2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Yetenek Soruları
-
Emir'in babasıyla yaş farkı sorusu 25
-
@Antimülakat Kardeşim hiç yok aklımda nerdeyse. uçuyor bende hemen çıkınca. Türkçeyi bir de çok hızlı çözdüğüm için sanırım kalmıyor bende.
-
Sözel Mantık Sorusu:
Sıralama
1 2 3 4 5 6 7 8
E A(D) B D(A) H F C GE Mazot alıyor. F ve G aynı yakıtı alıyordu sanırım. Hatırlayanlar eklesin
-
@paretowilfredo Bu soruyu tam hatırlayan varsa helal olsun derim
-
@Ülkü Hatırladığım bir şık var, 4 arabanın mazot alma ihtimali kesinlikle yanlıştı. Öyle bir ihtimal olmuyordu.
-
@paretowilfredo Aynen öyle şuan hatırladım
-
@Ülkü Tamamdır tabloyu doğru kurmuşuz kalanlar da doğrudur
-
Bu sene KPSS olmamış gibi, ortam çok sessiz. Sınav ücretlerini de düşürmüştük, 420 TL olsa problem büyüktü tamam da 180 TL'ye bağlamıştık o işi sanki
-
@Antimülakat Gk Gy de bi alan heyecanı olmuyor ya tek yıllarda. Durgunluk ondan biraz. Haftaya herkesi burda görcem. O hararetli kavgaları görmek istiyorum
-
@paretowilfredo bakalım valla insanlarda bir bıkkınlık olduğu kesin, heyecan bırakmıyor sistem insanda. Çoğu arkadaşımız bu sene doğru düzgün a kadro sınav açılmamış olmasından dolayı mağdur oldu. Bir daha GK-GY bakmam derken bugün kendilerini soru yetiştirmek için uğraşırken buldular.
-
@paretowilfredo Sorular verilir mi acaba bugün. Bi de geçen yıl Ramazan hoca ve Engin hoca soruların cevaplarını paylaşmıştı bu senede payşaştımıki
-
@Ülkü Onlar bi çalışma yaparlar da ÖSYM'nin sağı solu belli olmaz. Bi standardı yok malesef.
-
@Ülkü bazı hocalardan coğrafya ve güncel soru cevaplarını bulduk ama matematik, türkçe paylasimi derli toplu yok henüz.
-
@Antimülakat Aynen öyle. Bir de GK GY sınavlarında akılda soru kalmıyor. Alel acele çözüp çıkıyoruz, Alanda soruları özümseyecek kadar vakit oluyor. Akılda kalıcılığı daha yüksek o yüzden.
-
@paretowilfredo aynen kardeşim bakalım arkadaşlarımızdan bir kısmı da muhtemelen kafa dağıtmaya gittiler. Döndüklerinde artış olur muhtemelen.
-
@Antimülakat alan daha belirleyici olur demi hocam puan anlamında gy gk ya göre?
-
@paretowilfredo Türkçede tarihle alakalı bir paragraf sorusu vardı ben onda biraz zorlandım ama katiyen hatırlamıyorum şıkları. Siz hatırlıyor musunuz
-
geometri:
1-kare kenar oranı sorusu 2
2-analitik eşkanar üçgen sorusu 15
3-eşkenar kök21torba sorusu:
4-ilk soru 5 adımda biter
5-iki kere 1 tane seçilir
6-matematik
7-kasal sayı 76
8-kasal sayılar en küçük en büyük 110
9-x,y,z çift tek 1-2
10- a2b2 sıralama sorusu vardı ikisinin çarpımı her zaman birden büyük olmuyordur, diğer öncüller doğruydu galiba.
11-20-17 çıkan kare sorusu 9
12-mutlak değer sorusu 9
13-100-150-225 günde satış 760
14-borç toplamı 1000
15- havuz sorusu 18
16-3 basamak rakamları toplamı vardı 6 ve 4, diğeri de 0'dı toplam 10
17-abc sayısı en büyük rakamları toplam 9+3+4 16
18- olasılık 1/10
19-alim sayılar 76
20-işlemli soru ?
21- yaş problemi 25
22-5üzeri x sorusu 2/3
23-a'nın hızı 40
24-fonksiyon sorusu vardı hızlı geçtüm hatırlayamadım bir türlü
25-köklü soru kök2
geri kalanları da başlangıçtaki sorulardır muhtemelen. -
@aliveli 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Yetenek Soruları içinde söyledi:
KPSS 2017 coğrafya aklımda kalan kadarıyla...
- Özel konum sorusu Ankara'nın Erzurum'dan sıcak olması
- Haritada taralı yerler ortak özellik eski temel arazi olmaları
- Demir Çelik İskenderun
- Jeotermal en az Antalya
- En çok enerji üretilen kaynak kömür
- Set gölü değildir Beyşehir
- Karadeniz'de engebe az ve akarsular Menderes çizer yanlış
- Karadeniz'in kıyı kuşağı sık nüfuslu doğru seçenek
- Marmara niye sanayi nitelikli iş gücü ve ulaşım
- Yaylacılık en az yıldız
- Boru hattı Yunanistan
- Adıyaman Balıklıgöl yanlış
- Sedir - karasal iklim yanlış
- Volkanik Arazi ı numara Erzurum Kars
- Artvin cerattepe altın
- Karadeniz'e komşu olmayan Azerbaycan
- İran sınırı en eski ve su bölüm çizgisi ( dağlardan geçtiği için)
- Tarım ürünü sorusu öncüllerdeki bilgiler ile cevap tam uymuyor ama elma il bilgisine göre doğru ancak sanayi bitkisi ve Isparta aldığı için Gül olabilir ancak Gül sayılan diğer illerde Yok bu nedenle karışık bir soru
Herkese geçmiş olsun Haktan hayırlısı
- soru elma olduğunu düşünüyorum.Zira Niğde falan vardı illerde
-
@paretowilfredo 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Yetenek Soruları içinde söyledi:
@Antimülakat Gk Gy de bi alan heyecanı olmuyor ya tek yıllarda. Durgunluk ondan biraz. Haftaya herkesi burda görcem. O hararetli kavgaları görmek istiyorum
ÖSYM den de haftaya guy daki gibi bir "özel fon" sorusu bekliyoruz.