Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
3.komisyon bölüm iktisat .bölümümden soru gelmedi verginin kesinleşmesi ecrimisil arapça bir şey söyledi hiç duymadığım yurtiçi satışlarda ticari mal hesabı değil de neden yurtiçi satışlar kullanılır.kanunen kabul edilmeyen giderler nelerdir.sorularla ilgili verdiğim cevaplarla ilgili birşeyler de sordular.komisyon güler yüzlü ama bilemediğim yanlış söylediğim yerlerde kahkaha atan birisi vardı.sorularım kolaydı ama heyecandan komisyonun kahkaha atmasından peş peşe soruların gelmesinden sonra koptum.cevaplar eksik yarım yamalak kaldı girecek arkadaşlara başarılar Allah yardımcınız olsun..
-
Eskiden buralar dutluktu.
-
@bengidönüş gecmis olsun sorular zormuş. Yds ye niye taktilar onu anlamadim yuksek mi sizin
-
her şeyin bir yeri var, kırmızı ruju dekolteyi sosyal hayatında kullanırsın seversin hoştur fakat devlet makamı ciddiyet ister , zevkini bir tarafa bırakmayı gerektirir
-
eskiden buralar dutluktu.
-
-
Bu arada bana bi de degersiz alacakla supheli alacak arasindaki fark da soruldu onu da ekliyim arkadaslar biraz dinlendikce daha iyi hatirliyorum bakalim daha neler cikcak
-
@holywind ben yaptığımızda bir yanlış görmüyorum. Evet ben de günlük hayatımda çok makyaj yapan topuksuz ayakkabı nadir giyen bir insanım ama her şeyin bir yeri var.
Ayrıca meslektaş olursak eğer sen mülakatta ne abartmıştın yalnız diye yüzlerine söylerim, fil hafızam var unutmam bir gördüğüm yüzü
Söyleyeceklerim bu kadar -
@Mimar yoo yüksek değil c seviyesi.
-
@bengidönüş
Bizim seninle durumumuz hemen hemen ayni.Cok merak ediyom sonucu -
@1903bjk ne dediniz cevap olarak hocam sizi de zorlamislar gecmis olsun
-
@bengidönüş yandı sizin birimdekiler o zaman desenize
-
@1903bjk insallah
-
İstanbul için girdim 4.komisyondu.Bölümüm kamu yönetimi.İktisattan geldi sorular.Stagflasyon nedir ilk soru cevabını verdim sonra 1990 larda stagflasyon var mıydı biraz anlat o dönemi dediler.2.soru enflasyon nedir nasıl ölçülür.3.soru taksflasyon nedir.Son soru kliring anlaşması nedir ne için yapılır diye sordular.Komisyon yardımcı olmaya çalıştı bazı noktalarda iyilerdi genel anlamıyla.
-
@Mimar
Sagolun:) hangisine ne dedim 11 tane soru vardi da en sonuncusunu soruyosaniz ona alacagimizi alamadigimiz takdirde dava asamasina kadar geldiysek supheli eger dava sonucunda da alamazsa degersiz alacak olur dedim.Dava lehe sonuclansa bile mi dedi hayr aleyhe dedim.ama aleyhe demedin dedi -
komisyonun bize 3 4 soru sorması için heyecanlı mı gözükelim sakin mi gözükelim geçen senelere genel olarak herkese 4 5 soru soruyorlardı bu yıl kimine 3 kimine 10
-
@bengidönüş pardon hocam benim hatlar karıştı kusura bakma
-
- Komisyon Bölüm Uluslararası İlişkiler
- Vergi nedir ?
- Gelir vergisi nedir ?
- Gelir vergisinin unsurlarını sayınız
- Verginin aşamalarını sayınız
- Tahakkuk nedir ?
- Verginin kesinleşmesi nedir ?
- Monopol ile oligopol piyasası arasındaki fark nedir ?
- Ülkemizden tekel örneği ver
- Monopson nedir ?
- Ekonomimizin genel durumunu değerlendir
- Maliye bakanlığı son dönemlerde nasıl bir politika uyguluyor. Genişletici Maliye Politikası cevabım üzerine somut bir örnek vermemi istediler.
-
@E.M.Z geçmiş olsun hocam iyi sormuşlar size de
-
@E.M.Z bildikçe sorular mi geldi size de hocam