2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@ucanizmirli ben tam nerede bizim izmirli diodum Uçuş mesafelerini en iyi senin bilmen gerek aslında ama
-
@iyimser16 hahaha ceyhan-tiflis arası uçuş seferlerimiz başlamıştır
-
ne zaman yayınlanacak sorular forumları takip edince işaretlediğim soruları karıştırmaktan korkuyorum . Hayatıımın en kötü sınavıydı geçen sene p3 85 alan biri olarak bu sene 13 tane matematik sorusunu yetiştiremedim
-
@totti biz ölelim o zaman matematikten 20 soru boş bıraktım yetişmedi
-
@ucanizmirli hocam neden böyle oldu anlamadım matematiği sona bırakmıştım 45 dk sürem vardı ama olmadı
-
Türkçede hangisinde mecazlı anlatım yoktur seklindeki soruya benim gibi 10 dakika uğraşan varmıdır acaba?
-
@totti hocam 120 soru 130 dk yeter mi sence. Biz şimdi alıştık bi de guy da 100 soruya 150 dk verilmesine o yüzden çok panik yaptım sınavda
-
@V_FoR_VendettA 3. Cümle diye salladım ben de bulamadım. Soruyu galiba mecazen sormuşlar.
-
mustafa kemal'in görevden azline karşılık meslekten istifa etmesinin nedeni nedir diye bir soru vardı. cevap ne yaptınız?
-
@tomhardy üstadım insallah salladigin tutar çünkü bende 3. Cumle yaptim
-
@V_FoR_VendettA hocam yaa 3 yaa 4 dü şimdi tam hatırlamıyorum ama diğer şıklarda mecaz çok net görülüyordu, mesala birinde bi sanatla ilgili sanırsam temelini attı diodu, 2 şık çok arada bırakmıştı.
-
@iyimser16 muhtemelen 3tür o o zaman çünkü zorda olsa digerlerinden birşeyler cikarabildim
-
@V_FoR_VendettA o zaman remember remember the fifth november bir de niteleme değildir diye bir soru vardı oda sıkıntılı geldi bana. Soru kolaydı ama cevabı zordu.
-
@tomhardy ben o soruyu boş biraktim sonra geri donmeye vaktim olmadi.
-
2017 KPSS'DE ÇİKAN TARİH SORULARİ(Güncellendi)
1)Bilge Kral:Aliya izzetbegoviçi
2)HAŞHAŞİLER
3)SOYADI KANUNU
4)1974 BARIŞ HÜKÜMETİ BAŞBAKANİ BÜLENT ECEVİT
-
TAÇ MAHAL HİNDİSTANDA
-
HALK OYLAMASİ (İngilterenin Musula yaklaşimi)
7)SOYADİ KANUNU
8)TOLUNOGULLARİ (TEVAiF-i MÜLÜK DEVLETI)
9)KAZAN-ANKARA (DARBEDEN SONRA ADİ DEĞİŞEN İLÇE)
10)Doğu sınırı kesinlik kazanmistir (Gümrü Anlaşması ile ilgili soru)
- Veraset Sistemine Göre Hanedan Üyelerinin Görevlendirilmesi, DİNİ İSYANLARA NEDEN OLMAZ
12)kamuda maliyenin en fazla pay ayirdiği eğtim mi??? yoksa enerji mi olacakti???cevap:EĞİTİM olur arkadaşlar.
13)4) Mimar Sinan'ın Ustalık Eseri, SELİMİYE CÂMİİ
14)6) Atatürk İlkeleri ile İlgili sorunun cevabı, DEVLETÇİLİK
15)9) Tımarla ilgili soru, İLTİZAMIN YAYGINLAŞTIRILMASI
16)8) Osmanlı'da hammade ... dağıtımı, KAPAN
17)Yalta Konferansı ile ilgili soruda, TEMEL HAKLARIN KISITLANABİLECEĞİ İLE İLGİLİ olan şık doğru
18)1989 dan sonra il olmamistir. NEVŞEHİR
- Kamu Baş Denetçisini kim seçer (TBMM)
20)Padişahların Tebdili kıyafet yapması, EKONOMİK KALKINMAYI ARTIRMAK ile ilgili şık
Paylaşımın duvarına düşmesi için yoruma nokta bırakın
-
-
Bide komşunun tavugu kaz görünür lü falan bi soru vardi ben onu sırça köşklü şıkkı işaretledim
-
@V_FoR_VendettA sıfat sıfat zamir sıfat gbi bi soru var o ne yaptınız, 3. Sırada ki o ya sıfat olacaktı ya zamir ben bi türlü karar veremedim, doğru cvbı bilen var mı?
-
VATANDAŞIK CEVAPLARI GELDİİİİİİİİ
(Esra Özkan hoca)Vatandaşlık bilgisi soruları müfredata uygundu. Değişen maddelere ilişkin soru yoktu ders çalışan herkesin yapabileceği sorulardı.
*Mülkiyet hakkı
*Kanunlar ile ilgili hangisi yanlıştır? (ertesi gün yür. girer ifdesi yanlıştır.)
*Kanuni hakim güvencesi
*tüzük tanımı
*CB aday göstermek için en az 20 mv
*Seçimlerin ertelenmesi savaş - 1 yıl
*OHAL sonucu değildir? (kolluk yetkileri askeri makamlara geçer ifadesi sıkıyönetim sonucu)
*Kamu Başdenetçisini kim seçer? TBMM
*il özel idaresi başı ve temsilcisi kimdr? Vali
*Kahraman - kazan Ankara
*Çernobil- Ukrayna
*Tac Mahal - Hindistan
*Kıbrıs Barış Harekatı dönemi Başbakan Bülent Ecevit
*1989 öncesi il Nevşehir
*2016 Kalkıma bakanlığı verilerine göre en çok büyüme olan alan ( bu sorudan emin değilim cevabı da bulamadım bulan varsa yazsın. ) -
@iyimser16 3. Sıradaki sıfat olanı işaretledim ben
-
@V_FoR_VendettA bende onu işaretledim de işte sen eminmisin ondan yoksa ben gbi atış hakkınımı kullandın