KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@Lex-fori hukuka uygunluk nedeninin cevabı kişilik haklarına karşı rıza gösterilmesi olacak zorunluluk hali hukuka uygunluk halidir
-
@Lex-fori aynen, kitaplar ve ttkda da dediğim gibi
-
Zorunluluk hali hukuka uygunluk hali değil mi yanlış kanunu mu okudum ben tbk madde 63 e bi daha bakın
-
@genclerbirlikli hangi yayinda ciro vadeyi takip eden 2 is gunu diyor
-
Zorunluluk hali borçlar hukukunda hukuka uygunluk, ceza hukukunda ise kusurluluğu azaltan bir durumdur. Karıştırmayalım
-
@kismetnasip pegemin ticaret hukuku hocam. Poliçede bu şekilde, bono için de ttk md 778 diyor ki bonoda mahiyetine aykırı olmayacak şekilde poliçe hükümleri uygulanır; ciro da dahil.
-
Kişilik haklarıyla ilgili rıza deyince aklınıza sadece "beni öldürmene rıza gösteriyorum" cümlesi gelmesin. Klişe örnek olan boksör örneği var mesela ya da ne bileyim doku ve organ bağışında bulunan kişi
-
Maliye(ALINTI)
1.dernek
2.süresiz borçlanma
3.ihbarname
4.maliye politikası etkinsiz
5.gümrük vergisi
6.operasyonel 10
7.1,2 ve 4 merkezi
8.laffer gelir büyük ikame yanlış
9.hazine Orta vadeli plan yanlış
10.rawls en kötü
11.yedek ödenek
12.31.12.2020
13.hukuki
14.erdemli mal
15.genellik birlik
16.borç yükü
17.baumol
18.wagner savaş yok
19.konsolidasyon durgunluk yanlış
20.deflasyon kamu harcaması talebi düşürür
21.1/1-c
22.kesinlik
23.bedavacılık marjinal dönüşüm oranı
24.prrsonel harcaması gerçek
25.yatırım harcaması etüt
26.mali sürüklenme iradi
27.vergi istisnalarının azaltılması
28.kambiyo garantisi
29.BÜMKo
30.ödeme zamanı
31.iç borç
32.işsizliksigırtası deflasyonda azalır.
33.kdv mal teslimi
34.devletin müdahalesi nedenleri değildir, işgücüne katılım azalmasıKalan 6 soruyu tamamlayabilir miyiz
-
@RootofAllEvil hesaplama sorusu 3300 olan
-
@genclerbirlikli cok garip ya muratta baska dio. Hatta muratta bizim sorunun aynisini gordum simdi baktimda. Bunlar onemli hatalar eger muratin bu yazdigi yanlissa
-
@nitrogb hesaplama sorusu nasildi ki ne ile ilgili maliyede hic hatırlamıyorum
-
@RootofAllEvil birinci sınıf tüccarın yaptığı satış sonucu elde ettiği geliri tahsil etmemesine rağmen ödemesi gereken borç hangi ilkedir gibi bir soru vardı tahakkuk ilkesi yaptım tahsil vardı geri kalan şıkları tam hatırlayamadım
-
@RootofAllEvil ödediğin vergiyi geri alamama vardı cebrilik ile karsiliksizlik arasi gidip geliyor cvp
-
@murti1930 zorunluluk hali hukuka uygunluk hali değildir çünkü zorunluluk halinde hakkaniyet gerektiriyorsa tazminat ödeme durumu vardır. hukuka uygunluk hallerinde hiç bir şekilde tazminat ve sorumluluk yoktur
-
@RootofAllEvil hangisi harcama talimatinda olmaz vardı
-
@elcinbb tükeci fiyatı azalmış üretici fiyatı artmış felan diyodu sanki. Şıklarda devletin vergi hasılatı 5000, maktu vergi birim başına 10 tl gibi şeyler vardı
-
@nitrogb doğrudur hatırlayamadım ben boş bıraktım heralde
-
@murti1930 tahakkuk ilkesi doğru demişsiniz
-
Sorular ne zaman aciklanir var mi duyum?? Soran bilen??
-
@kismetnasip bence farklılık ödememeyle alakalıdır. Muratin sorusunda ödememe hali diye belirtmiş mi