2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@ucanizmirli geçen seneye göre 10 dk artırdılar bi de
-
@iyimser16 sallamadım ama eminde değilim
-
en fazla harcama sorusuna eğitim diyorsunuz ama soru bütçeden en fazla payı hangisi alıyor demiyordu: 2016 yılında hangi alanda en fazla yatırım harcaması olmuş diyordu. yatırım deyince aklıma köprüler, tüneller, yollar geldi. dolayısıyla ulaştırma dedim.
-
Tereddütte kalınan soruların cevapları için ciddi merak içerisindeyim. Umarım açıklanır sorular ve önümüzü görürüz.
-
2016 yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 30.6 ile ulaştırma sektörü alırken, eğitim sektörünün yüzde 18, tarım sektörünün yüzde 12.2, sağlık sektörünün payı yüzde 8.2 ve enerji sektörünün payı yüzde 7.5 oldu.
tüm şıkların açıklaması burada mevcut.
-
@totti çok arttırmışlar yarısını geri alsınlar
-
Yavuz Sultan Selim Köprüsü Osmangazi Köprüsü hep 2016 da açıldı bu yüzden ulaştırma dedim
-
@aliveli bekir çelik tebdili kıyafet sorusuna algı yaratmak dedi emin misiniz ekonomi olduğuna, açıkçası ben de algı yaratmak şıkkının yanlış olduğunu düşünüyorum.
bu arada kömür diyenler kömür olduğuna emin mi? hidro olmasın ? -
Hangi numaralı cümlede mecaz anlam yok diyordu içinde literatür kelimesi geçen cümle olması lazımdı
-
arkadaşlar o sorunun cevabı elma idi bence. çünkü ülkenin genelinde yetişmeye elverişli diyordu. üzüm, kayısı, gül ülkenin genelinde yetişmeye elverişli değil ki.
-
Ben ali rıza paşa sorusunu milli mücadele taraftarlarıyla iyi geçinmek yaptım çünkü istanbul hükümeti temsil heyetini istanbula getirip onları yakalatmak istiyordu
-
@davetsiz öyle bi algı yaratmak istese neden değişik giyinsin diyerek sizinle aynı şıkkı işaretledim.
-
@davetsiz Tabiki ekonomi hocam mesela şöyle düşünün birinin sizi kaldığınız bekar evinde ara sıra gözetlediğini bilseniz rahat rahat her şeyi yapabilir misiniz ? O hesap
-
Padişahların yurtdışı gezileriyke alakalı bi soru vardı kimse yazması galiba onu
Düzeltme; daimi elçilik sorusu
-
@2525 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları içinde söyledi:
@davetsiz Tabiki ekonomi hocam mesela şöyle düşünün birinin sizi kaldığınız bekar evinde ara sıra gözetlediğini bilseniz rahat rahat her şeyi yapabilir misiniz ? O hesap
valla dediğim kişi tarihçi..ben ''tabi ki'' diyemem emin olamam.umarım yayınlanır sorular
-
@davetsiz verdiğim örnek açıktı.birinin sizi kontrol etme algısı oluşursa atacağınız adımları daha temkinli atarsınız. Neyse hocam cevaplar yayınlanınca bakalım artık. Yorum yapıyoruz en nihayetinde.
-
@genclerbirlikli yalnız 2 yapmıştım galiba. İç isyanları önleme amacı diyordu ikinci öncülde
-
Bekir hoca yanlış olan öncül için algı yaratmak mı demiş
-
Elçilik açma sorusuna alınan yenilgiler ve denge politikası dedim çünkü 19. yy siyaseti denge politikası üstüne kuruludur Osmanlıda
-
@RootofAllEvil Gül sorusunda bende kozmetik sanayisi diyor diye Gül yaptım elmayla arasında kalmıştım ama kozmetik sanayisi diyordu sanki yanlış hatırlıyor olabilir