KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
evet klasik sınavdan sonra öğrencilerin birbirine girmesi kaçınılmazdı..
ösym keyifli hissediyor -
doğrusu olmayan bir sistemin açığını "akılını kullanmış" gibi bir ifadeyle yazmam yanlıştı konuyu uzatmanın,mübarek günde kalp kırmanın anlamı yok. Bu ifademden rahatsız olan arkadaşlar kusura bakmasınlar.
-
Arkadaşlar ÖSYM'yi arayan var mı aranızda tartışacağınıza arayalım. Ben birazdan arayacağım ne zaman açıklıyorsunuz diye.
-
bu biraz abartılacak, biraz abartılmayacak bir olay değil, ÖSYM'nin yaptığı merkezi sınavlar sıfır toleranslı ve herkesin eşit şartla girdiği bir sınavdır. bu sınav sonucunda bazen 1-2 soru onlarca insanı sınava girmekten, mülakata kalmaktan alıkoyar. bazıları sistemde bir açık bulup bundan faydalandıysa o kendi ayıbıdır. ancak unutmamak lazım ki bu sınava insanlar devlet sistemine girip onu korumak, ona fayda sağlamak için girer. sistemin açığını kollayıp kendi çıkarını öne çıkartmak için değil.
-
10 dk telefonda bekledikten sonra bir kadın çıktı telefonuma lütfedip, bilgimiz yok bekleyeceksiniz dedi. 10 dk telefonda beklettikten sonra OSYM illetinin verdiği cevap bekleyeceksiniz oldu. ÖSYM kadar rezil başka bir kuruluş yok şu ülkede...
-
@JanTinbergen Biz ısrarla bi konuda anlaşamıyoruz galiba taş catlasın 2 soru için herkes birbirini kesecek. senelerdir Ösym hakkımızı yiyor kimse ses çıkarmıyor. Ya adamlar 420 tl alacaktı ne çabuk unuttunuz. Adam 1 soru aklında tuttu çözdü diye linç etmek doğru değil. Elbette gönül ister herkes doğrudan 1 adım şaşmasın, ama arkadaşlar önce bozuk sisteme itiraz edip düzeltelim sonra aramızda kavga edelim. Bir sorunun bir puanın anlamını da bilirim acı tecrübelerim var ben sadece daha büyük sorunların yanında takıldığımiz yanlış demek istedim..
-
Burada birbirimizi yiyerek bişeyleri değiştiremeyiz.ÖSYM'nin bu kötü yönetim anlayışını,açıklanmayan kurum mülakatlarını,ülke bürokrasisinin yavaş işlemesine yönelik kamuoyu oluşturmalıyız.Yoksa her sene bu serzenişler tekrarlanıyor.
-
Seneye de tek kitapçık verip optiği üç defa toplarlar ama biz birlikte sistemi eleştirmek yerine birbirimize girersek bu sistem değişmez.
-
ÖSYM bir hata yaparsa herkes bundan 'eşit' etkilenir, bir hak yerse herkesten eşit yer. ama biri bireysel bir kurnazlık yaparsa bu ona haksız bir fayda sağlar diğerlerine de haksız bir 'zarar' verir.
sizlere yanlışı başka bir yanlış ile düzeltme yolunda başarılar dilerim.
-
Ösym nin hatalarına ne zaman ses çıkarırsak o zaman olmuş oluruz.
-
Üç beş kişinin yaptığıyla ÖSYM kıyas edilmez fikri hatalıdır. Üç beş kişi böyle olduğu için ÖSYM bu halde zaten. Aslında durum yalnızca ÖSYM'ye has da değil. Sözüm ona insanlar çabalayıp sınavı geçiyor, son aşamada dayı, emice bulma çabasına girişiyor bunu da referans adı altında destekliyor. Aslında benim anlayışıma göre adaletsizlik yarışın eşit şartlarda olmasını engelleyen her türlü davranıştır. Kendi hesabıma noktayı Muhasebe sınavı içerisinde koyup, yuvarlağı İstatistik sınavında karalamak bile bu eşitliği bozucu bir hareket sayılabilir. Tek avuntum noktayı muhasebe süresi içinde koymuş olmam. Ne yapalım realite bu, yoksa harcanırsın anlayışı bizi yaktı. Gerisi lafügüzaf.
-
öncelikle şunu söyliyim arkadaşlar bahsedilen hilelerin hiçbirini kullanmadım sınav esnasında ama eminim ki aklıma gelse kullanırdım hatta bugün bu hilelere itiraz edenlerin %90 ı sınavda aklına gelse kullanırdı. Şu kadarını da söyliyim seneye bu yönteme bi önlem alınmazsa bugün itiraz edenlerin %90 ı seneye bu hileyi kullanır. O yüzden ben itiraz etmiyorum hatta istatistik sınavında "ulan bu millet nsl çözüyo harıl harıl istatistik" diye kendi kendime geçirmiştim meğerse bu çakal arkadaşlar muhasebe çözüyomuş
-
@JanTinbergen kesinlikle katiliyorum yazdiklarinizin her harfine. Biz ÖSYM ye de itiras ediyoruz onun yaptiği yanlisi dogrulamiyoruuz. Ama bazi arkadaslar bir kisinin hak yemesiyle osym itiraz etmemeyi ayni tutuyor. Benm o bes dakikami çalanda Ösym nin sorumluluğundaydi hakkimi aradim yazdim aramayada devam edeceğim bunada karşi cikiyorum. O adamin yaptiğina da. Ee ne de olsa ösym bizi somurdu bu insanlarin yaptigini mazur gorelim kafasinda olmayacağiz.
-
@by123 Ya valla kusura bakmayın ben ters bisey demedin. Ama 1 2 soruya takıldığınız kadar ösym takilmadiniz onu söylemek istedim. Evet davanızda haklı olabilrsiniz. ayrıca kaldı ki bakmayın burda ki kavgaya asıl kavga onur tarafta bu dünyanın bide obur dünyası var. Herkes hakettgini yaşar. polemik için yazmadım sadece bende yanlış anlaşıldım.
-
Anladığım kadarıyla çoğumuzun ösym ve yeni sistemle ılgili haklı olarak huzursuzlukları var. Peki bundan ösymnin haberi varmı? Asıl sorun bu bence.
-
Ben ankete katıldım herkes katılsın derim.Kimseye birşey olmaz merak etmeyin
-
http://www.osym.gov.tr/TR,8806/bilgi-edinme.html
Burdan şikayet edebilirsiniz. -
Bunun en iyi çözümü her kitapçığa ayrı bir optik hazırlamak olur muhasebe testine mi geldi sıra üzerinde ad soyad tc no ve muhasebe kitapçık kodu dolduracağımız optik verecekler süre bitince toplayacaklar
Böylece kimse çakallık yapamayacak -
@Fişek-MORGEN eyvallah dostum. Ben zaten bimerden yazmıştım ama burdanda yapacagim ayni işlemi. Sistemden şikayeti olmayanlari tenzih ederim ama şikayetci olan kim varsa bimer cimer yada herhangi bir sistemden sikayetlerini dile getirsin lütfen. Bizi biz düşünmezsek kimse düşünmez ve yine hepiniz biliyoruz ki bizi bu durumdan kurtaracak olan yine bizleriz
-
@RootofAllEvil Bunun çözümü eski sisteme dönmektir hocam.İstatistik ne işime yarayacak benim.Ben başka bölüm için giriyorum.Zorla istatistik çözdürmekte ne innesi? Atibanın dediği gibi ben maliyede iyiyim ondan başlamak istiyorum.Kafam duman olunca çözmek zorundamıyım? Hangisinden başlayacağıma ösym mi karar verecek.Eski sistem acilen gelmeli