında ilerliyo dedi ama ondan önce çıkan arkadaşta ağlıycaktı nerdeyse:) komisyonun o anki psikolojisi ile alakalı tamamen stres yapmayın bence
-
@gizem7 hakkınızda hayırlısı olsun. Bana sormazlar inş ekonometri ben de unuttum
-
@guyman evet cumhurbaşkanına sunulur cümleme dek dinlediler. Konuştuğunuz da dinliyorlar. Konuşmaya başlamak önemli️ Ama dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor durumlar
-
@nefiseok evet sanırım öyle bide ben son girenlerdendim gün sonu herkes bitmiş durumdaydı o yüzden de olabilir tabi. Hakkımızda hayırlısı olsun. Sizde mi antalya için girdiniz?
-
izmir için mülakata giren var mı arkadaşlar?
-
Bende bugun 5.komisyonda girdim mülakata bölüm uluslararası ilişkiler verginin fiskal amaçları vergi enflasyon durumunda azaltılır mı artırılır mı kurumlar vergisi enflasyon durumunda arttırıl mı azaltılır mı birde mutlak üstünlükler teorisi karşılastırmalı üstünlükler teorisi daha sonra teşekkür ettiler bence kimseye benzer soru sormuyorlar genelde herkese farklı sormaya çalısıyolar bende burda yazan arkadsların sorularına çalışıp girmiştim benzer değil cok fazla o yuzden soruların cok önemi yok herşeye bakıym derken boşuna kafanızı bulamaç yapmayın o an ki ortama odaklanın
-
Bugün 4.komisyonda girdim bende. İlk soru futbolla alakalıydı özgeçmişimden geldi yani:)sonra bireysel emeklilik sorusu sordular. Sonra tasarruf paradoksu. Sonra soldaki kişiye geçti. İlk soru derdestlik nedir dedi. Bende hatırlayamadım dedim. İstimvali sordu arkasına taşınmaz icin ne yapılır dedi kamulaştırma dedim. Sonra peki kamu yararı kararını kimler alır dedi onları açıkladım. En sonda isari vesayeti sordu ve teşekkür ettiler. Bölümüm iktisat arkadaşlar. Herkese heryerden sorabiliyorlar bence o yüzden su çıkmaz bu çıkmaz dememek lazım. Hakkı'mızda hayırlısı.
-
@kzxp hocam futbolla ilgili ne sordular bende özgemişe futbolla baya ilgili oldugumu yazdım