GAZİ İİBF Bilgi, Destek ve Yardımlaşma Platformu
-
Galiba burada da birlik olamadık
-
O değilde okulda hoca kalmamış dostlar. Herkes milletvekili olmuş. Açıkçası o eski halinden eser yok şimdi, ızdırap içinde yorgun şimdi : ( Bu arada son kaymakamlık sınavında yazılı sınavı geçen 409 kişiden 60 kişisi Gazi mezunu. Başarı devam ediyor da eğitim kalitesi düşüyor gibi
-
@antimülakat iktisat bölümü hocaları hariç kaçıyorlar. İktisattakilerin durma nedeni de zaten aynı anda başka okullarda ders verdikleri için.
-
@keynesinabv hocam bir anda herkes siyasete girmeye başladı. İibf genelinde benim bildiklerim şunlar:
Hüseyin Yayman Kültür Bak. Yardımcısı
Ümit Özdağ Mhp mv. İyi parti kurucusu
Vedat Bilgin Ak parti mv.
Mevlüt Karakaya Mhp mv.Haliyle böyle gidenler oluyor. Üstüne özel üniversitelere cagrilanlar oluyor. Emekli olanlar oluyor. Kadir Cangızbay gibi. Doğru düzgün alt taraftan yetiştirme kültürü de olmayınca elde hoca kalmıyor. Hal böyle olunca Gazi gerçekten çok idare eder bir kadro ile eğitime devam ediyor. Neyse hukuk fakültesi iibf'nin dibine kurulduda en azından hukuk dersleri iyi veriliyor.
-
@antimülakat Ben de Gazi iibf mezunuyum hocam. Başlığı yeni görüyorum. Bizlerde böyle bi sorun var ne yazık ki..Birlik oluşturamıyoruz. Diğer yandan tespitinizde haklısınız. Çoğu hoca çeşitli gerekçelerle okulda değil artık. Eğitim konusu da haliyle endişe verici. Eğitimimizin kalitesi daha fazla düşmez umuyorum..
-
Gazi öğrencisi her daim heveslisidir hocam. Bir dönem öğrenci fazlalığı nedeniyle eğitim kalitesi düşüyordu şimdilerde de kaliteli hoca eksikliği yüzünden.
-
@Antimülakat son saptama çok doğru kardeşim. Biz muhtemeldir ki giren son kaliteli nesildik. Sonra kademeli olarak düştü öğrenci kalitesi. Ve dâhi kaliteli hocalarla da son dakika kesişebildik bu noktada bizim jenerasyon çok başarılı gerçekten şöyle bir bakınca çevreme çok sayıda iyi mesleklerde dostlarımızı görüyorum. Malesef anlamsız kontenjan artışları, üniversitenin de Maliye bölümü hariç buna direnç göstermeyişi zaman içinde akademik çizgiden salt okutman haline gelen hocaları da okuldan soğuttu ve kaçırdı. Yani bir sebep sonuç ilişkisi içinde değerlendirmek lazım konuyu ve geldiğimiz noktada ne kaliteli kitle ne de kaliteli hoca söz konusu. Öyle köklü zararlar gördü ki okul hatta sistem bunun eski şaşaalı günlerine dönebilmesi için en az 10 sene hatasız uygulamalar ve köklü müdahaleler gerekli.
-
Gazi-Uluslararası-2014 mezunuyum. Ben de yeni gördüm başlıgi. Bolumumle kimine gore alakali kimine gore hic bi alakasi olamayan bi meslegi icra ediyorum 3 yildir. Umarim burdan emekli olmam da severek okudugum bolumumle ilgili çalişmalar yapabilirim. Universiteye gelince; "raad okursunuz gençler" :))
-
Eski kadrolardan eser yok, ne yaptın onca değerli akademisyeni? Neden bir bir bütün değerleri yok ediyorsun!
-
@antimülakat mülkiyede eskidenmiş inek bayramını bile kaldırmışlar, şu an en faal istanbul siyasal vakfı çalışıyor
-
@sbf12345 inek bayramı kaldırıldı mı?
-
@burcuburcu internette var istersen oku.
-
@antimülakat Burada en ciddi sorun alternatiflerin yetişmemesi kardeşim. Malesef büyük hocalarımızın bir kısmı kendileri gibi bir halef yetiştirmekten geri durdular. Örneğin Cemil Meriç tornasından bir Kadir Cangızbay çıktı ancak Kadir hoca aynı şekilde yetiştirmedi bir halef. Bir diğer nokta, öğrenci kalitesindeki düşüş. Yetiştirmek, işlemek için kumaşı olan öğrenci sayısı çok çok azaldı. Akademik kariyer hedefini ciddi anlamda sosyal bilim üretmek adına koyan kişi çok çok az. Bilimi bilim için yapmak niyetinde kişilere ihtiyaç var. Bu da topyekûn yeni bir sistem gerektiriyor. Yetişmiş zayıf nesillerin amorti olması yaklaşık 2 nesil alır, bugün sistemi sil baştan yapsak dâhi.
-
Şurada yer alan başarı öyküsünü de es geçmeden foruma yerleştirelim:
https://www.tercihiniyap.net/haber/2017-kaymakamlik-sinav-analizi-sinavin-soru-ve-cevaplari . Son paragrafta yer almaktadır.
-
@antimülakat boşuna sloganımız; 'Gazili olmak ayrıcalıktır' değil :)) Gurur duyulacak bir başarı kazanan arkadaşları tebrik ederim ben de.
-
Gazi ilk defa bir konuda ciddi birlik sağladı. 15 binden fazla imza toplandı. Ama maalesef bunda da netice alınamadı. Gazi İİBF'nin Hacı Bayram Veli Üniversitesine bağlanması eğitim anlamında vurulabilecek en kötü darbe oldu. Yazık oldu canım geçmişe, kültüre, köklere.
-
@antimülakat Bu konuya dair söylemek istediğim çok şey var ama sükut daha çok şey anlatır sanırım. Bu korkunç yıkım mirasını devraldığımız vakit söyleriz nasılsa. Tarih unutmaz.
-
arka bahçesiyle, sulhi abisiyle, sütunlu salonuyla özleten...
aa yok bura gazi başlığıymış; @Antimülakat @paretowilfredo nasılmış
-
@genclerbirlikli @Antimülakat goş saldırı var
-
@paretowilfredo mülkiye başlığında yazdığın bir şeye buradan cevap vereyim dedim, çıkmadık candan umut kesilmez, seçimden sonra ne olur bilinmez bi bakmışsın fakülteler Gazi'den ayrılmamış