Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Orasi oylede yinede biken varsa sevinirjm suan istanbul icin girenler kacinci sirada?
-
@karakalpaklı hocam öncelikle geçmiş olsun. İstanbul için mi girmiştiniz siz ve kaçıncı komisyonda girdiğinizi söyler misiniz
-
- Komisyon ilk 23 girdi 23/40 arasi saat 13;45 de derslikte olcak diger komisyonlar ilk 30 girdi 30/40 arasi saat 14:00 da dersliklerde olacak
-
Arkadaşlar yeni bakabiliyorum buraya artık faydam olduğu kadar anlatayım diğerlerine en azından biraz ön bilgi olsun. Öncelikle içeriye aile veyahut arkadaş kimse giremiyor. Bu sizi en başta biraz gerebilir. Fakat orada herkes sizin gibi zaten, konuşup ortak sıkıntılarını paylaşmaya veya istemsizce birbirinize soru sorup kaynaşmaya başlıyorsunuz. Önce bir salon var herkes orada toplanıyor. O gün mülakata girecek kişilerin isim sıra ve komisyon numaraları kağıtlara asılı oluyor. Bir kişi gelip kaç kişinin ve hangi komisyonun diğer binaya gitmesi gerektiğini söylüyor. Sıranıza o kağıttan bakmanızı oneririm. İki il bir komisyonda birleşebiliyor ve sıra numaranız değişebiliyor. İkinci bina da bekleme odasına alınıyorsunuz yine. Orada 5 er kişi gireceğiniz komisyonun kapısıns gidiyorsunuz. 5 tane sandelye masa ve su var:) ve bir görevli isimlerinizi kontrol edip geldiğinize dair imza attırıyor. Ben 3. Komisyonda girdim kapıdaki bey de bizi sakinleştirmek için elinden geleni yaptı saolsun. Kapı zili çalıyor arkadaşlar şaka maka içeri gireceginiz an o an kapıyı tıklatıp girdim. Oncelikle hepsine göz ucuyla bakıp merhabalar dedim. Komisyon üyeleri o kadar güler yüzlüydü ki o an biraz sanki hiç soru sormayacaklar gibi hissettim Kendini tanıt dediler. Kendimi tanıtma aşamasında doğum yılım okudugum lise ve üniversite bilgilerimi verdim, ailemden bahsettim. Konuşma akışına uygun sohbet bile ettik benim kendimi tanıtma faslım biraz farklı oldu keza. Sonra sorulara geçelim o halde denildi. Bu arada 3 kişiden oluşan bir komisyon var. Biri surekli bilgisayara bakıyor, diğeri az konuşan çokça dikkatli dinleyen sanırım diğeri bizzat muhattap olduğunuz kişi, o kişinin güler yüzlü olması elbette çok onemli. Şükür ki benim muhatabım mükemmel bir amirdi. Soruların 3 üne dilim döndüğünce cevap verdim inanın kendine güvenen ve cümle kurmakta asla sıkıntı yaşamayan biriyim, kanun ezberleyip gittim fakat orada çok başka bir hal içine giriyorsunuz cümleler birbirini tamamlamıyor. Ben maliye mezunuyum tüm sorular maliyeden geldi. Oysa deli gibu iktisat ve hukuk çalışmıştım hatta iktisat sorsalardı daha iyi bir performans sergilerdim sanırım. Neyse sorular bitti muhatabım tamam teşekkürler bu kadar seni azad edelim dedi. Tabi isminizle hitap ediliyor. Sonra oturken ben teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim hepinize iyi günler dedim ve kalktım. Kalkınca diger komisyon üyeleri de teşekkür edip iyi günler diledi. Size tavsiyem: sakin olmak çok zor ama o anda biraz olsun aza indirmeye çalışmaya çalışın en azından. Zaten bizim sakin olmamız için ellerinden gelenin fazlası yapılıyor. Hepsi güler yüzlü insanlar. Diğer komisyon uyelerini bilmiyorum tabi görmedim ama kendi komiyonum ve kapıya gelene kadar bize eşlik eden görevliler hep öyle idi. Sonuçta herkes aynı heyecanı ve anlık tutulmayı yaşıyor. Ne sorduklarından çok süreci nasıl idare ettiğiniz önemli. Son olarak bu neden guy ve neden şurası burası gibi sorular genelde diger mülakatlara hak kazananlar ve puanı yüksek olan ve alakasız il seçimi yapanlar için soruluyor bence. Herkese başarılar diliyorum. Dilim döndüğünce sürecin tamamını anlatmaya çalıştım. Kapıdaki zile kadar. Benimde ilk mülakatımdı ve sorup danışacağım kimse yoktu. Bunlar hakkında bilgim olmadan gittim benim gibi olanlar için bir yardımım dokunduysa ne ala. Sağlıcakla kalın.
-
@kübrahanne hocam öncelikle bilgilendirme için sağolun.İçeriye çanta sokuyorlar mı ya da çanta gibi eşyalarımızı bırakabileceğimiz bir yer var mı?
-
@eomer Rica ederim hocam. Çantalarınızı içeri yanınıza alabiliyorsunuz. Ben komisyon kapısınıda kadar çantamla gittim en son kapıda masada bıraktım. Notlarımıda oraya bıraktım. Fakat büyük çantalara ilişkin bir bilgim yok, dikkatte etmedim açıkcası.
-
@kübrahanne Anladım hocam çok sağolun.
-
@kübrahanne zil kısmından sonrasını okurken bile heyecandan kalbim sıkıştı ya ben napıcam : (
-
@lavinya Içerideki amirler de aynı zamanda bir baba, evlat, kardeş ve herşeyden önce insan. Bunu kendine telkin etmeye çalış. Robotlarla konuşmuyoruz sonuç olarak. Sorulara cevap verme kısmı için birşey diyemeceğim o kısımda illa ki dilin dolanacak toparlamaya çalışacaksın fakat geri kalan tarafı iyi idare etmek için sakin kalman gerekli.
-
Ben Çarşamba günü Ankara için mülakata girdim 1. Komisyonda. Odanın önünde görevli arkadaş Ankara için salı günü 9 ve çarşamba günü 8 kişinin gelmediğini söyledi. Sadece iki günde 17 kişinin gelmemesi büyük avantaj ve daha gelmeyenler olacaktır bu bakımdan şanslı olduğumuzu söyleyebilirim
-
@kübrahanne düne kadar mantığım sakin kalacağımı söylüyordu.. umarım her şey güzel olur,senin ki gibi benimki de geçip gider de sonuç bekleme aşamasına geçeriz biran önce inşallah : )
-
@lavinya Teşekkürler. Çokça başarılar dilerim. : )
-
@kübrahanne peki hocam soru bilip bilmeme konusuna çok takılmalı mıyız yani sonuçta ben oraya bişeyler kanıtlayarak gittim ama orda cevap veremezsem çok bir önemi var mı diğer unsurlar daha mı değerli sence ?
-
............
-
arkadaşlar ellerin masının üzerinde olması mı daha iyi yoksa dizlerimizde mi
-
sonuçlar ne zaman açıklanacak arkadaşlar bilgisi olan var mı?
-
@keynesbaba benim eller masanın altındaydı ama sorulara cvp verirken tek elimi de kullandım. Diğer türlü konuşamazdım. Jest mimik de önemli bence hocam. Tabi yine de siz bilirisiniz.
-
@guyman Komisyon da olsaydım belki bu soruya tam yanıt verebilirdim ama aday olarak kanaatim şu yönde, bana 4 soru yoneltildi ben 3 'ünü bildim fakat bilmeme durumuna çok takılmadım ki yoksa yüzünüz düşüyor ve hatta kapıdan çıkarken amirlere güler bir yüz ile iyi günler demeyi bile unutabilirsiniz. En azından soruları istediğiniz gibi cevaplayamasanızda bu hoşgörüyü kaybetmeyin. Çıktıktan sonra illa ki keşke bunu böyle yapsaydım bunu şöyle söyleseydim diyeceksiniz. Benim çok iyi geçti mülakatım diyen bile bunu bir düşünür. Çünkü soruların nasıl nereden, alan içi mi alan dışı mi9 geleceği belli olmuyor. Nasip işi. Bunun onlar da farkında.
-
@keynesbaba Eller konusuna gelince açıklama yaparken ben ellerimi kullanırım genelde. Kendimi tanırken masanın altında, konuşma yaparken masa üstündeydi. Bunlara bu kadar takılmayın sonuçta refleks olayı.
-
@nrzmrh Eyvallah hocam, sizin de gönlünüze göre olsun.