KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@Baumol ben de sınav anında farklı düşünerek 1 yıl yaptım ama cevap vadeden itibaren 2 iş günü olacak dostum,o 1 yıl kabule arzla alakalı
-
@sofuoglu Anlamadığım nokta ciroyu yapması için 2 günlük süre olması. Zaten kabule arz süresi içinde ciro edemiyor mu ?
-
@Baumol en çok çekindiğim soru görüldüğünden sonra belli süre sonra olması kabule arzı zorunlu kıldığı için ödeme tarihinden itibaren 2 güne gittim asıl hardcore ticaret sorusu bu.cevaptan emin değilim
-
@Baumol hocam kişilik haklarında da var, beden bütünlüğü bi kişilik hakkı değil mi? Ben bizzat organ nakli operasyonuna girecektim bunu hukuk sınırlamıyor, veya boksor ringte dayak yedim diye tazminat davası açamaz. Bunlar hep ilgiinin rızasına örnek.
-
@sofuoglu dönüşün hukukta birebir aynı soru vardı hocam çözerken bnde iki iş günü diye atlamştm ama cevap düzenlemeden itibaren bir yıldı.görüldükten sonra ödeneceklerde iki iş günü aranmıyor düzenleme tarihi esas alınıyor
-
@iyimser16 haklısınız hocam:)
-
@sdt-uysl valla 1 yılsa benim işime gelir ama az önce kitaptan baktım vadeden itibaren 2 iş günü içinde ciro edilmesi gerekiyor yazıyordu bilemedim ama sizin dediğiniz de mantıklı
-
@iyimser16 o bahsettiğin vücut ve beden bütünlüğüne uyuyor. Ayrıca boksör olayının borçlar hukukuyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Soru çözülürken borçlar kanununu esas alarak söyledim.
-
-
İktisatta işssizlik haddinin fazla olması 1 yarı zamanlı çalışan 2 iş bulmaktan ümidi kalmayıpta iş aramktan vazgecen 3 iş arayıpta bulamayan yeni üniversite mezunları bunun cevabı ne yaptınız arkadaşlar?
-
@sofuoglu kardeşim tam olarak yazdığım gibiydi. Görüldükten belli bir süre sonraki bonolarda hangi tarihe kadar yapılan ciro hüküm ifade eder gibi bir şey söylüyordu.
-
@sofuoglu keske bir olsa keskeeeee
-
Valla 1 yıl olur inşallah ben doğrularımı hesaplarken onu direk yanlış sayıyordum
-
@sofuoglu hacı ayrıca ceza hukukunda ihmali suçlara karşı da meşru müdafaa uygulanır ibaresi vardı. Ben ona yanlış dedim mesela. Alıntılanan cevapta başka bir şeyden bahşediyor mesela.
-
@sofuoglu bende valla yanlis sayiyorum iflastaki hamiline ve nama falan vardi siklarda takas sorusu ben hamiline olni isaretledim cvp neydi acaba yaptinizmi yada ulastinizmi facebooka gore onuda yanlis yapmis oluyorumda
-
@Baumol yok hocam ben de onu kıstas almadım zaten, orada da illaki çelişkili sorular ver neticede derleme bir şey.Ama 1 yıl hususunda inşallah dediğiniz gibidir
-
@by123 hocam o her türlü hamiline olan şık ben de onu işaretledim
-
@Baumol hocam şimdi borçlar kitabına baktım hukuka uygunluk halinde zarar göreninin rızası dio ve boksor örneğini vermiş, dayak yedim diye maddi tazminat davası açamaz dio, gösterilen rıza hukuka ve ahlaka uygun olduğu sürece engel teşkil etmez dio.
-
@sofuoglu normalde ciro protesto süresi içinde ciro edilebilior o da vadeden itibaren iki iş günü içinde ama görüldükten blli süre sonra olanlarda protesto için iki iş günü aranmıyor çnkü vade belli değil.dolayısıyla düzenlemeden itibaren 1 yıl içinde ciro ve ibraz şart.
-
@sdt-uysl bu açıklama beni tatmin etti hocam gayet makul gözüküyor inşallah yanılmayız.