KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@AlınTeri gecici issizlikle ayni. Yapisaldan kisa kesin cevap. Cekodaydi o soru
-
@Muhalba KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@Oruçreis KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
Bölünebilir demek çılgınlık !
Bölünebilir borç. Cevap bu degil. Yukarda yazdigim cevap dogru.
Mesela 40ton prinç alacagim. Adam 20ton getirdi 1tira yuklemis. Tamamini getiremiyor. Burda kismi ifayi kabul etmen gerekir.Sizin dediğiniz malın tek bir ifada gerçekleştirilmesinin mümkün olmaması. Bölünebilir edim durumu farklı senin bana on koyun borcun var ama ifa tarihinde 4 tane getirmişsin alacaklı bunu kabule zorunlu değil.
Cevap bölünebilir edim olacak
-
@Berheva KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@Muhalba KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@Oruçreis KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
Bölünebilir demek çılgınlık !
Bölünebilir borç. Cevap bu degil. Yukarda yazdigim cevap dogru.
Mesela 40ton prinç alacagim. Adam 20ton getirdi 1tira yuklemis. Tamamini getiremiyor. Burda kismi ifayi kabul etmen gerekir.Sizin dediğiniz malın tek bir ifada gerçekleştirilmesinin mümkün olmaması. Bölünebilir edim durumu farklı senin bana on koyun borcun var ama ifa tarihinde 4 tane getirmişsin alacaklı bunu kabule zorunlu değil.
Cevap bölünebilir edim olacak
Borcun tamamı belli ve muaccel ise alacaklı kısmen ifayı reddedebilir. Kısmi ifanın gerçekleşebilmesi için borcun bölünebilen edim olması gerekir. Bölünemeyen edimde kısmi ifa söz konusu olmaz. Alacaklı kısmi ifayı kabule mecbur değildir ve kabul etmezse borçlu tüm borç için temerrüde düşmüş sayılır. Ancak bazı hallerde alacaklı kısmi ifayı reddedemez. Bu haller aşağıdaki gibidir;
- Sözleşme gereğince borçlu kısmi ifayı kabul etmeliyse,
- Edimin miktar veya niteliği bir seferde ifaya imkan vermiyorsa
- İfanın reddi dürüstlük kuralına aykırıysa
- Kanunda belirtilen özel durumlarda (örneğin: poliçede alacaklı kısmi ifayı kabule mecburdur)
-
@Muhalba bölünebiliri doğru kabul etmek çılgınlık demek istedim
-
Ticari teamüllerin bağlayıcılığı var mıydı ya?
-
zapata borçlar hukuku kitabında bu maddeleri örneklendirmiş isterseniz bakin. Kendi yanlışımı doğru kabul ettirme gibi bi derdim Yok. Bir iki güne zaten açıklanır @Muhalba
-
@deuceko geçiciden uzun yapisaldan kısadır konjonkturel işsizlik. Siz neye göre kesin diyebiliyorsunuz ??
-
@Berheva ya da 40 ton patates borcu var 1 kg getirse kabul etmek zorunda mısın.dürüstlüğe aykırı bir şekilde yerine getirmedir
-
Borclar hukuku nedir? Normal kisilerin genelde yaptiklari sozlesme vs degil mi. Bolunebilir ifaya dair butun denenleri biliyoruz zaten adimizla es deger onlar artik. Ama hala borclar hukuku basligi altinda ticari teamlerden dolayi kismi ifanin kabulu bana cok sacma geliyo. O sorunun cevabi bence de bolunebilir borc ama bunca iyi bilgime ticari teamul benim kafami karistirdi sinavda iste. Ne bicim secenek yapiyon ey osym Sonra dusunmedim degil acaba ticaret sorusumu diye. Neyse oyle iste. Gitti soru ozet
-
@toldado KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
@Berheva ya da 40 ton patates borcu var 1 kg getirse kabul etmek zorunda mısın.dürüstlüğe aykırı bir şekilde yerine getirmedir
Bölünemeyen edimlerde kısmı ifa zaten olmaz kanun bölünebilir edimde kısmı ifanın olabileceğini belirtmiş orada bırakmış dememiş ki bölünebilir edim de alacaklı kısmı ifayı kabule zorunludur diye neyse herkes icin hayırlısı olsun
-
İyiki boş bırakmışım bölünebilir edim sorusunu
-
@RootofAllEvil bos birakabilmeyi ogrenebildigim gun ise giricem heralde. Sinavda imkan olsa soru yazip sallarim heralde,oyle bir kendini tutamama sinavda yasadigim
-
Tartıştığınız soru borçlar kanununa göre ifadesiyle başlıyorsa cevabı sadece kanundaki ilgili maddeleri arayın yok borçlar hukukuna göre ifadesiyle başlamışsa bokoto yemişişko
-
Arkadaşlar fukuyama sorusu kamu yönetiminde miydi uli de mi ?
-
Arkadaşlar çekodaydi galiba farksızlık eğrisi sorusuna ne dediniz .
Bir de hangisi gelir dağılımında kullanılan ölçütlerden değildir tarzi bir soru vardı ? -
@sbf12345 uai sorusu fukuyama tarihin sonu adlı eserinde liberal demokrasinin kazanacağını söyler
-
@FameFabre evet çekodaydı , diğeri iktisat sorusuydu marjinal ürün mü hasılat mı öyle bi şeydi sanırım cevabı.
-
@RootofAllEvil işte kamudamıydı ulide miydi onu hatırlayamadım
-
Ya çekoda ya iktisatta olması lazımdı ithal ikameci sanayi modeliyle ilgili hangisi yanlıştır sorusu hatırlayan var mı
-
@RootofAllEvil soruyu hatırladım bence maliyedeydi